Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Moja Babka z Płatkami Czekolady 412g - Dr Oetker
Opis
Moja Babka z Płatkami Czekolady 412g - Dr Oetker
Opis produktu
Moja Babka z Płatkami Czekolady marki Dr Oetker to pyszne ciasto o urzekającym smaku. Idealnie sprawdzi się również w formie babeczek. Stanowi połączenie waniliowego ciasta z drobnymi płatkami pysznej czekolady.
Z dodatkiem laski wanilii. Z błyszczącą polewą.
Moja Babka z Płatkami Czekolady Dr Oetker:
- Bez barwników
- Bez syropu glukozowego
- UTZ Certified cocoa- Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org
Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji. 1 porcja = ok. 50g
Masa netto: 412g (342g mieszanki do wypieku ciasta, 34g mieszanki do przygotowania polewy oraz 36g płatków czekolady).
Składniki
Mąka pszenna, cukier, 8,8% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), proszek do pieczenia (mąka pszenna, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), skrobia pszenna, glukoza, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia, żelatyna, aromat, 0,1% czekolada w proszku (kakao, cukier, dekstroza), 0,1% mielona laska wanilii, sól, naturalny aromat wanilii bourbon.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1562 kJ / 368 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 80,1 g |
w tym cukry | 45 g |
Białko | 5,7 g |
Sól | 1,08 g |
Sposób użycia
Dodaj:
Do ciasta:
- 3 jaja
- 125 g miękkiego masła
- 50 ml mleka (ok. 5 łyżek)
Do polewy:
- 25 g masła
- 2 łyżki mleka (lub śmietanki 30% tł. )
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (góra i dół bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Dodawanie płatków czekolady i nakładanie ciasta
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Z torebki z płatkami czekolady odsyp 1 łyżeczkę kropelek. Pozostałe dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy, dokładnie wybierając wszystko z miski.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 175°C. Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka).
Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować ciasto polewą.
4. Przygotowanie polewy
W małym garnku rozpuść 25 g masła z 2 łyżkami mleka (bądź śmietanki). Wsyp zawartość opakowania z polewą oraz dodaj wcześniej odsypane płatki. Energicznie mieszaj, gotując na małym ogniu przez ok. 1 minutę do całkowitego rozpuszczenia oraz uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch babki (rozsmarowując polewę łyżką na babce w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza). Pozostaw do ostygnięcia.
Smacznego!
Muffinki (12 szt)
Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj według punktu 1 sposobu przygotowania i rozłóż je równomiernie w formie lub papilotkach (po ok. 1 pełnej łyżce). Wstaw na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do temp. 175°C i piecz ok. 20 min (do suchego patyczka) Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować muffinki polewą. Przygotuj polewę według punktu 4 sposobu przygotowania. Małymi porcjami starannie rozsmaruj ją łyżeczką na całej powierzchni każdej muffinki.
Informacja alergenna
Produkt zawiera gluten oraz mleko.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Szczegóły produktu
Dystrybutor | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.