Menu
Producenci
Inni Kupili Również
Cynamon Laska 40g - Dary Natury
Cynamon Laska 40g - Dary Natury

9,99 zł

szt
Pesto z Cukini BIO 130g - Alce Nero
Pesto z Cukini BIO 130g - Alce Nero

12,99 zł

szt

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Miso Genmai Pasta Sojowa z Ryżem Brązowym BIO 350g - Terrasana

Dostępność: 2
Wysyłka w: do 72 godzin
Dostawa: Więcej szczegółów na stronie „Dostawa” sprawdź koszty dostawy
Cena: 49,99 zł 49.99
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.5
Producent: Terrasana
Kod EAN: 8713576271461

Opis

Miso Genmai Pasta Sojowa z Ryżem Brązowym BIO 350g - Terrasana

Opis produktu

Miso Genmai Pasta Sojowa z Ryżem Brązowym BIO marki Terrasana to niepasteryzowane miso z soi i ryżu brązowego. Można używać go do przyrządzania wielu potraw, jako substancję solącą, np. makaronów, ryżu, dań z warzyw, pasztetów itd. W Japonii jest często używane do sałatek, ryby lub do domowego sushi.

Masa netto: 350g

Składniki

Nasiona soi*, ryż brązowy*, sól morska, woda.

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 769 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 19,3 g
w tym cukry 12 g
Błonnik 4,9 g
Białko 11 g
Sól 11,4 g

Sposób użycia

  1. Jako dodatek do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.
  2. Jako składnik japońskiej Zupy Miso przygotowanej według poniższego przepisu:

Zupa Misoprzepis dla 2 osób:

  • 1/4 opakowania pasty Miso Genmai z brązowego ryżu Terrasana
  • 400ml wody
  • 350g ekologicznego sera tofu lub sera mozarella
  • 50g mrożonego groszku (lub z puszki)
  • 2 liście szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 marchewki
  • kilka grzybów Mun
  • 1 łyżka bulionu (lub innej, alternatywnej przyprawy/kostki bulionowej)
  • szczypta majeranku BIO.

Grzyby Mun należy gotować w małej ilości wody przez kilka minut, aż zmiękną. Wyjąć, osączyć i drobno pokroić. W tym czasie pokroić marchewkę, liście szpinaku i czosnek (można też przecisnąć przez praskę). Zagotować wodę z przyprawą Vegi vegi, groszkiem oraz posiekaną marchewką. Pod koniec gotowania dodać czosnek i szpinak. Kiedy groszek będzie miękki zdjąć z ognia i dodać pastę miso oraz majeranek.

Dokładnie wymieszać, aby cała pasta rozpuściła się. Tofu lub ser mozarella należy pokroić w kostkę i włożyć do miseczek, w których zupa będzie podawana. Zalać gorącym wywarem z warzywami i od razu podawać.

Bon appetit!

Informacja alergenna

Produkt bez zawartości glutenu w składnikach.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Szczegóły produktu

Parametr Informacja
Certyfikat BIO Tak
Kraj Producenta Holandia
Wegetariański Tak
Wegański Tak

Szczegóły produktu

Certyfikat BIO Tak
Produkt bez laktozy Tak
Produkt dla diabetyków Bez dodatku cukru
Produkt wegetariański Tak
Produkt wegański Tak
Dystrybutor Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno k. Warszawy

Koszty dostawy Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium