Opinie o Nas
Producenci
Promocje
Sól Himalajska Różowa Gruba 500g - My Way
Sól Himalajska Różowa Gruba 500g - My Way
4,99 zł 3,49 zł
szt
Fasola Cannellini BIO 400g - Valfrutta
Fasola Cannellini BIO 400g - Valfrutta
8,99 zł 7,19 zł
szt
Fasola Piękny Jaś 500g - Targroch
Fasola Piękny Jaś 500g - Targroch
6,99 zł 5,95 zł
szt
Uzupełniacz Żel pod Prysznic Geranium 800ml - Yope
Uzupełniacz Żel pod Prysznic Geranium 800ml - Yope
29,99 zł 24,95 zł
szt
Tortilla Pszenna 6 sztuk BIO 240g - Amaizin
Tortilla Pszenna 6 sztuk BIO 240g - Amaizin
9,99 zł 8,45 zł
szt
Czekolada Gorzka 99% Kakao BIO 80g - Vivani
Czekolada Gorzka 99% Kakao BIO 80g - Vivani
14,99 zł 10,45 zł
szt

Facebook Likes

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Koncentrat Mąki Wieloziarnistej bezglutenowy 500g - Bezgluten

Ocena: 0
Producent: Bezgluten
Kod EAN: 5907459846621
Cena: 17,39 zł 17.39
Dostępność: 10
Wysyłka w: do 72 godzin
Dostawa: Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

od 11,99 zł sprawdź koszty dostawy

ilość szt
dodaj do przechowalni

Opis

Koncentrat Mąki Wieloziarnistej bezglutenowy 500g - Bezgluten

Opis produktu

Koncentrat Mąki Wieloziarnistej bezglutenowy marki Bezgluten to uniwersalna mieszanka bezglutenowej mąki jaglane, ryżowej i skrobi kukurydzianej z dodatkiem aromatycznej czarnuszki oraz wspomagającego pracę jelit błonnika z babki jajowatej. Ponadto w skład mieszanki wchodzą wartościowe ziarna słonecznika, siemienia lnianego oraz mąka jaglana. Ze składu wyeliminowaliśmy dodatek cukru, substancji spulchniających oraz regulatora kwasowości. Z mieszanki z łatwością przygotujemy smaczny, aromatyczny, miękki, wegański chleb oraz bułeczki, które posiadają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Bez składników alergennych.

Dzięki doskonałym właściwościom technologicznym i wysokiej plastyczności umożliwia uzyskanie odpowiedniej konsystencji i puszystości ciasta. Koncentrat mąki bezglutenowej posiada certyfikat żywności bezglutenowej - jest bezpieczny dla osób chorych na celiakię i nietolerancję glutenu.

Masa netto: 500g

Składniki

Skrobia kukurydziana, mąki (ryżowa, jaglana), ziarna 12,4% (słonecznika, siemienia lnianego, czarnuszki), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, otręby ryżowe 3,6%, błonnik z babki jajowatej 1,7%.

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1066 kJ / 254 kcal
Tłuszcz 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 38 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 7,4 g
Białko 3,6 g
Sól 1,15 g

Sposób użycia

Świetnie sprawdzi się do wypieku chleba, ciastek kruchych, racuchów, krakersów, przygotowania naleśników, pierogów, makaronu, klusek, a także jako panierka do mięs i zagęszczacz do zup oraz sosów.

Sposób przygotowania

Składniki:

  1. 500g mieszanki Wieloziarnistej firmy Bezgluten
  2. 1 i 1/3 łyżeczki soli (10g)
  3. 2 łyżeczki cukru (10g)
  4. 430ml letniej wody
  5. 15g drożdży świeżych lub 7g drożdży suszonych
  6. 3 łyżki oleju + do posmarowania

Chleb:

Do naczynia wsypać mieszankę, sól i cukier, następnie wymieszać. Dodać wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, stopniowo wyrobić ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać je bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę do podwojenia objętości. Piekarnik nagrzać do 200°C. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 45 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.

Bułki:

Ciasto podzielić na 9 części po około 100 g, uformować z nich bułeczki obsypując ręce np. mąka ryżową. Ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 min. Po tym czasie posmarować bułeczki delikatnie olejem i naciąć skórkę. Umieścić w piekarniku nagrzanym do 200 °C . Piec około 40 min.

Informacja alergenna

Nie zawiera glutenu i jaj kurzych.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szczegóły produktu

Parametr Informacja
Kraj Producenta Polska
Bezglutenowy (deklaracja) Tak
Bezglutenowy (w składnikach) Tak
Wegetariański Tak
Wegański Tak

Szczegóły produktu

Produkt bez laktozy Tak
Produkt wegetariański Tak
Produkt wegański Tak
Dystrybutor Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza

Koszty dostawy Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium