Producenci

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Tofu

Tempeh Smażony BIO 180g - Merapi Tempeh Smażony BIO 180g - Merapi
Producent: Merapi
Cena:

14,99 zł

zobacz więcej
Tofu Curry z Kokosem Wegańskie 390g - Vega Up Tofu Curry z Kokosem Wegańskie 390g - Vega Up
Producent: Vega Up
Cena:

10,49 zł

zobacz więcej
Tofu Naturalne BIO 300g - Solida Food Tofu Naturalne BIO 300g - Solida Food
Producent: Solida Food
Cena:

8,69 zł

zobacz więcej
Tofu Naturalne BIO 200g - Symbio Tofu Naturalne BIO 200g - Symbio
Producent: Symbio
Cena:

11,99 zł

zobacz więcej
Tofu Wędzone BIO 200g - Symbio Tofu Wędzone BIO 200g - Symbio
Producent: Symbio
Cena:

12,99 zł

zobacz więcej
Tofu z Bazylią BIO 200g - Symbio Tofu z Bazylią BIO 200g - Symbio
Producent: Symbio
Cena:

13,49 zł

zobacz więcej
Tofu z Konopią Classic 200g - Look Food Tofu z Konopią Classic 200g - Look Food
Producent: Look Food
Cena:

11,99 zł

zobacz więcej

Tofu

Tofu to twarożek sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego. To bardzo popularna potrawa szczególnie przy diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Tofu stanowi doskonałe źródło białka, tłuszczów nienasyconych i wielu witamin. Dietetyczne ze względu na swoją niskokaloryczność, łączone jest z wieloma daniami w dietach wysokobiałkowych z mięsem dla kulturystów.

Tofu jest idealnym substytutem mięsa i jest wytwarzany z soi. Soja wyróżnia się szczególnie wysoką zawartością wysokiej jakości białka i jest bogata w minerały. Tofu idealnie sprawdzi się do smażenia na oliwie z oliwek, ale można go również doprawić sosem sojowym lub solą ziołową i wykorzystać np. w sałatkach.

Tofu naturalne

Tofu to produkt, który powstaje w wyniku koagulacji mleka sojowego. W procesie produkcji mogą być używane różne składniki, takie jak sok cytrynowy, sól, chlorek magnezu, chlorek wapnia lub siarczek magnezu. Dodanie koagulatu powoduje ścinanie białka w mleku sojowym, co skutkuje powstaniem bloku sera. Następnie zsiadłe mleko oddzielane jest od serwatki, a otrzymana masa jest odsączana i naciskana, aby stworzyć bloki tofu oczyszczone z nieczystości. Gotowe bloki są następnie dzielone na mniejsze kawałki i pakowane w sposób zapewniający długą trwałość. Ser tofu to produkt, który można nabyć w sklepie Delikatesy z Natury i wykorzystać w swoich kulinarnych eksperymentach, inspirowanych kuchnią Dalekiego Wschodu, w towarzystwie rodziny lub przyjaciół.

Ser tofu

Tofu to produkt o delikatnym i subtelnym smaku i zapachu, który doskonale łączy się z innymi aromatami, zarówno łagodnymi, jak i pikantnymi. W naszym sklepie dostępne różne odmiany smakowe tofu, w tym naturalne, tofu marynowane, wędzone oraz z dodatkiem ziół i przypraw, takich jak czosnek, chilli czy rozmaryn, a także tofu jedwabiste. Odmiany te różnią się smakiem i zapachem, co pozwala na kreatywne eksperymenty w kuchni.

Tofu naturalne jest najbardziej neutralnym rodzajem tofu, często wykorzystywanym jako baza dla dalszych kulinarnych inspiracji. Tofu wędzone ma bardziej wyrazisty smak i intensywny zapach, co sprawia, że jest idealnym dodatkiem do dań o bardziej zdecydowanym charakterze. Producentom często udaje się również urozmaicić smak tofu za pomocą ziół i przypraw, dzięki czemu może on stanowić wyrazisty dodatek do sałatek, zup, sosów i deserów.

Tofu jest doskonałym źródłem białka. Zawiera białko sojowe w ilości od 30 do 50%, które stanowi korzystne źródło aminokwasów egzogennych. Właśnie dlatego soja i tofu są tak popularne wśród wegetarian i wegan, którzy korzystają z nich jako zamiennika dla mięsa i sera. Spożywanie tofu jest zdrowe. Tofu jest bogate w wysokiej jakości tłuszcze roślinne, a także stanowi cenne źródło wapnia, magnezu i fosforu, co czyni go zdrowym i pożywnym produktem. Wartości odżywcze tofu są znane i cenione nie tylko przez wegan i wegetarian. Można jeść tofu na różne sposoby, przyrządzać z niego różnorodne dania, od tradycyjnych kotletów, po chrupiące nuggetsy i dania azjatyckie czy greckie.

Jak smakuje tofu?

Tofu ma delikatny, lekko orzechowy smak, który jest dosyć neutralny i subtelny. Smak tofu można opisać jako łagodny i delikatny, co sprawia, że łatwo łączy się z innymi smakami i aromatami w potrawach. Warto jednak pamiętać, że smak tofu może różnić się w zależności od rodzaju tofu, w tym odmiany smakowej i sposobu przygotowania. Tofu naturalne ma najbardziej neutralny smak, podczas gdy tofu wędzone ma bardziej intensywny, dymny smak. Różne dodatki i przyprawy, takie jak zioła, czosnek czy chilli, mogą również wpłynąć na smak tofu i nadać mu wyrazisty charakter.

Nie zwlekaj, już teraz zapoznaj się z ofertą Delikatesów z Natury i dokonaj zamówienia!

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium