

Koszty Dostawy
|
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł |
|
15.99 zł |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Pasta Curry Czerwona Red 50g - Kanokwan
Opis
Pasta Curry Czerwona Red 50g - Kanokwan
Opis produktu
Pasta Curry Czerwona - Red Curry marki Kanokwan to aromatyczna mieszanka przypraw i oryginalnych tajskich ziół i świeżą czerwoną papryką chili. Nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. Stanowi bazę bardzo popularnego, aromatycznego dania. Wystarczy pastę curry połączyć z mleczkiem kokosowym, warzywami (np. marchewką, papryką, cukinią) oraz mięsem, najczęściej wieprzowiną lub drobiem. Tajskie curry w saszetce wystarcza do przygotowania dania dla od 2 do 10 osób – w zależności od preferowanego stopnia ostrości. Dania curry mają swoje korzenie w Azji, ale są znane i cenione na całym świecie. To synonim egzotyki i doskonałej kuchni. Są bardzo łatwe w przygotowaniu.
Czerwona pasta curry (red curry paste) jest pikantniejszą odmianą zawierającą 35% ostrej papryki chilli (łagodniejszą wersją jest zielona pasta curry). Używa się jej jako bazę do sosu do potrawy curry. Najczęściej smaży się ją na odrobinie tłuszczu, dodaje mleko kokosowe oraz mięso i warzywa. Spożywa się z ryżem (najlepiej ryżem jaśminowym) lub makaronami. W zależności od ilości mleczka kokosowego z pasty otrzymamy sos-danie curry, lub zupę tajską na mleczku kokosowym. Pastę możemy również wykorzystać jako marynata, lub składnik sosów do dań z Woka, jeśli lubimy pikantny smak.
Masa netto: 50g
Składniki
Chili 35%, trawa cytrynowa 25%, galangal, sól, czosnek, szalotka 8%, pasta z KREWETEK (KREWETKI, sól), limonka kaffir, kmin.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 504 kJ /120 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 17 g |
w tym cukry | 5,8 g |
Błonnik | 4,2 g |
Białko | 9,4 g |
Sól | 12 g |
Sposób użycia
Przykładowy przepis:
Pierś z kurczaka (lub inne mięso, tofu) pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem i delikatnie podsmaż na oleju. Wymieszaj 50g pasty curry z dwiema łyżkami oleju roślinnego i przez ok. 1min podsmaż na małym ogniu. Dolej 400ml mleczka kokosowego, zwiększ ogień na średni, zamieszaj, podgotuj 1 min. Wrzuć podsmażoną pierś z kurczaka. Dodaj pokrojonego bakłażana, paprykę. Trzymaj na ogniu do zagotowania. Dodaj kilka listków świeżej bazylii, startej skórki z limonki lub cytryny. Podawaj na ciepło ryżem.
Informacja alergenna
Bez dodatku sztucznych barwników i substancji konserwujących.
Zalecane warunki przechowywania
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu 2 dni.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Tajlandia |
Kraj pochodzenia składników | Tajlandia |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.