Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Ciasto Naleśnikowo Makaronowo Pierogowe niskobiałkowe PKU bezglutenowe 500g - Bezgluten
Cena regularna:
14,49 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ciasto Naleśnikowo Makaronowo Pierogowe niskobiałkowe PKU bezglutenowe 500g - Bezgluten
Opis produktu
Ciasto Naleśnikowo Makaronowo Pierogowe Niskobiałkowe PKU bezglutenowe marki Bezgluten to bezglutenowy i niskobiałkowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić.
Produkt jest niskobiałkowy PKU, nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Składniki
Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: węglan sodu.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna w 100g produktu | 341 kcal / 1 450 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,4 g |
- kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 84 g |
- cukry | 6,6 g |
Błonnik | 0,4 g |
Białko | 0,09 g |
Sól | 4,3 g |
Sposób przygotowania
Przepis na pierogi PKU:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo–makaronowego PKU, 15 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU (lub 2 jajka), 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300g wody o temp. ok 20ºC (w razie potrzeby dodać więcej).
Sposób wykonania: zamiennik jajka (15g) zmiksować z wodą (100g) i dodać do koncentratu (jeśli dodajemy jajka wbijamy je bezpośrednio do koncentratu). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Ciasto należy dokładnie wybić, aby było ono jednolite, następnie rozwałkować i powycinać kółka, nałożyć farsz, złożyć na pół kółka i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.
Przepis na naleśniki PKU:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo–makaronowego PKU, 2 g cukru, 1 g soli, 10 g oleju, 1 litr wody lub mleka.
Sposób wykonania: koncentrat ciasta PKU wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko, a następnie dokładnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste należy dodać niewielką ilość wody. Przygotowane ciasto należy wylewać na rozgrzaną wcześniej patelnię z niewielką ilością oleju i smażyć na złoty kolor.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Kraj produkcji: Polska
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Dystrybutor | Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.