Producenci

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Babka Czekoladowa bezglutenowa 393g - Dr Oetker

Dostępność: 0
Cena: 10,99 zł 10.99
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Dr Oetker
Kod EAN: 5900437000206

Opis

Babka Czekoladowa bezglutenowa 393g - Dr Oetker

Opis produktu

Babka czekoladowa bezglutenowa marki Dr Oetker to pyszne ciasto o urzekającym smaku. Idealnie sprawdzi się również w formie babeczek. 

Babka czekoladowa w proszku bez glutenu:

  • Z czekoladą
  • Ten sam smak!
  • Naturalny aromat
  • Bez modyfikowanych skrobi. 

Masa netto: 393g (345g mieszanki do wypieku ciasta oraz 48g czekoladek)

Składniki

Cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, 12% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), błonnik z cykorii, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), sól, naturalny aromat waniliowy.

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1509 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 24 g
Błonnik 2,1 g
Białko 4,1 g
Sól 0,77 g

Sposób użycia

Dodaj:

  • 3 jajka
  • 125g masła
  • 50ml wody (ok. 5 łyżek)

1. Przygotowanie ciasta

Piekarnik nagrzej do temperatury 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz wodę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. 

2. Nakładanie do formy 

Foremkę o wymiarach 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do foremki dokładnie wygarniając wszystko z miski. 

3. Pieczenie

Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. 

Temperatura pieczenia: 175°C
Czas pieczenia: ok. 60-70 minut (do suchego patyczka).
Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.

Upiecz w dowolnej formie:

Zamiast foremki podłużnej (keksówki 25 cm) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek (na 16 muffinek) lub tradycyjnej formy z kominem (Ø 22 cm).

Informacja alergenna

Produkt bezglutenowy. Zawiera mleko.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szczegóły produktu

Parametr Informacja
Kraj Producenta Polska
Bezglutenowy (deklaracja) Tak
Bezglutenowy (w składnikach) Tak
Wegetariański Tak
Wegański Tak

Szczegóły produktu

Produkt wegetariański Tak
Produkt wegański Tak
Dystrybutor Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium