Menu
Producenci

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Opcje przeglądania
Kategorie
Cena
  • od
    do
Nowość
Super Oferty

Konjac

Makaron konjac

Makaron konjac (inna nazwa to makaron shirataki) jest makaronem, który praktycznie nie ma kalorii, dlatego że nie zawiera tłuszczu oraz nie zawiera cukru. Makaron ten powstaje z rośliny konjac, której bulwy są bardzo bogatym źródłem witamin. Bulwa konjac zawiera mnóstwo błonnika roślinnego, którego nazwa to glukomannan. To z niej powstaje mąka konjac, która jest głównym składnikiem makaronu. Glukomannan posiada szereg właściwości prozdrowotnych, które wpływają na:

  • obniżenie poziomu cholesterolu w organizmie,
  • oczyszczenie organizmu z toksyn i resztek pokarmowych,
  • oraz zmniejszają objawy alergii.

Konjac nie zawiera jaj, pszenicy, soi i innych zbóż glutenowych, dlatego jest całkowicie go pozbawiony. Shirataki (inaczej makaron konjac)jest niezwykle popularny w kuchni japońskiej oraz w kuchni chińskiej. Jest on niezwykle zdrowy, ponieważ zawiera bardzo mało węglowodanów. Polecany jest dla wegan oraz wegetarianom. Makaron shirataki w porównaniu do tradycyjnych makaronów jest bardzo niskokaloryczny. Ponadto, spożywając pokarmy z makaronem shirataki szybko.

Makaron shirataki jest neutralny w smaku

W makaroni konjac nie znajdziemy smaku typowego dla klasycznego makaronu. Różni się nieco również pod kątem konsystencji - posiada bardziej galaretowatą konsystencję. Jest on raczej bezsmakowy, ale za to świetnie przejmuje smak z dodatków takich jak sosy. Makaron konjac z powodzeniem możesz wykorzystać do dań słodkich oraz słonych. Dzięki zdolności szybkiego pochłaniania aromatów jest po krótkim czasie gotowy do spożycia. Doskonale zastąpi ryż lub makaron w kuchni. Neutralny smak sprawdzi się zarówno z gulaszem jak i jako deser podany z truskawkami. Można nawet przygotować sałatkę z makaronem konjac. Bez problemu można przygotować makaron konjac jako główne danie, jak i dodatek. 

W makaronie konjac znajdziemy aż 97% wody, dzięki czemu bez wątpienia jest on liderem jeśli chodzi o szybkość w przygotowaniu. Wystarczy smażyć lub gotować go przez minutę, lub jedynie przepłukać pod bieżącą wodą i dodać do potrawy. Szybkie i łatwe przygotowanie jest dużą zaletą tego produktu. Makaron należy przechowywać maksymalnie 2 dni w czystej wodzie, w chłodnym miejscu.

Makaron z rośliny Konjac

Co to jest makaron konjac? Makaron konjac (wymawia się kondziak) to nazwa makaronu, który produkuje się z wody oraz mąki wytwarzanej z bulwiastego warzywa o łacińskiej nazwie Amorphophallus konjac.

Amorphophallus konjac jest rośliną pochodzącą z terenów południowo-wschodniej Azji. Jej cechą charakterystyczną jest to, że przypomina połączenie ziemniaka i buraka, oraz fakt, że wydziela bardzo nieprzyjemny zapach przypominający gnijące mięso. Oczywiście gotowy produkt - makaron - jest pozbawiony przykrego zapachu i posiada wyjątkowe walory smakowe. 

Produkty z rośliny konjac w naszym sklepie

W naszym sklepie internetowym ze zdrową żywnością możesz kupić makaron konjac shirataki w wielu różnych wariantach. Dobroczynny wpływ na organizm sprawia, że makaron shirataki idealnie wpasuje się do diety:

  • redukcyjnej,
  • ketogenicznej,
  • wegańskiej,
  • cukrzycowej,
  • oraz niskowęglodanowej.

Makarony konjac to wartościowy składnik Twoich dań. Bulwa rośliny konjac to źródło witamin, cennego błonnika, minerałów i mikroelementów. Dzięki roślinie konjac - o łacińskiej nazwie amorphophallus konjac - makaron z oferty jest bardzo wartościowym produktem spożywczym. Głównym składnikiem makaronu jest właśnie błonnik, dlatego jest tak pożądany w diecie odchudzającej, czy diecie bezglutenowej. Nie zawiera jajek, zbóż glutenowych, daje uczucie sytości. Jest produktem niskokalorycznym, dzięki temu wspomaga proces redukcji tkanki tłuszczowej. Zwykły makaron różni się od makaronu konjac nie tylko składem, ale także konsystencją. Przechowywać makaron shirataki można przez długi czas, dzięki długiej dacie przydatności.

Gdzie kupić makaron konjac?

W naszym sklepie kupisz zarówno klasyczny makaron, jak i makarony konjac renomowanych producentów. Sprawdź ofertę i wybierz zdrowy produkt dla siebie i Twoich najbliższych!

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium