
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(5156)
- Polecane(383)
- Produkty przecenione (krótki termin)(11)
- Outlet(41)
- Diety(3063)
- Produkty Świeże (tylko odbiór osobisty)(31)
- Makaron, Ryż, Kasza(278)
- Mąki(116)
- Gryczane, Jaglane i Ryżowe(18)
- Kasztanowe, Kukurydziane i Migdałowe(15)
- Kokosowe(10)
- Orkiszowe(11)
- Pszenne(12)
- Żytnie(4)
- Skrobie(17)
- Pozostałe mąki(30)
- Pieczywo(138)
- Do Wypieków(104)
- Płatki, Musli i Otręby(222)
- Bakalie(255)
- Słodycze i Przekąski(786)
- Cukier i środki słodzące(132)
- Miody(32)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(65)
- Soki, Syropy i Napoje(376)
- Herbata, Kawa, Kakao(380)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(239)
- Produkty z Kokosa(112)
- Przyprawy i zioła(359)
- Ziarna i nasiona(200)
- Dania Gotowe i Konserwy(78)
- Przetwory owocowe i warzywne(361)
- Pasty i pasztety(197)
- Kuchnie Świata(505)
- Ryby i Owoce Morza(46)
- Superfoods i Suplementy(380)
- Produkty dla dzieci(60)
- Kosmetyki(457)
- Środki czystości(157)
- Książki(4)
- Opakowania zbiorcze(3)
- Akcesoria Kuchenne(21)
- Zero Waste(57)
- Inne(68)
- Dietetyk Online(5)
























































Koszty Dostawy
|
11.99 zł |
|
14.99 zł |
|
14.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Mąka Kokosowa BIO 300g - Intenson
Opis
Opis produktu
Opis
Mąka Kokosowa BIO marki Intenson to zdrowa alternatywa tradycyjnej mąki. Cechuje się przyjemnym zapachem i smakiem kokosa, może być stosowany do wypieku ciast, muffinek czy naleśników.
Mąka Kokosowa Intenson stanowi bogate źródło błonnika w codziennej diecie. Jej dodatkowym atutem mąki jest brak zawartości glutenu. Oferowana mąka kokosowa posiada większą zawartość biała od mąki pszennej oraz około dziesięć razy więcej błonnika. Błonnik kokosowy doskonale reguluje poziom cukru oraz insuliny we krwi.
Masa netto: 300g
Składniki
Mąka kokosowa* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1595 kJ / 385 kcal |
Tłuszcz | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Węglowodany | 18 g |
w tym cukry | 18 g |
Błonnik | 38 g |
Białko | 19 g |
Sól | 0,1 g |
Sposób użycia
Stosować do wypieku ciast, muffinek oraz naleśników, jako dodatek do zagęszczania sosów
Informacja alergenna
Produkt może zawierać orzechy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu, chronić przed światłem.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Polska |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Certyfikat BIO | Tak |
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Intenson Europe Sp. Z O.O Różana 7 05-420 Józefów |
Produkty powiązane
Mąka Kokosowa BIO 400g - Bio Planet

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem.
Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów.
Mąka Kokosowa Premium 500g - Olvita

Produkt 100% naturalny. Bez dodatków chemicznych. Bez sztucznych barwników. Kremowa, delikatna o wyśmienicie kokosowym słodkim smaku. Produkt ten cechuje wysoka zawartość błonnika. Bogata w mikro i makroelementy oraz witaminy. Nie zawiera cholesterolu ani fityn. Cechuje ją wysoka absorpcja więc przy wypiekach należy pamiętać o zwiększeniu ilości dodawanych płynów, oleju lub jaj. Ze względu na swój słodki smak nie wymaga dodawania standardowej dawki cukru do przygotowywanych potraw. Skład: 100% częściowo odtłuszczonej mąki kokosowej Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna 2000KJ/477,6kcal, Białko 26,63g, Węglowodany 39,87g, Tłuszcze 23,46g, sól 0,015
Mąka Kokosowa BIO 500g - Symbio

Mąka kokosowa ekologiczna marki Symbio jest produktem naturalnie bezglutenowym. Może być stosowana do pieczenia ciast, ciasteczek, chlebów, pizzy, gofrów i omletów, a także jako panierka do kotletów. Mąka ta w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej może być spożywana na surowo, więc pole jej zastosowań jest znacznie szersze niż mąki pszennej czy żytniej. Można ją dosypywać do: płatków śniadaniowych, lodów, sałatek owocowych czy jogurtu. Przy dodawaniu mąki kokosowej do wypieków należy pamiętać, aby zwiększać odpowiednio ilość płynów używanych do ciasta (wody, mleka, oleju), ponieważ mąka ta ma wysokie właściwości absorpcyjne i może spowodować, że ciasto stanie się zbyt suche.
Mąka Kokosowa 1kg - Targroch

Produkt posiada szerokie zastosowanie w kuchennych warunkach. Można używać jej tak, jak standardowych mąk, jednak trzeba pamiętać, że bezglutenowy skład ma specyficzny wpływ na wypieki. Dodatkowo produkt jest bardziej chłonny. Mąka kokosowa nadaje się również do jedzenia na surowo. Z powodzeniem można dodać ją do płatków śniadaniowych czy owocowych koktajli.
Mąka Kokosowa BIO 600g - Bio Planet

Mąka kokosowa BIO marki Bio Planet powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.
Mąka Kokosowa bezglutenowa 400g - Incola

Mąka Kokosowa bezglutenowa marki Incola doskonale sprawdzi się do wypieków oraz deserów. Dzięki dużej zawartości błonnika wpływa na strukturę i dobrą wilgotność produktu. Idealna jako komponent produktów z niskim indeksem glikemicznym.
Wysoka zawartość błonnika, do produktów o niskim indeksie glikemicznym.
Mąka Kokosowa 1kg - Młyn Kopytowa

Mąka Kokosowa marki Młyn Kopytowa wytwarzana ze zmielonego miąższu kokosa. Wytłoki miąższu, który pochodzi z wnętrza orzecha kokosowego, przechodzą proces mielenia, dzięki czemu otrzymujemy gotową mąkę. Jesteśmy producentem tego produktu, mąka powstaje w naszym młynie.
Charakteryzuje się kokosowym smakiem oraz słodkim zapachem. Można ją stosować do wypieków podobnie jak innych mąk zbożowych lub jako dodatek do koktajli czy płatków śniadaniowych. Warto dodać mąkę kokosową do wypieku, aby uzyskać kokosowy zapach i smak. Mąka kokosowa stała się w ostatnich latach popularnym produktem dzięki temu, że jest bezglutenowa. To nie jedyna zaleta tego produktu. Spożywanie mąki kokosowej przyspieszy także metabolizm.
Człowiek często nie jest w stanie zjeść wystarczającą ilość błonnika. Pomoże mu w tym dodawanie mąki kokosowej do wypieków, a nawet zjadanie jej "na surowo" to znaczy jako dodatek do chociażby owsianki.
Mąka Kokosowa BIO 250g - Batom

Mąka Kokosowa BIO marki Batom to zdrowa alternatywa tradycyjnej mąki, którą wyróżnia słodkawy smak i piękny aromat kokosa Jest doskonała jako dodatek do wypieków, deserów oraz budyniów.
Mąka Kokosowa Batom stanowi bogate źródło błonnika w codziennej diecie. Jej dodatkowym atutem mąki jest brak zawartości glutenu. Oferowana mąka kokosowa posiada większą zawartość biała od mąki pszennej oraz około dziesięć razy więcej błonnika. Błonnik kokosowy doskonale reguluje poziom cukru oraz insuliny we krwi. Należy pamiętać o odpowiednim zwiększeniu ilości używanych płynów, ponieważ mąka ta ma wysokie właściwości absorpcyjne.
Mąka Kokosowa bezglutenowa BIO 500g - Pięć Przemian

Mąka Kokosowa BIO marki Pięć Przemian to mąka kokosowa bezglutenowa pochodząca z certyfikowanych upraw. Uzyskiwana z miąższu kokosa jako produkt uboczny wytwarzania oleju i mleka kokosowego.
Mąkę Kokosową można używać:
- jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp.,
- jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych i owocowych,
- jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli - w kuchni azjatyckiej i hinduskiej
Mąka może być spożywana przez osoby wrażliwe na gluten i inne alergie pokarmowe, diabetyków, wegan, wegetarian.
Opinie o produkcie (0)




















