
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(5156)
- Polecane(383)
- Produkty przecenione (krótki termin)(11)
- Outlet(41)
- Diety(3063)
- Produkty Świeże (tylko odbiór osobisty)(31)
- Makaron, Ryż, Kasza(278)
- Mąki(116)
- Pieczywo(138)
- Do Wypieków(104)
- Płatki, Musli i Otręby(222)
- Bakalie(255)
- Słodycze i Przekąski(786)
- Cukier i środki słodzące(132)
- Miody(32)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(65)
- Soki, Syropy i Napoje(376)
- Herbata, Kawa, Kakao(380)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(239)
- Oliwy z oliwek(48)
- Oleje(150)
- Octy i kremy(30)
- Masła Klarowane(9)
- Produkty z Kokosa(112)
- Przyprawy i zioła(359)
- Ziarna i nasiona(200)
- Dania Gotowe i Konserwy(78)
- Przetwory owocowe i warzywne(361)
- Pasty i pasztety(197)
- Kuchnie Świata(505)
- Ryby i Owoce Morza(46)
- Superfoods i Suplementy(380)
- Produkty dla dzieci(60)
- Kosmetyki(457)
- Środki czystości(157)
- Książki(4)
- Opakowania zbiorcze(3)
- Akcesoria Kuchenne(21)
- Zero Waste(57)
- Inne(68)
- Dietetyk Online(5)
























































Koszty Dostawy
|
11.99 zł |
|
14.99 zł |
|
14.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Masło Truflowe 250g - Stefania Calugi
Opis
Opis produktu
Opis
Masło Truflowe marki Stefania Calugi to najwyższej jakości masło truflowe zawierające oryginalne czarne trufle z regionu Toskanii we Włoszech. Idealne do przyprawiania risotto, ravioli czy po prostu na świeże pieczywo. Stanowi wykwintny zamiennik do masła ziołowego. Polecamy także do puree ziemniaczanego i zup.
Masło truflowe to nieodłączny element ekskluzywnej wersji ravioli. Po wyjęciu z wody masło rozsmarowuje się obficie na gorących pierożkach, które nabierają niesamowitego aromatu. Masło można dodać również do zupy grzybowej lub oczywiście smarować świeże pieczywo, które sprawi, że nudna kanapka stanie się wyrazista i luksusowa. Masło truflowe to również nieodłączny składnik grzybowego risotto. Dodanie łyżki pod sam koniec gotowania nie tylko zagęści potrawę, ale nada jej konkretnego smaku i aromatu.
Trufla to rodzaj podziemnego grzyba, który ze względu na rzadkie występowanie należy do najdroższych produktów spożywczych. Za kilogram czarnej trufli należy zapłacić nawet 2000 Euro. Czyni to niego produkt ekskluzywny, jednak dostępny dla każdego, gdyż grzyby te można zbierać na własną rękę (w Polsce są pod ochroną i występują bardzo rzadko). Oprócz enigmatycznego występowania trufle cechują się docenianym przez koneserów smakiem i aromatem. To właśnie te aspekty oraz wysoki popyt wpływają na ich cenę.
Trufle występują najliczniej we Włoszech, Francji i Hiszpanii. Nasz produkt to najwyższej jakości masło truflowe zawierające oryginalne czarne trufle z regionu Toskanii we Włoszech. Toskania to ekologiczny region centralnej Italii, w którym zbiera się cenione białe trufle z San Miniato, oraz odrobinę tańsze – właśnie czarne. Stefania Calugi to rodzinna firma zajmująca się przetwórstwem najlepszej jakości, zawsze świeżych grzybów.
Masa netto: 250g
Składniki
Masło 92%, czarne trufle 5%, ser (mleko, podpuszczka, sól, konserwant: lizozym), sól, aromat.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 3454 kJ / 840 kcal |
Tłuszcz | 93 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 61 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0,5 g |
Sól | 0,15 g |
Sposób użycia
Świetnie nadaje truflowego smaku wszelkim potrawom - np. do risotto, makaronu, jajek.
Informacja alergenna
Produkt zawiera mleko i laktozę. Produkt bezglutenowy w składnikach.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Uwagi
Ewentualna zmiana konsystencji produktu nie świadczy o jego złej jakości.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Włochy |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Dia diabetyków | Bez dodatku cukru |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Dystrybutor | Kuchnie Świata S. A., Łomna, ul. Gdańska 34, 05-152 Czosnów |
Produkty powiązane
Masło Klarowane Ghee 240g - Pięć Przemian

Masło Klarowane Ghee marki Pięć Przemian to produkt,szczególnie ceniony za swoje doskonałe właściwości kulinarne. Masło Klarowane, czyli masło Ghee od wieków używane jest w tradycyjnej kuchni indyjskiej, ajurwedyjskiej czy tybetańskiej. Powstaje w procesie gotowania i oczyszczania masła pozbawiając go laktozy, kazeiny, wody i innych zanieczyszczeń. Wysoka temperatura dymienia masła klarowanego sprawia, że się ono nie przypala i jest świetne do przyrządzania wielu rodzaju dań. Delikatny, lekko orzechowy smak sprawiają, że masło klarowane świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia.
Masło klarowane Ghee jest używane głównie w kuchni: do gotowania, smażenia czy duszenia. Ten czysty tłuszcz jest doskonałym substytutem tradycyjnego masła, czy oleju. Doskonale sprawdzi się jako baza do zup i sosów. Ze względu na wysoką zawartość witaminy E używa się go także do pielęgnacji skóry.
Ghee masło można przechowywać w zamkniętym słoiku w temperaturze pokojowej przez kilka miesięcy, co jest jego niewątpliwą zaletą.
Masło Ghee Kokosowe BIO 150g - Cosmoveda

Masło Ghee Kokosowe BIO marki Cosmoveda to masło klarowane do gotowania o wyjątkowym kokosowym aromacie, stanowiące ważny element diety ajurwedyjskiej. Stymuluje trawienie, pomaga ograniczyć nadmiar kwasów w żołądku i dostarcza witamin A, D, E i K. Zawiera przeciwutleniacze i łatwo przyswajalne kwasy tłuszczowe, może być długo przechowywane poza lodówką.
Kokosowe Ghee to produkt, który łączy zalety masła Ghee i chłodzonego tłuszczu kokosowego. Idealnie sprawdzi się jako pitta redukująca alternatywa do Ghee i kremu kokosowego. Nadaje potrawom delikatny, orzechowy posmak.
Masło Klarowane Ghee BIO 340ml - Amylon

Masło Klarowane Ghee BIO marki Amylon powstaje poprzez długotrwałe, powolne podgrzewanie. W wyniku tego procesu powstaje czysty tłuszcz mleczny bez zawartości wody i białka mlecznego. Masło Ghee idealnie nadaje się do głębokiego smażenia i pieczenia, a także do gotowania.
Masło Klarowane Ghee BIO 220g - Finck Naturkost

Bezwodny tłuszcz mleczny, do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb.
Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku masło ghee sprawdza się idealnie.
Masło Klarowane Ghee BIO 480g - Finck Naturkost

Przyprawa używana do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Masło Klarowane Ghee BIO 300g - Diet Food

Masło klarowane Ghee BIO 300g Diet-Food jest zdrową alternatywą tradycyjnego masła. To ekologiczne masło pozbawione białek i substancji szkodliwych, uwalnianych w trakcie tradycyjnej obróbki żywności w wysokiej temperaturze. Masło klarowane Ghee BIO firmy Diet-Food nadaje się do smarowania kanapek, smażenia, wypieków i gotowania. Obróbka termiczna w żaden sposób nie powoduje zmiany smaku potrawy, ale wzbogaca ją w składniki odżywcze. Masło klarowane z pewnością docenią osoby dbające o zdrowe nawyki żywieniowe.
Masło Klarowane Ghee BIO 250g - Bio Planet

Masło Klarowane Ghee BIO marki Bio Planet powstaje poprzez długotrwałe, powolne podgrzewanie. W wyniku tego procesu powstaje czysty tłuszcz mleczny bez zawartości wody i białka mlecznego. Masło Ghee polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Masło Klarowane Ghee BIO 245g - Ghee Easy

Masło Klarowane Ghee BIO marki Ghee Easy to produkt szczególnie ceniony za swoje doskonałe właściwości kulinarne. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia (aż 250 stopni Celcjusza) masło to się nie przypala, stąd też coraz częściej jest wybierane jako tłuszcz do przyrządzania różnego typu dań. Co więcej, bogaty smak Ghee dodaje głębi potrawom różnych kuchni świata. Dzięki podgrzewaniu Ghee warstwy substancji stałych (zanieczyszczeń) i ciekłych (najczystsze masło) oddzielają się od siebie. Wysoka temperatura jego podgrzewania (118 stopni) pozwala na zajście reakcji Maillarda, odpowiedzialnej za karmelowy kolor masła oraz jego posmak.
Masło Klarowane Ghee jest używane głównie w kuchni: do gotowania, smażenia czy duszenia. Może też być używane do pieczenia (zamiast masła czy oleju) oraz jako baza do zup i sosów. Ze względu na wysoką zawartość witaminy E używa się go także do pielęgnacji skóry. Według indyjskiej Ayurvedy Masło Ghee jest uznawane za bardzo zdrowe.
Masło Ghee wspiera układ trawienny, gdyż nie podnosi ono cholesterolu. Po jego spożyciu może wzrastać za to poziom interferonu (substancji przeciwwirusowej). Może być ono spożywane przez osoby w każdym wieku.
Opinie o produkcie (0)




















