

Koszty Dostawy
|
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł |
|
15.99 zł |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Laska Wanilii z Wysp Pacyfiku Ze Świata Natury 1 szt - Dr Oetker
Opis
Laska Wanilii z Wysp Pacyfiku Ze Świata Natury 1 szt - Dr Oetker
Opis produktu
Laska Wanilii z Wysp Pacyfiku Ze Świata Natury marki Dr Oetker to starannie wyselekcjonowana i zapakowana w szklaną fiolkę Laska Wanilii, która zachowuje 100% esencji waniliowego smaku i aromatu.
Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych. Jest składnikiem wielu przepisów, coraz chętniej wykorzystywanym w polskich domach i popularnych mediach.
Aby wydobyć najbardziej aromatyczny miąższ, należy przekroić laskę wzdłuż, delikatnie rozchylić i wydobyć zawartość nożem lub łyżeczką.
Wanilia z Wysp Pacyfiku ceniona jest za delikatny, naturalny smak i intensywny waniliowy zapach z owocową nutą - wprost ze Świata Natury!
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Zawartość opakowania: 1 sztuka Laski Wanilii
Składniki
Laska wanilii z Wysp Pacyfiku.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1130 kJ / 274 kcal |
Tłuszcz | 10,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 18,2 g |
w tym cukry | 14,2 g |
Błonnik | g |
Białko | 5 g |
Sól | 0,16 g |
Sposób użycia
Do podkreślenia smaku potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych.
Sposób przygotowania
Przepis na delikatny sernik z waniliową nutą
Składniki
- 150g masła
- 1 Laska wanilii Dr. Oetkera
- 8 jaj - 240g cukru pudru
- 1 Sernix Dr. Oetkera
- 1 kg twarogu
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania
Dno tortownicy o ⌀ 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 170 °C. Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia. Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i łyżeczką wyjmij miąższ z nasionkami. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem na puszysta masę. Cały czas ucierając, dodawaj roztopione masło oraz Sernix i nasionka wanilii. Stopniowo dodawaj twaróg do połączenia składników. Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Sernik przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika, zmniejszając temperaturę do 150°C i piecz przez 90 minut. Sernik ostudź przy lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem schłodź w lodówce i posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Informacja alergenna
Brak
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Papua-Nowa Gwinea / Indonezja |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.