Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Makaron Durum Fettuccine BIO 250g - Bartolini
Opis
Makaron Durum Fettuccine BIO 250g - Bartolini
Opis produktu
Makaron Durum Fettuccine BIO marki Bartolini to makaron idealny do sosów i dań głównych. Makaron wyrabiany z semoliny, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Do ich produkcji używana jest mąka dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu makaron ten zachowuje naturalny smak i słoneczną barwę.
Stanowi doskonały dodatek do gęstych sosów, szczególnie tych tworzonych na bazie mielonego mięsa, dziczyzny, serów czy grzybów. To właśnie z tagliatelle bolończycy tradycyjnie serwują swoje ragu bolognese, w połączeniu z którym sos ten sprawdza się znakomicie.
Masa netto: 250g
Składniki
Semolina (mąka z pszenicy durum)* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1527 kJ / 360 kcal |
Tłuszcz | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Błonnik | 3,6 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,01 g |
Sposób użycia
Przed spożyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Informacja alergenna
Produkt zawiera gluten.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Polska |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Certyfikat BIO | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Dystrybutor | Tabit Sp. z o.o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.