Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Chleb bez dodatku cukrów bezglutenowy 350g - Bezgluten
Opis
Chleb bez dodatku cukrów bezglutenowy 350g - Bezgluten
Opis produktu
Chleb bez dodatku cukrów bezglutenowy marki Bezgluten to smaczne i świeże pieczywo, które zapewni dodatkową dawkę energii na cały dzień i dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych.
Pachnące, mięciutkie, pieczywo o złocistej i chrupiącej skórce sprawdzi się do przygotowania pysznych kanapek na drugie śniadanie czy lunch do pracy lub szkoły. Można ułożyć na nim ulubiony ser i wędlinę, umieścić w opiekaczu i przygotować sycące tosty. Chleb bezglutenowy będzie świetną alternatywą dla zwykłego pieczywa. Jest równie sycący, dostarcza potrzebnych składników do odpowiedniego funkcjonowania organizmu, charakteryzuje się jednak o połowę mniejszą liczbą kalorii w 100 gramach w porównaniu do tradycyjnego białego pieczywa. Właśnie dlatego nie jest to jedynie chleb dla cukrzyka, czy osób cierpiących na nietolerancję glutenu, ale także dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i piękną sylwetkę.
Chleb bez cukru, dla kogo?
Chleb bezglutenowy, który z powodzeniem mogą spożywać osoby cierpiące na celiakię. W tym pysznym pieczywie znajdują się jedynie naturalne cukry, co sprawia, że jest to idealny chleb dla diabetyków oraz osób, które ograniczają spożycie cukrów. Producent zadbał o to, by w kromkach nie znalazły się również jaja oraz mleko, w związku z czym bez obaw mogą po niego sięgać także weganie.
Po otwarciu opakowania poczujesz aromatyczny zapach, a każda kromka chleba bez glutenu zapewni ci, pełnowartościowe i smaczne posiłki.
Zawiera naturalne występujące cukry.
Produkt do postępowania dietetycznego w chorobach: celiakia i cukrzyca.
Masa netto: 350g
Składniki
Zakwas (mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), skrobia kukurydziana 16%, woda, mąka 10% (gryczana, słonecznikowa, ryżowa, z amarantusa), inulina, olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, siemię lniane, błonnik: z babki jajowatej, kakaowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, substancja utrzymująca wilgoć, glicerol, drożdże, sól, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: kwas winowy.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1014 kJ / 242 kcal |
Tłuszcz | 7,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 34 g |
w tym cukry | 1,9 g |
Błonnik | 6,4 g |
Białko | 6,3 g |
Sól | 1,1 g |
Sposób użycia
Jako baza do kanapek w wersji bezglutenowej.
Informacja alergenna
Produkt odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu. Produkt zawiera mleko i białko soi.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym i wentylowanym miejscu.
Uwagi
WW= 3,46 WW (wymiennik węglowodanowy)
WBT= 0,82 WBT (wymiennik białkowo tłuszczowy)
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt dla diabetyków | Bez cukru |
Produkt wegetariański | Tak |
Dystrybutor | Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.