Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Koncentrat Uniwersalny Mąki Ekstra Uniwersalna Mieszanka Niskobiałkowa PKU bezglutenowa 500g - Bezgluten
Opis
Koncentrat Uniwersalny Mąki Ekstra Uniwersalna Mieszanka Niskobiałkowa PKU bezglutenowa 500g - Bezgluten
Opis produktu
Koncentrat Uniwersalny Mąki Ekstra Uniwersalna Mieszanka Niskobiałkowa PKU bezglutenowa marki Bezgluten to koncentrat do różnego rodzaju wypieków stanowi doskonałą alternatywę zwykłej mąki zawierającej gluten. Wypieki na bazie tego produktu nie kruszą się, nie są twarde, są po prostu idealne. Szczególnie polecamy go do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek, ciast i ciasteczek.
Ten produkt sprawdzi się do wypieku wielu pyszności! Jeśli szukasz mieszanki uniwersalnej, którą możesz zastosować w każdej sytuacji to polecamy ten właśnie produkt. Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa nadaje się zarówno do wypieku chleba oraz ciast i ciasteczek. Zrobisz z niej bezglutenowe pierogi oraz inne wytrawne potrawy.
To wyśmienity koncentrat do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek odpowiedni do postępowania w diecie niskobiałkowej PKU.
Masa netto: 500g
Składniki
Skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca: węglany sodu.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1484 kJ / 355 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 87 g |
w tym cukry | 4,6 g |
Błonnik | 1,8 g |
Białko | 0,4 g |
Sól | 0,11 g |
Fenyloalanina | 3,3 mg |
Sposób użycia
Jako składnik do wypieku pieczywa.
Sposób przygotowania
Przepis na chleb bez glutenu:
Składniki:
- 500g Uniwersalnej mieszanki bezglutenowej PKU
- 0,5 łyżeczki soli (5g),
- 0,5 łyżeczki cukru (8g),
- 7g drożdży w proszku,
- 450ml ciepłej wody,
- 3 łyżki oleju (20g)
Przygotowanie:
- Koncentrat wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temp. ok. 26°C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę.
- Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce.
- Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika.
- Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez około 40-45 minut. Nie należy otwierać piekarnika podczas pieczenia.
- Kiedy chleb będzie gotowy należy wyjąć go z foremki i zostawić do wystygnięcia. Sugerowany rozmiar foremki to 27 cm x 12 cm.
Informacja alergenna
Produkt bezglutenowy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt dla diabetyków | Bez dodatku cukru |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.