Opinie o Nas
Producenci
Promocje
Mąka Gryczana Jasna BIO 1kg - Bio Planet
Mąka Gryczana Jasna BIO 1kg - Bio Planet
17,99 zł 14,95 zł
szt
Pulpa z Mango 850g - QF
Pulpa z Mango 850g - QF
27,99 zł 18,95 zł
szt
Kardamon Ziarno BIO 40g - Dary Natury
Kardamon Ziarno BIO 40g - Dary Natury
16,99 zł 12,99 zł
szt
Stewia w Płynie 100ml - Natusweet
Stewia w Płynie 100ml - Natusweet
35,99 zł 27,39 zł
szt
Ocet Jabłkowy BIO 500ml - Bio Food
Ocet Jabłkowy BIO 500ml - Bio Food
12,99 zł 10,95 zł
szt
Mąka Pszenna Tortowa Typ 480 BIO 1kg - Bio Planet
Mąka Pszenna Tortowa Typ 480 BIO 1kg - Bio Planet
7,99 zł 6,95 zł
szt
Płatki Jaglane BIO 300g - Lestello
Płatki Jaglane BIO 300g - Lestello
6,99 zł 4,99 zł
szt

Facebook Likes

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

7.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

11.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

Darmowa dostawa od 249 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Zakwaska do Jogurtu Entero Żywe Kultury Bakterii 2 Fiolki 1g - Vivo
  • Korzystna Oferta

Zakwaska do Jogurtu Entero Żywe Kultury Bakterii 2 Fiolki 1g - Vivo

Ocena: 4.8
Producent: Vivo
Kod EAN: 4820148053906
Cena: 12,95 zł 18,95 zł 12.95
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 72 godzin
Dostawa: Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

od 11,99 zł sprawdź koszty dostawy

ilość szt
dodaj do przechowalni

Opis

Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Entero bezglutenowe 2 Fiolki 1g - Vivo

Opis produktu

Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Entero bezglutenowe marki Vivo to doskonały starter do przygotowania domowego, bezglutenowego ukwaszonego jogurtu bez GMO dla dorosłych i seniorów. Jogurt zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który niekorzystnie wpływa na bakterie i grzyby patogenne.

Jogurt 100-latków

Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski ENTERO JOGURT jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.

Antagonista drożdżaków i patogennych bakterii

Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie niesprzyjającego środowiska dla drożdżaków Candida i gronkowców.

Ze względu na dobór kultur bakterii jogurt uzyskany z Zakwaski ENTERO JOGURT jest szczególnie polecany dla osób starszych, seniorów, osób dorosłych, zarówno zdrowych jak i po przebytych infekcjach. Uzyskany z Zakwaski jogurt może stanowić element zbilansowanej diety i warto na stałe włączyć go do naszego menu.

Jogurt uzyskany w domu zawiera maksymalnie świeżą mikroflorę kultur bakterii i jest wolny od wszelkich zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier itp. Przygotowany według instrukcji zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.

ENTERO JOGURT jest szczególnie polecany:

  • dla osób chcących dostarczyć do organizmu szczepy Enterocooccus faecium
  • w diecie eliminującej grzyby (Candida) i bakterie patogenne (gronkowiec),
  • dla seniorów i osób dorosłych,
  • dla osób w trakcie leczenia chorób,
  • dla chcących dostarczyć do organizmu żywe kultury bakterii,

Dodając zakwaskę ENTERO JOGURT do pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.

Zawartość opakowania: 2 Fiolki po 0,5g

Masa netto: 1g

Składniki

Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium.

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 242 kJ / 58 kcal
Tłuszcz 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 5,9 g
w tym cukry 5,6 g
Białko 4 g
Sól 0,13 g

Sposób użycia

Do przygotowywania domowych jogurtów. Propozycja podania: jogurt z truskawkami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni.

Sposób przygotowania

  1. 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C.
  2. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj.
  3. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin.
  4. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje.
  5. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.

Informacja alergenna

Brak

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 do +8 stopni C.

Szczegóły produktu

Parametr Informacja
Kraj Producenta Ukraina
Wegetariański Tak

Szczegóły produktu

Produkt wegetariański Tak
Dystrybutor Gama-Tech, al. Jerozolimskie 31 m. 14, 00-508 Warszawa

Koszty dostawy Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium