Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Olej Rzepakowy do Smażenia BIO 500ml - Bio Food
Opis
Olej Rzepakowy do Smażenia BIO 500ml - Bio Food
Opis produktu
Olej Rzepakowy do Smażenia BIO marki Bio Food powstaje poprzez tłoczenie czarnych nasion rzepaku, pochodzącego z ekologicznych gospodarstw rolnych. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie jego naturalnych walorów odżywczych. Olej ma złocistą barwę, wyrazisty smak i delikatny zapach. Dzięki temu posiada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak, które sprawiają, iż jest doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na zimno oraz surówek z kiszonej kapusty, sałatek greckich, dipów, sosów i past. Olej rzepakowy podkreśli i pogłębi ich wyjątkowy smak i aromat.
Olej rzepakowy do smażenia - bogactwo cennych witamin i składników odżywczych
Olej rzepakowy nazywany jest również “oliwą Północy”. To jeden z najczęściej spożywanych tłuszczów roślinnych w Polsce. Mimo jego rosnącej popularności, wciąż są osoby, które nie do końca zdają sobie sprawę z jego licznych zalet.
Olej rzepakowy BIO - zdrowa alternatywa dla tradycyjnych tłuszczów
Olej rzepakowy to doskonała propozycja do smażenia. W swoim składzie zawiera wiele cennych składników odżywczych, jakimi są m.in. wielonienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, E i K, beta-karoten, a także sterole.
Olej rzepakowy to bogate źródło witaminy A, czyli beta-karotenu. Substancja ta wykazuje właściwości antyoksydacyjne, a także korzystanie wpływa na funkcjonowanie systemu immunologicznego i dba o zdrowie naszych oczu.
Objętość netto: 500ml
Składniki
Olej rzepakowy tłoczony na zimno* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100ml | |
---|---|
Wartość energetyczna | 3700 kJ / 900 kcal |
Tłuszcz | 100 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 62 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 31 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Omega-3 (kwas alfa-linolowy) | 7,5 g |
Omega-6 (kwas linolowy) | 16 g |
Omega-9 (kwas oleinowy) | 59 g |
Sposób użycia
Olej rzepakowy to jeden z najbardziej popularnych olejów, a to ze względu na jego szerokie zastosowanie. Olej rzepakowy tłoczony na zimno sprawdza się najlepiej do przygotowywania dressingów i sosów. Można go także użyć do dań mięsnych, rybnych i zup. Olej rzepakowy podkreśli i pogłębi ich wyjątkowy smak i aromat. Polecany jest do stosowania na zimno.
Informacja alergenna
Brak
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi
Może wytrącić się naturalny osad.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Rolnictwo UE |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Certyfikat BIO | Tak |
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt dla diabetyków | Bez cukru |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Żywność Ekologiczna BIO FOOD sp. z o.o., ul. Ciechocin 32, 87-408 Ciechocin |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.