Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Babka Czekoladowa bezglutenowa 393g - Dr Oetker
Opis
Babka Czekoladowa bezglutenowa 393g - Dr Oetker
Opis produktu
Babka czekoladowa bezglutenowa marki Dr Oetker to pyszne ciasto o urzekającym smaku. Idealnie sprawdzi się również w formie babeczek.
Babka czekoladowa w proszku bez glutenu:
- Z czekoladą
- Ten sam smak!
- Naturalny aromat
- Bez modyfikowanych skrobi.
Masa netto: 393g (345g mieszanki do wypieku ciasta oraz 48g czekoladek)
Składniki
Cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, 12% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), błonnik z cykorii, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), sól, naturalny aromat waniliowy.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1509 kJ / 361 kcal |
Tłuszcz | 19 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11 g |
Węglowodany | 43 g |
w tym cukry | 24 g |
Błonnik | 2,1 g |
Białko | 4,1 g |
Sól | 0,77 g |
Sposób użycia
Dodaj:
- 3 jajka
- 125g masła
- 50ml wody (ok. 5 łyżek)
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nagrzej do temperatury 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz wodę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Foremkę o wymiarach 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do foremki dokładnie wygarniając wszystko z miski.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura pieczenia: 175°C
Czas pieczenia: ok. 60-70 minut (do suchego patyczka).
Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.
Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej (keksówki 25 cm) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek (na 16 muffinek) lub tradycyjnej formy z kominem (Ø 22 cm).
Informacja alergenna
Produkt bezglutenowy. Zawiera mleko.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.