Producenci

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Cukier Kokosowy BIO 400g - Pięć Przemian

Dostępność: 0
Cena: 15,99 zł 15.99
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Pięć Przemian
Kod EAN: 5902837810850

Opis

Cukier Kokosowy BIO 400g - Pięć Przemian

Opis produktu

Cukier Kokosowy BIO marki Pięć Przemian to ekologiczny cukier kokosowy pozyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Zbierany nektar jest podgrzewany, a następnie suszony w celu otrzymania kryształów. Cukier z kokosa charakteryzuje się słodkim smakiem z lekką nutą karmelu. Doskonale sprawdza się jako składnik deserów, owsianek i koktajli. Można nim zastąpić tradycyjny cukier podczas pieczenia ciast i ciasteczek.

Cukier Kokosowy nadaje ciastom i deserom charakterystyczny, lekko karmelowo – kokosowy smak i zapach. Mieni się w kolorach złota i brązu.

Cukier Kokosowy BIO Pięć Przemian:

  • bardzo dobrze komponuje się z kawą;
  • może być wykorzystywany zarówno na ciepło, jak i na zimno;
  • niewielki dodatek cukru z kokosa podkreśli i wzbogaci smak dań kuchni azjatyckiej.

Masa netto: 400g

Składniki

Cukier kokosowy* 100%

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1591 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 95 g
w tym cukry 86 g
Błonnik 1 g
Białko 2 g
Sól 0,14 g

Sposób użycia

Jako dodatek do ciast i deserów

Sposób przygotowania

Przepis na tartę z gruszkami

Składniki:

Spód: 150 g mąki, 100 g zimnego masła, 50 g Cukru kokosowego Look Food, 2 żółtka, 1 łyżka wody

Dodatkowo: 40 g mielonych migdałów, 40 g mąki, 40 g Cukru kokosowego Look Food

Nadzienie: 500 g gruszek, 40 g Cukru kokosowego Look Food, 10 g miodu, 1 łyżka wody, 100 g orzechów włoskich

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj pokrojone masło, cukier kokosowy, żółtka i wodę. Zagnieć do połączenia składników i uformuj kulę. Zawiń folią spożywczą i wstaw na ok. 30 minut do lodówki.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż formę na tartę o średnicy 23 cm. Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do zamrażarki na 10 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do 190°C.
  3. Zamrożone ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 20 minut do zarumienienia.
  4. Upieczony spód pozostaw do wystudzenia.
  5. Wymieszaj razem mielone migdały, mąkę i cukier kokosowy. Posyp mieszanką wystudzony spód.
  6. Obierz gruszki, wydrąż gniazdo nasienne i pokrój owoce na ósemki.
  7. Piekarnik nagrzej do 170°C
  8. Na patelni podgrzej cukier kokosowy z miodem i wodą. Gdy cukier się rozpuści dodaj orzechy i gruszki. Podgrzewaj do momentu, aż gruszki będą miękkie. Ułóż gruszki z orzechami na tarcie, polej pozostałym sosem i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  9. Piecz przez około 20 minut. Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia.

Informacja alergenna

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szczegóły produktu

Parametr Informacja
Certyfikat BIO Tak
Kraj Producenta Polska
Kraj pochodzenia składników Indonezja
Bezglutenowy (w składnikach) Tak
Wegetariański Tak
Wegański Tak

Szczegóły produktu

Certyfikat BIO Tak
Produkt bez laktozy Tak
Produkt wegetariański Tak
Produkt wegański Tak
Dystrybutor Simpatico s.c. Stanisław Mędrzecki Magdalena Gajewska ul. Rydygiera 8 budynek 18 III p. 01-793 Warszawa

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium