

Koszty Dostawy
|
7.99 zł |
|
11.99 zł |
|
14.99 zł |
|
14.99 zł |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Fit & Slim bezglutenowe 2 Fiolki 1g - Vivo
Opis
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Fit & Slim bezglutenowe 2 Fiolki 1g - Vivo
Opis produktu
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Fit & Slim bezglutenowe marki Vivo to propozycja dla osób, które chcą zmienić swój sposób odżywiania, wejść na drogę aktywności fizycznej i zdrowej diety. Starter do przygotowania domowego jogurtu zawiera żywą mikroflorę kultur bakterii, a jej wyróżniającym się składnikiem jest szczep Lactobacillus gasseri, który zyskał rozpoznawalność jako tzw. "probiotyk fitness". Jogurt uzyskany przy pomocy startera Fit&Slim to doskonała propozycja dla osób dbających oraz chcących zadbać o prawidłową sylwetkę.
Dzięki właściwym proporcjom żywych kultur bakterii uzyskany jogurt stanowi doskonały posiłek wolny od wszelkich dodanych cukrów (zawiera tylko naturalnie występujące cukry) oraz innych zbędnych dodatków np. mleka w proszku. Jogurt zawiera naturalnie w nim występujące i dobrze przyswajalne składniki odżywcze. Warto pamiętać, że dokładna wartość odżywcza jogurtu uzyskanego domowo zależy od mleka, którego użyjemy do jego przygotowania. Polecamy mleko o zawartości tłuszczu 3,2 proc.
Polecany:
- w trakcie zmiany sposobu odżywiania
- dla chcących zadbać o prawidłową sylwetkę
- przy zwiększonym wysiłku fizycznym
- dla młodzieży i dorosłych w diecie codziennej
Zawartość opakowania: 2 Fiolki po 0,5g
Masa netto: 1g
Składniki
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium infantis.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 242 kJ / 58 kcal |
Tłuszcz | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 5,9 g |
w tym cukry | 5,6 g |
Białko | 4 g |
Sól | 0,13 g |
Sposób użycia
Do przygotowywania domowych jogurtów. Propozycja podania: jogurt z truskawkami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni.
Sposób przygotowania
- 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C.
- Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj.
- Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin.
- Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje.
- Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.
Informacja alergenna
Brak
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 do +8 stopni C.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Ukraina |
Wegetariański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Dystrybutor | Gama-Tech, al. Jerozolimskie 31 m. 14, 00-508 Warszawa |