Opinie o Nas
Menu
Producenci

Facebook Likes

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

7.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

11.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

Darmowa dostawa od 249 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Tofu, Tempeh, Miso

Tofu Naturalne BIO 200g - Symbio Tofu Naturalne BIO 200g - Symbio
Producent: Symbio
Cena: 12,99 zł
szt
zobacz więcej
Tofu z Bazylią BIO 200g - Symbio Tofu z Bazylią BIO 200g - Symbio
Producent: Symbio
Cena: 13,99 zł
szt
zobacz więcej
Tofu Ziołowe Kostka 250g - NaturAvena Tofu Ziołowe Kostka 250g - NaturAvena
Producent: NaturAvena
Cena: 8,99 zł 9,99 zł
szt
zobacz więcej
  • promocja
Tofu Wędzone BIO 200g - Symbio Tofu Wędzone BIO 200g - Symbio
Producent: Symbio
Cena: 11,99 zł
szt
zobacz więcej
Tofu z Chili BIO 200g - Symbio Tofu z Chili BIO 200g - Symbio
Producent: Symbio
Cena: 13,99 zł
szt
zobacz więcej

Tofu, Tempeh, Miso

Tofu, Tempeh oraz Miso to wysokobiałkowe produkty wytwarzane z mleka sojowego. Tofu to rodzaj sojowego twarożku. Posiada łagodny, subtelny smak i zapach. Powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego w trakcie którego soję najpierw się oczyszcza, moczy, mieli w wodzie, filtruje, gotuje, koaguluje i na koniec prasuje. Tofu stanowi doskonałą alternatywę dla mięsa będąc idealnym wyborem dla wegan i wegetarian. W sklepach możemy spotkać różne jego rodzaje: naturalne, wędzone oraz z rozmaitymi dodatkami takimi jak np. czarnuszka lub lubczyk.

Tofu zachwyca bogactwem zastosowań kulinarnych. Możemy je wykorzystać do tworzenia past z soi, doskonale sprawdzi się także jako dodatek do zup, pizzy i zapiekanek. Na bazie tofu można przygotować wegańskie kotlety, to również świetny dodatek do indyjskich potraw curry. Idealnie nada się do smażenia na patelni. Klasyką dań jest tofucznica, czyli wegańska jajecznica a także tofucznik czyli wegański sernik. To doskonały wybór zarówno na śniadanie, jak i obiad czy kolację.

Tempeh to wywodzący się z kuchni indonezyjskiej pokarm wytwarzany z łuskanej, blanszowanej na paprze soi. Posiada apetyczną konsystencję, wyróżnia go oryginalny orzechowo-pieczarkowy smak. Stanowi źródło wartościowego, wegańskiego białka, Tempeh zawiera również witaminy i bogactwo składników mineralnych. Warto nadmienić wysoką zawartość witamin z grupy B oraz żelaza. Stanowi on również źródło fosforu, miedzi i magnezu. Jego głównym składnikiem jest sfermentowana soja, dlatego produkt ten jest bardzo strawny, a składniki odżywcze zawarte w nim lepiej przyswajalne. To idealny zamiennik mięsa dla wegan i wegetarian.

Miso to japońska nazwa dla tradycyjnej gęstej pasty produkowanej ze sfermentowanej soi, która stanowi podstawę kraju Kwitnącej Wiśni. Występuje w wielu odmianach, często z dodatkiem ryżu bądź jęczmienia. Pasta ta doskonale sprawdzi się w roli dodatku do zup (stąd nazwa: zupa miso) i sosów a także jako przyprawa do warzyw, mięs czy ryb. Zmiksowana z dashi tworzy miso-shiru (jap. 味噌汁 miso-shiru), popularną w Japonii zupę. Jest bogata w białko, zawiera sporo witamin i minerałów. Istnieje wiele odmian miso – słone, słodkawe, ziamiste, owocowe i pikantne.

Przykłady dań z wykorzystaniem Tofu, Tempeh oraz Miso:

  • Chińskie tofu z warzywami
  • Leczo wegetariańskie z dyni i tofu
  • Makaron z tempehem i jarmużem
  • Tofu z cukinią
  • Tofu w rajskim curry
  • Pizza z tempehem i warzywami
  • Smażony makaron z tofu i warzywami
  • Wegański bekon z tempehu
  • Zupa Miso

W naszym sklepie "Delikatesy z Natury" odnajdziesz Tofu, Tempeh oraz Miso najwyższej jakości uznanych producentów. Sprawdź naszą ofertę już dziś!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium