Opinie o Nas
Producenci
Promocje

Facebook Likes

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

9.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

11.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

Darmowa dostawa od 249 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Tapioka Perełki Drobne 400g - Real Thai

Ocena: 0
Producent: Real Thai
Kod EAN: 8858135004835
Cena: 7,99 zł 7.99
Dostępność: 1
Wysyłka w: do 72 godzin
Dostawa: Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

od 11,99 zł sprawdź koszty dostawy

ilość szt
dodaj do przechowalni

Opis

Tapioka Perełki Drobne 400g - Real Thai

Opis produktu

Tapioka Perełki Drobne marki Real Thai jest produktem skrobiowym otrzymywanym z korzenia Manibot esculenta, rośliny powszechnie nazywanej maniokiem. Ma ona postać małych ziarenek, które pęcznieją w wodzie. Najbardziej popularnym zastosowaniem tapioki w świecie zachodnim jest pudding z mlekiem i cukrem.Świetnie sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej.

Najbardziej popularnym zastosowaniem tapioki w świecie zachodnim jest pudding z mlekiem i cukrem oraz pochodząca z Tajwanu tzw. Bubble Tea. Granulat tapioki jest najczęstszą formą produktów z tapioki na całym świecie, choć dostępne są również w postaci proszku, płatków lub pałeczek. Tapioca PEARL nosi również nazwę „boba” i jest popularnym składnikiem azjatyckich deserów.

Masa netto: 400g

Składniki

Skrobia z tapioki 98%, woda

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1485 kJ / 350 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 86 g
w tym cukry <0,5 g
Białko <0,5 g
Sól 0,1 g

Sposób użycia

Świetnie sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu.

Przepis na Pudding kokosowy z tapioki (4 porcje):

  • 1/3 szklanki drobnego granulatu tapioki
  • 400 ml (1 puszka) mleka kokosowego
  • ¼ szklanki cukru
  • ½ szklanki mleka
  • 1 łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z limonki
  1. Wsyp tapiokę do małego rondla, dodaj tyle wody, aby pokryć granulat na kilka centymetrów, i doprowadzić do wrzenia.
  2. Odsącz, opłucz zimną wodą, aby usunąć nadmiar skrobi i odsącz ponownie.
  3. Przełóż tapiokę ponownie do garnka i dodaj mleko kokosowe oraz cukier.
  4. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, przez 10 do 12 minut lub do momentu gdy perły tapioki staną się delikatne i jasne.
  5. Zdejmij z ognia i wymieszaj z mlekiem i sokiem z limonki.
  6. Ostudź do temperatury pokojowej, przykryj i przechowuj w lodówce przez całą noc przed podaniem (może być serwowane bezpośrednio po przygotowaniu, ale tekstura będzie znacznie lepsza gdy zgęstnieje przez noc).

Podawać posypane świeżymi owocami tropikalnymi.

Informacja alergenna

Produkt bezglutenowy w składnikach.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szczegóły produktu

Parametr Informacja
Kraj Producenta Tajlandia
Bezglutenowy (w składnikach) Tak
Wegetariański Tak
Wegański Tak

Szczegóły produktu

Produkt bez laktozy Tak
Produkt wegetariański Tak
Produkt wegański Tak
Dystrybutor Kuchnie Świata S. A., Łomna, ul. Gdańska 34, 05-152 Czosnów

Koszty dostawy Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium