Opinie o Nas
Producenci

Facebook Likes

Koszty Dostawy

11.99 zł

14.99 zł

14.99 zł*

Darmowa dostawa od 250 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Bułka Tarta bezglutenowa 400g - Bezgluten

Ocena: 4.74892
Producent: Bezgluten
Kod EAN: 5907459846324
Cena: 11,99 zł 11.99
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 72 godzin
Dostawa: Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

od 11,99 zł sprawdź koszty dostawy

ilość szt
dodaj do przechowalni

Opis

Opis produktu

Opis

Bułka Tarta bezglutenowa marki Bezgluten to produkt, wykorzystywany głównie jako składnik panierki, ale dosypanie niewielkiej ilości bułki tartej do produktów w trakcie przygotowywania dań powoduje zwiększanie ich spoistości i gęstości, m.in. w przypadku mielonych kotletów. Zasmażana bułka tarta jest idealnym dodatkiem do niektórych warzyw i klusek.

Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni, a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów.

Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety. W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie.

Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad. Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców. 

Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie. Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis.

Masa netto: 400g

Składniki

Skrobia a kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, olej roślinny (rzepakowy), mleko w proszku odtłuszczone, cukier, drożdże piekarskie, sól, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; glukoza, błonnik jabłkowy, emulgatory: lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1170 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 57 g
w tym cukry 3,6 g
Błonnik 2,6 g
Białko 1,9 g
Sól 1,32 g

Sposób użycia

Produkt można wykorzystać do przygotowania panierki oraz jako dodatek do potraw.

Informacja alergenna

Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera mleko.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szczegóły produktu

Parametr Informacja
Kraj Producenta Polska
Bezglutenowy (deklaracja) Tak
Bezglutenowy (w składnikach) Tak
Wegetariański Tak

Szczegóły produktu

Produkt wegetariański Tak
Produkt wegański Tak
Dystrybutor Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza

Koszty dostawy Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium