Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Cukier Kokosowy BIO 400g - Pięć Przemian
Opis
Cukier Kokosowy BIO 400g - Pięć Przemian
Opis produktu
Cukier Kokosowy BIO marki Pięć Przemian to ekologiczny cukier kokosowy pozyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Zbierany nektar jest podgrzewany, a następnie suszony w celu otrzymania kryształów. Cukier z kokosa charakteryzuje się słodkim smakiem z lekką nutą karmelu. Doskonale sprawdza się jako składnik deserów, owsianek i koktajli. Można nim zastąpić tradycyjny cukier podczas pieczenia ciast i ciasteczek.
Cukier Kokosowy nadaje ciastom i deserom charakterystyczny, lekko karmelowo – kokosowy smak i zapach. Mieni się w kolorach złota i brązu.
Cukier Kokosowy BIO Pięć Przemian:
- bardzo dobrze komponuje się z kawą;
- może być wykorzystywany zarówno na ciepło, jak i na zimno;
- niewielki dodatek cukru z kokosa podkreśli i wzbogaci smak dań kuchni azjatyckiej.
Masa netto: 400g
Składniki
Cukier kokosowy* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1591 kJ / 380 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 95 g |
w tym cukry | 86 g |
Błonnik | 1 g |
Białko | 2 g |
Sól | 0,14 g |
Sposób użycia
Jako dodatek do ciast i deserów
Sposób przygotowania
Przepis na tartę z gruszkami
Składniki:
Spód: 150 g mąki, 100 g zimnego masła, 50 g Cukru kokosowego Look Food, 2 żółtka, 1 łyżka wody
Dodatkowo: 40 g mielonych migdałów, 40 g mąki, 40 g Cukru kokosowego Look Food
Nadzienie: 500 g gruszek, 40 g Cukru kokosowego Look Food, 10 g miodu, 1 łyżka wody, 100 g orzechów włoskich
Przygotowanie:
- Mąkę przesiej do miski, dodaj pokrojone masło, cukier kokosowy, żółtka i wodę. Zagnieć do połączenia składników i uformuj kulę. Zawiń folią spożywczą i wstaw na ok. 30 minut do lodówki.
- Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż formę na tartę o średnicy 23 cm. Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do zamrażarki na 10 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do 190°C.
- Zamrożone ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 20 minut do zarumienienia.
- Upieczony spód pozostaw do wystudzenia.
- Wymieszaj razem mielone migdały, mąkę i cukier kokosowy. Posyp mieszanką wystudzony spód.
- Obierz gruszki, wydrąż gniazdo nasienne i pokrój owoce na ósemki.
- Piekarnik nagrzej do 170°C
- Na patelni podgrzej cukier kokosowy z miodem i wodą. Gdy cukier się rozpuści dodaj orzechy i gruszki. Podgrzewaj do momentu, aż gruszki będą miękkie. Ułóż gruszki z orzechami na tarcie, polej pozostałym sosem i wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Piecz przez około 20 minut. Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia.
Informacja alergenna
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Indonezja |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Certyfikat BIO | Tak |
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Simpatico s.c. Stanisław Mędrzecki Magdalena Gajewska ul. Rydygiera 8 budynek 18 III p. 01-793 Warszawa |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.