

Koszty Dostawy
|
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł |
|
15.99 zł |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Mąka na Chleb Razowy Brot Mix Dunkel bezglutenowa 1kg - Schär
Opis
Mąka na Chleb Razowy Brot Mix Dunkel bezglutenowa 1kg - Schär
Opis produktu
Mąka na Chleb Razowy Brot Mix Dunkel Bezglutenowa marki Schär to bezglutenowa mąka do wypieku pieczywa razowego. Stanowi rozwiązanie dla miłośników świeżego pieczywa prosto z piekarnika, którzy stosują dietę bezglutenową. Na bazie mieszanki przygotujemy aromatyczny chleb razowy bez glutenu. Mieszanka bezglutenowa to wygodny sposób na przygotowanie smacznego chleba, który można jeść także na diecie bez glutenu. Można ją stosować również w automatach piekących.
Masa netto: 1kg
Składniki
Skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego, otręby grochu, otręby ryżowe, błonnik pokarmowy, sól, cukier, substancja zagęszczająca: guma guar.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1375 kJ / 326 kcal |
Tłuszcz | 2,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 6,3 g |
w tym cukry | 2,1 g |
Błonnik | 13 g |
Białko | 6,1 g |
Sól | 0,75 g |
Sposób użycia
Składniki:
500 g 'Brot-Mix Dunkel', 6 g oleju, 10 g drożdży suszonych, lub 16 g świeżych, 630 ml wody, 1 łyżeczkę soli
Przygotowanie:
mąkę wsypać do miski i wymieszać z suszonymi drożdżami. Jeśli używa się drożdży świeżych, należy je najpierw rozmieszać w letniej wodzie (30°) z dodatkiem ok. pół łyżeczki cukru i wlać do mąki. Dodać sól i ugniatać ok. 2 minuty. Następnie dodać stopniowo olej i ugniatać kolejne 4 – 5 minut. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki a następnie nakryć je wilgotną ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30 – 45 minut do wyrośnięcia (aż do podwojenia się objętości).
Po wyrośnięciu można wierzch ciasta posmarować olejem słonecznikowym, by skórka chleba miała ładniejszy kolor. W międzyczasie włożyć pojemnik żaroodporny z wodą na dno piekarnika i rozgrzać go do 190°C (grzanie górne i dolne). Piec przez 60 minut.
Wyciągnąć chleb z piekarnika i energicznym ruchem wyrzucić go z foremki. Rozkrajać dopiero po całkowitym wystygnięciu. Przechowywać w lodówce. Przepis ten funkcjonuje także w automacie do pieczenia. Należy wtedy wybrać program dla chleba razowego, lub program podstawowy trwający ok. 3,5 godziny. Prosimy zwrócić uwagę na maksymalną pojemność automatu.
Informacja alergenna
Może zawierać śladowe ilości soi, orzechów laskowych i orzeszków ziemnych
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Włochy |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt dla diabetyków | Bez dodatku cukru |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Kuchnie Świata S. A., Łomna, ul. Gdańska 34, 05-152 Czosnów |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.