Menu
Producenci

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Tofu, Tempeh, Miso

Miso Shiro Białe na Bazie Ryżu BIO 200g - Danival Miso Shiro Białe na Bazie Ryżu BIO 200g - Danival
Producent: Danival
Cena:

32,29 zł

Cena regularna: 33,29 zł

Najniższa cena: 33,29 zł
szt
zobacz więcej
  • Korzystna Oferta
Tempeh w Zalewie BIO 400g - Smaakt Tempeh w Zalewie BIO 400g - Smaakt
Producent: Smaakt
Cena:

17,99 zł

zobacz więcej
Tempeh Smażony BIO 180g - Merapi Tempeh Smażony BIO 180g - Merapi
Producent: Merapi
Cena:

14,99 zł

zobacz więcej

Tofu, Tempeh, Miso

Tofu, Tempeh oraz Miso to wysokobiałkowe produkty wytwarzane z mleka sojowego. Tofu to rodzaj sojowego twarożku. Posiada łagodny, subtelny smak i zapach. Powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego w trakcie którego soję najpierw się oczyszcza, moczy, mieli w wodzie, filtruje, gotuje, koaguluje i na koniec prasuje. Tofu stanowi doskonałą alternatywę dla mięsa będąc idealnym wyborem dla wegan i wegetarian. W sklepach możemy spotkać różne jego rodzaje: naturalne, wędzone oraz z rozmaitymi dodatkami takimi jak np. czarnuszka lub lubczyk.

Tofu zachwyca bogactwem zastosowań kulinarnych. Możemy je wykorzystać do tworzenia past z soi, doskonale sprawdzi się także jako dodatek do zup, pizzy i zapiekanek. Na bazie tofu można przygotować wegańskie kotlety, to również świetny dodatek do indyjskich potraw curry. Idealnie nada się do smażenia na patelni. Klasyką dań jest tofucznica, czyli wegańska jajecznica a także tofucznik czyli wegański sernik. To doskonały wybór zarówno na śniadanie, jak i obiad czy kolację.

Tempeh to wywodzący się z kuchni indonezyjskiej pokarm wytwarzany z łuskanej, blanszowanej na paprze soi. Posiada apetyczną konsystencję, wyróżnia go oryginalny orzechowo-pieczarkowy smak. Stanowi źródło wartościowego, wegańskiego białka, Tempeh zawiera również witaminy i bogactwo składników mineralnych. Warto nadmienić wysoką zawartość witamin z grupy B oraz żelaza. Stanowi on również źródło fosforu, miedzi i magnezu. Jego głównym składnikiem jest sfermentowana soja, dlatego produkt ten jest bardzo strawny, a składniki odżywcze zawarte w nim lepiej przyswajalne. To idealny zamiennik mięsa dla wegan i wegetarian.

Miso to japońska nazwa dla tradycyjnej gęstej pasty produkowanej ze sfermentowanej soi, która stanowi podstawę kraju Kwitnącej Wiśni. Występuje w wielu odmianach, często z dodatkiem ryżu bądź jęczmienia. Pasta ta doskonale sprawdzi się w roli dodatku do zup (stąd nazwa: zupa miso) i sosów a także jako przyprawa do warzyw, mięs czy ryb. Zmiksowana z dashi tworzy miso-shiru (jap. 味噌汁 miso-shiru), popularną w Japonii zupę. Jest bogata w białko, zawiera sporo witamin i minerałów. Istnieje wiele odmian miso – słone, słodkawe, ziamiste, owocowe i pikantne.

Przykłady dań z wykorzystaniem Tofu, Tempeh oraz Miso:

  • Chińskie tofu z warzywami
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu
  • Makaron z tempehem i jarmużem
  • Tofu z cukinią
  • Tofu w rajskim curry
  • Pizza z tempehem i warzywami
  • Smażony makaron z tofu i warzywami
  • Wegański bekon z tempehu
  • Zupa Miso

W naszym sklepie "Delikatesy z Natury" odnajdziesz Tofu, Tempeh oraz Miso najwyższej jakości uznanych producentów. Sprawdź naszą ofertę już dziś!

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium