Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Zakwaska do Jogurtu Entero Żywe Kultury Bakterii 2 Fiolki 1g - Vivo
Opis
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Entero bezglutenowe 2 Fiolki 1g - Vivo
Opis produktu
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Entero bezglutenowe marki Vivo to doskonały starter do przygotowania domowego, bezglutenowego ukwaszonego jogurtu bez GMO dla dorosłych i seniorów. Jogurt zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który niekorzystnie wpływa na bakterie i grzyby patogenne.
Jogurt 100-latków
Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski ENTERO JOGURT jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.
Antagonista drożdżaków i patogennych bakterii
Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie niesprzyjającego środowiska dla drożdżaków Candida i gronkowców.
Ze względu na dobór kultur bakterii jogurt uzyskany z Zakwaski ENTERO JOGURT jest szczególnie polecany dla osób starszych, seniorów, osób dorosłych, zarówno zdrowych jak i po przebytych infekcjach. Uzyskany z Zakwaski jogurt może stanowić element zbilansowanej diety i warto na stałe włączyć go do naszego menu.
Jogurt uzyskany w domu zawiera maksymalnie świeżą mikroflorę kultur bakterii i jest wolny od wszelkich zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier itp. Przygotowany według instrukcji zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
ENTERO JOGURT jest szczególnie polecany:
- dla osób chcących dostarczyć do organizmu szczepy Enterocooccus faecium
- w diecie eliminującej grzyby (Candida) i bakterie patogenne (gronkowiec),
- dla seniorów i osób dorosłych,
- dla osób w trakcie leczenia chorób,
- dla chcących dostarczyć do organizmu żywe kultury bakterii,
Dodając zakwaskę ENTERO JOGURT do pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.
Zawartość opakowania: 2 Fiolki po 0,5g
Masa netto: 1g
Składniki
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 242 kJ / 58 kcal |
Tłuszcz | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 5,9 g |
w tym cukry | 5,6 g |
Białko | 4 g |
Sól | 0,13 g |
Sposób użycia
Do przygotowywania domowych jogurtów. Propozycja podania: jogurt z truskawkami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni.
Sposób przygotowania
- 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C.
- Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj.
- Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin.
- Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje.
- Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.
Informacja alergenna
Brak
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 do +8 stopni C.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Ukraina |
Wegetariański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Dystrybutor | Gama-Tech, al. Jerozolimskie 31 m. 14, 00-508 Warszawa |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.