Menu
Producenci

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Cynamon Mielony z Indonezji Ze Świata Natury 15g - Dr Oetker

Dostępność: 0
Cena: 2,49 zł 2.49
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Dr Oetker
Kod EAN: 5900437082974

Opis

Cynamon Mielony z Indonezji Ze Świata Natury 15g - Dr Oetker

Opis produktu

Cynamon Mielony z Indonezji Ze Świata Natury marki Dr Oetker to starannie wyselekcjonowany cynamon mielony pochodzący z Indonezji. Indonezja jest miejscem, gdzie drzewa cynamonowe dojrzewając w pełnym słońcu, dają niezwykły słodko-korzenny bukiet aromatów. Delikatna szczypta pikanterii, intensywny smak oraz zapach - wprost ze Świata Natury.

Doskonały do wypieków, deserów, kawy, napojów, dań mięsnych i grzanego wina. Słodko - korzenny smak i aromat. Drobno mielony.

Masa netto: 15g

Składniki

Cynamon mielony 100%

Sposób użycia

Idealny do wypieków, deserów, kawy, napojów, dań mięsnych i grzanego wina

Sposób przygotowania

Przepis na delikatny sernik z waniliową nutą

Dodaj: Biszkopt: 4 jajka, 150 g cukru, 50 ml oleju, 100 g mąki pszennej, 30 g mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera

Warstwa jabłkowa: 2 kg jabłek, 50 ml wody, 2 łyżki cukru, 2 łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera, 1 Galaretka o smaku cytrynowym Dr. Oetkera, 250 ml wody.

Warstwa śmietankowa: 500 ml schłodzonej smietanki 30% tł., 30 g cukru pudru, 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera.

Sposób przygotowania

  1. Biszkopt: Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Spód blachy o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem, a następnie stopniowo wlewaj olej ciągle mieszając za pomocą miksera. Wymieszaj mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Składniki suche delikatnie połącz z mokrymi i przełóż ciasto do formy. Piecz przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka.
  2. Warstwa jabłkowa: Umyj, obierz i pokrój jabłka w kostkę. Przełóż je do garnka, dodaj wodę, cukier i cynamon. Podsmażaj jabłka przez ok. 10 min, do miękkości. Odstaw do przestudzenia. Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzątku, a następnie dodaj ją do jabłek. Gdy jabłka przestygły, wylej masę na ciasto. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
  3. Warstwa śmietankowa: Śmietankę ubij z cukrem pudrem na wysokich obrotach miksera, do uzyskania sztywnej konsystencji. Krem przełóż na masę jabłkową i oprósz go delikatnie cynamonem. Wstaw ciasto do lodówki do schłodzenia.

Informacja alergenna

Brak

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.

Szczegóły produktu

Parametr Informacja
Kraj Producenta Polska
Kraj pochodzenia składników Indonezja
Wegetariański Tak
Wegański Tak

Szczegóły produktu

Produkt wegetariański Tak
Dystrybutor Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium