Mąka Kukurydziana bezglutenowa marki Bezgluten to mąka, która powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. To produkt, który można wykorzystać do różnorodnych potraw i wypieków.
Mąka kukurydziana bez glutenu sprawia, że ciasta, do których została dodana, stają się puszyste, a dodatkowo mają piękny, żółty kolor. Mąka kukurydziana jest też bardzo popularna w kuchni południowoamerykańskiej. Tam bowiem wykorzystuje się ją do produkcji tortilli, nachos oraz tacos. Takie placki doskonale komponują się z czerwoną fasolą, świeżą kolendrą i mięsem mielonym, przygotowanym w stylu chili con carne. Ale to oczywiście nie koniec możliwości mąki kukurydzianej. Sprawdzi się również we wszystkich ciastach, naleśnikach, deserach, sosach, panierkach, biszkoptach, bułkach, chlebie i tak dalej.
Mąka kukurydziana posiada dodatkową zaletę – jest w pełni bezglutenowa. Mogą po nią sięgnąć zatem osoby, cierpiące na celiakię, a także pozostające na specjalnej diecie bezglutenowej. Mąka kukurydziana bez glutenu posiada szereg unikalnych właściwości. W szczególności zawiera karotenoidy, a więc naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających. Poza tym można w niej znaleźć dużą dawkę białka, błonnika, witamin z grupy B, folianów, żelaza, magnezu oraz cynku. Taka mąka kukurydziana bezglutenowa obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga układ odpornościowy, zapobiega chorobom oczu, a nawet zwiększa produkcję czerwonych krwinek. To doskonałe rozwiązanie dla osób, dbających o swoje zdrowie, a także dobrą kondycję.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.