Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Sos Sojowy Shoyu BIO 250 ml - Arche
Opis
Sos Sojowy Shoyu BIO 250 ml - Arche
Opis produktu
Sos sojowy Shoyu marki Arche to tradycyjny japoński produkt używany do doprawiania pokarmów. Ten sos sojowy wyrabiany jest z sojowych ziaren, pszenicy i kultur fermentacyjnych (Aspergillus oryzae). Idealnie nadaje się do potraw z mięs, ryb, warzyw i wodorostów. Może być spożywany sam jako dip np. do sushi czy sashimi albo w połączeniu z innymi składnikami. Odrobina sosu sojowego dodana do potrawy podniesie jej walory smakowe i nada charakterystyczny orientalny posmak oraz lekko brązowy kolor. Stosując sos sojowy należy pamiętać, by dodawać go zawsze na końcu, bowiem długie gotowanie spowoduje, że sos sojowy całkowicie zdominuje całą potrawę.
Objętość netto: 250ml
Składniki
Woda, soja* (19%), pszenica*, sól morska, Aspergillus oryzae*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 262 kJ / 62 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 5,3 g |
w tym cukry | 1 g |
Białko | 9,5 g |
Sól | 12,4 g |
Sposób użycia
Idealnie nadaje się do potraw z mięs, ryb, warzyw i wodorostów. Może być spożywany sam jako dip np. do sushi czy sashimi albo w połączeniu z innymi składnikami.
Informacja alergenna
Zawiera: gluten, soję
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 25 st. C.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Niemcy |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.