Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Agar Agar 20g - Batom
Opis
Agar Agar 20g - Batom
Opis produktu
Agar Agar marki Batom to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów. W produkcji żywności Agar wykorzystywany jest jako naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę.
Jest bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny. Doskonały do mięs, ryb, ciast i deserów. Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80ºC (najlepiej dodać go około punktu wrzenia potrawy) a tężeje w 32ºC- 39ºC. Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej (nie wymaga trzymania w lodówce). Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać.
Masa netto: 20g
Składniki
Agar agar 100%
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 720 kJ / 172 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0,4 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 86 g |
Białko | 0,1 g |
Sól | 0 g |
Sposób użycia
1 łyżeczkę (3,5g) rozpuścić w 350ml płynu. Można również namoczyć agar w niewielkiej ilości chłodnej wody i pozostawić na 15 minut do napęcznienia. Otrzymany w ten sposób żel dodać do żywności. Polecany jako dodatek do dżemów i deserów.
Informacja alergenna
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Dystrybutor | Batom.pl Józef Leśniak ul. Fieldorfa-Nila 17 31-209 Kraków |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.