
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(4803)
- Polecane(370)
- Produkty przecenione (krótki termin)(12)
- Outlet(41)
- Diety(2799)
- Produkty Świeże (tylko odbiór osobisty)(17)
- Makaron, Ryż, Kasza(271)
- Mąki(95)
- Pieczywo(155)
- Do Wypieków(98)
- Płatki, Musli i Otręby(198)
- Bakalie(222)
- Słodycze i Przekąski(667)
- Batony(62)
- Chipsy i Chrupki(72)
- Ciastka i Sezamki(87)
- Cukierki, Lizaki, Żelki(62)
- Czekolady(104)
- Desery, Kremy, Masła orzechowe(27)
- Gumy(25)
- Przekąski i Słodkości(153)
- Suszone owoce i warzywa(83)
- Wafelki(13)
- Cukier i środki słodzące(124)
- Miody(39)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(49)
- Soki, Syropy i Napoje(365)
- Herbata, Kawa, Kakao(346)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(213)
- Produkty z Kokosa(118)
- Przyprawy i zioła(346)
- Ziarna i nasiona(165)
- Dania Gotowe i Konserwy(73)
- Przetwory owocowe i warzywne(328)
- Pasty i pasztety(208)
- Kuchnie Świata(478)
- Ryby i Owoce Morza(38)
- Superfoods i Suplementy(369)
- Produkty dla dzieci(54)
- Kosmetyki(454)
- Środki czystości(146)
- Książki(4)
- Opakowania zbiorcze(7)
- Zero Waste(52)
- Inne(50)
- Dietetyk Online(6)






















































Koszty Dostawy
|
9.99 zł |
|
13.99 zł |
|
14.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Czekolada Pomarańczowa BIO 80g - Super Fudgio
Opis
Opis produktu
Opis
Czekolada Pomarańczowa BIO marki Super Fudgio to produkt BIO, w którego składzie znajdziemy m.in. tłuszcz kakaowy, miazgę kakaową, proszek kokosowy, koncentrat soku pomarańczowego w proszku, a także zdrowszy od tradycyjnego cukier trzcinowy. Wszystkie wymienione surowce pochodzą z upraw ekologicznych. Masa kakaowa stanowi tu minimum 50% produktu.Chętnie sięgną po niego nie tylko weganie i wegetarianie, ale też osoby, które pragną ograniczyć lub całkowicie wykluczyć ze swojej diety gluten. Czekolada zwróci również uwagę klientów dbających o swoje zdrowie - zawiera sporo błonnika (6,7g w 100g) oraz białka (3,9g w 100g), za to bardzo niewiele soli (tylko 0,008g w 100g).
Masa netto: 80g
Składniki
Cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w prosz-ku*, koncentrat soku pomarańczowego w proszku*(1,5%), emulgator: lecytyna słonecznikowa*, natu-ralny aromat pomarańczowy.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 2318 kJ / 556 kcal |
Tłuszcz | 36 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 25 g |
Węglowodany | 51 g |
w tym cukry | 41 g |
Błonnik | 6,7 g |
Białko | 3,9 g |
Sól | 0,08 g |
Informacja alergenna
Może zawierać mleko, orzechy, soję i produkty pochodne.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Polska |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Certyfikat BIO | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Smak Natury Sp. z o. o. Al. Komisji Edukacji Narodowej 19 lok. I 02-797 Warszawa |
Produkty powiązane
Czekolada premium gorzka 71% z kawałkami pomarańczy bez laktozy bezglutenowa BIO 100g - Bonvita

Bezglutenowa gorzka czekolada z kawałkami pomarańczy. Nie zawiera laktozy.
Czekolada Gorzka 92% Kakao BIO 80g - Vivani

Baaaardzo gorzka i bardzo czarna - o zawartości 92% kakao - jest lubiana głownie przez prawdziwych "twardzieli czekoladowych".
Jej niewątpliwym atutem jest fakt, że jest słodzona cukrem kokosowym.
Czekolada Gorzka 85% Kakao BIO 100g - Vivani

Czekolada Gorzka 85% kakao BIO marki Vivani to mocna w smaku czekolada gorzka o zawartości 85% kakao. Może być pyszną przekąską lub dodatkiem do ciast i deserów.
Czekoladę gorzką bardzo często wykorzystuje się jako posypkę do słodkości na zimno lub w postaci rozpuszczonej, jako polewę do ciasta.
Czekoladka gorzka Vivani stanowi bogactwo magnezu, które płynie z obecności dużej ilości ekologicznego kakao w składzie. Choć produkt wykorzystuje się najczęściej jako dodatek do pysznych, słodkich posiłków, może być spożywana również bezpośrednio. Chętnie wybierana jest przez osoby, które nie lubią słodyczy z dużą ilością cukrów.
Czekolada Surowa z Jagodami Goji Wegańska BIO 50g - Cocoa

Wyśmienita czekolada gorzka z dodatkiem jagód goji to pyszna propozycja dla osób lubiących smakowe eksperymenty.
Wszystkie surowce, z których jest ona wykonana pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską. Zawartość kakao 60%
Czekolada Mleczna z Całymi Orzechami BIO 100g - Vivani

Pyszna czekolada mleczna, która rozpływa się w ustach i do tego całe orzechy - no po prostu mniam :)
Czekolada Gorzka Fair Trade BIO 100g - Alce Nero

Kakao, które zostało użyte w produkcji tej czekolady, pochodzi z małych gospodarstw w Południowej Ameryce.
Czekolada Surowa Wiśnia Acai BIO 50g - Cocoa

Czekolada robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo, bogata w magnez, potas i żelazo. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych. Umiarkowanie gorzka, wyrazista czekolada z wyczuwalnym owocowym posmakiem.
Czekolada Surowa Klasyczna Gorzka BIO 50g - Cocoa

Robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo, bogata w magnez, potas i żelazo.
Najbardziej wykwintna z czekolad marki Cocoa.
Nektar z kwiatów palmy kokosowej (cukier palmowy) oprócz bogactwa witamin i minerałów charakteryzuje się niezwykle niskim indeksem glikemicznym IG-35 oraz sprawia, że czekolada ta jest doskonałą propozycją dla diabetyków i osób dbających o linię.
Zawartość kakao 70%.
Czekolada Gorzka 99% Kakao BIO 80 - Vivani

Czekolada Gorzka 99% kakao BIO marki Vivani to mocna w smaku czekolada gorzka o zawartości 85% kakao. Może być pyszną przekąską lub dodatkiem do ciast i deserów.
Czekoladę gorzką bardzo często wykorzystuje się jako posypkę do słodkości na zimno lub w postaci rozpuszczonej, jako polewę do ciasta.
Bardzo wysoka zawartość kakao powoduje, że to wyjątkowa propozycja przeznaczona dla prawdziwych koneserów ciemnej czekolady. Ta czekolada ma intensywny, bogaty smak kakao i silny aromat, który rozpływa się w ustach powoli, uwalniając długotrwałe nuty dymu i prażenia – idealny wybór dla wyrafinowanego podniebienia.
Jej barwa jest kruczoczarna, aromat przywodzi na myśl surową paloną kawę i suszone śliwki, by gdzieś w tle rozbrzmieć nutami wanilii i nawet toffi.
Czekolada Kokosowa Wegańska BIO 50g - Cocoa

Wyjątkowa czekolada kokosowa - zachwyci smakiem nawet najdelikatniejsze podniebienia, gdyż jest słodzona cukrem z kwiatu palmy kokosowej.
Czekolada wytworzona z surowych ziaren kakaowca, w której gorycz surowego ziarna przenika się z karmelową nutą nektaru z kwiatu palmy kokosowej.
Czekolada Gorzka Chili BIO 100g - Vivani

Czekolada gorzka z chili, o zawartości kakao min. 70% - ewidentnie dla smakoszy i poszukiwaczy pikantnych doznań podniebienia.
Ciasteczka z Czekoladą Mini Jungle BIO 100g - Ania

Ciasteczka z czekoladą mini zoo BIO marki Ania wypiekane są z najlepszych składników naturalnych, bez polepszaczy, spulchniaczy i środków konserwujących. Utrwalane przez wypiek w wysokiej temperaturze i niskiej zawartości wody, są pożywne i bogate w pełnowartościowe składniki odżywcze. Ciasteczka z czekoladą mini zoo BIO stanowią idealną przekąskę między głównymi posiłkami, na każdą porę dnia. Są one cenione ze względu na swój naturalny skład, brak sztucznych wypełniaczy oraz konserwantów. Mają ciekawą i oryginalną formę - są cienkie i wspaniałe do chrupania.
Czekolada Gorzka 71% Kakao BIO 100g - Vivani

Pyszna gorzka czekolada o zawartości 71% kakao.
Gorzka czekolada to nie tylko wyborny smak. Dlaczego warto od czasu do czasu zjadać kilka kostek?
- Pomaga w myśleniu. Zawiera wiele związków pobudzających mózg do pracy, np. pirazynę.
- Dodaje energii - ma najwięcej spośród czekolad węglowodanów, magnezu, potasu, żelaza, ale nie zawiera (albo niewiele) cukru!
- Dobrze mieć taką "bombę energetyczną" w plecaku, wybierając się na wędrówkę czy trening.
Czekolada Gorzka z Migdałami BIO 100g - Vivani

Gorzka czekolada o wyjątkowym smaku, z dodatkiem migdałów.
Czekolada z Orzechami Laskowymi Wegańska BIO 50g - Cocoa

Ta czekolada wytworzona jest z surowych ziaren kakaowca, nektaru z kwiatu palmy kokosowej, masła kakaowego oraz migdałów. Delikatna, kremowa w smaku, z wyraźnie wyczuwalną orzechową nutą, zwieńczona chrupkim, blanszowanym orzechem laskowym.
Dzięki migdałom i sproszkowanemu mleczku kokosowemu, może śmiało konkurować z mlecznymi, komercyjnymi odpowiednikami!
Granola z Czekoladą Organic BIO 300g - Sante

Granola z czekoladą BIO marki Sante to delikatnie opiekane płatki owsiane z dodatkiem smakowitej czekolady. Stworzona wyłącznie z ekologicznych składników najwyższej jakości, posiada certyfikat BIO i jest oznaczona zielonym listkiem ECO. Kupując produkt z certyfikatem BIO, masz pewność, że spełnia wszystkie normy i wymogi, nakładane na żywność ekologiczną.
Granola organiczna z czekoladą jest źródłem: fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, tiaminy i błonnika.
Czekolada na Mleku Kokosowym BIO 80g - Super Fudgio

Czekolada na Mleku Kokosowym BIO marki Super Fudgio to produkt BIO, w którego składzie znajdują się m.in. cukier trzcinowy, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy i proszek kokosowy (10,2%) - wszystkie pochodzące z ekologicznych upraw. Minimum 50% tej czekolady stanowi masa kakaowa. Produkt jest wolny od glutenu i od składników pochodzenia zwierzęcego. Uwagę zwraca stosunkowo wysoka zawartość błonnika (6,8g w 100g) i białka (4g w 100g), a także minimalna zawartość soli (zaledwie 0,08 g w 100 g). Czekolada będzie świetnym wyborem nie tylko dla wegetarian i wegan, ale też dla tych wszystkich, którzy lubią słodkie przekąski, jednak świadomie wybierają ich zdrowsze wersje.
Czekolada Truskawkowa BIO 80g - Super Fudgio

Czekolada Truskawkowa BIO marki Super Fudgio to produkt BIO, w którego składzie znalazły się surowce z ekologicznych upraw: cukier trzcinowy, proszek kokosowy, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, napój ryżowy w proszku oraz suszona truskawka w proszku (1,5%). Czekolada nie zawiera glutenu ani żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, a masa kakaowa stanowi co najmniej 50% jej składu. Poza wybornym smakiem klienci docenią również wartości odżywcze produktu - zawiera m.in. białko (4g w 100g) i błonnik (6,8g w 100g), a także bardzo niewielką ilość soli (tylko 0,008g w 100g). To idealny wybór nie tylko dla wegan czy osób, które chcą wykluczyć ze swojej diety gluten, ale także dla wszystkich tych, którzy pragną odżywiać się zdrowo, nie chcą jednak całkowicie rezygnować ze słodkich przekąsek.
Czekolada Gorzka 79% Kakao BIO bez dodatku cukru 100g - Torras

Czekolada Gorzka 79% Kakao bez dodatku cukru BIO marki Torras to czekolada gorzka zawierająca 79% kakao bez dodatku cukru. Sprawdzi się jako pyszna przekąska lub dodatek do ciast i deserów. Czekoladę gorzką bardzo często stosuje się jako posypkę do słodkości na zimno lub w postaci rozpuszczonej, jako polewę do ciasta. Gorzka czekolada wykorzystywana jest powszechnie w cukiernictwie.
Czekoladka Gorzka Torras stanowi bogactwo magnezu, które płynie z obecności dużej ilości kakao w składzie. Choć produkt wykorzystuje się najczęściej jako dodatek do pysznych, słodkich posiłków, może być spożywana również bezpośrednio. Chętnie wybierana jest przez osoby, które nie lubią słodyczy z dużą ilością cukrów.
Czekolada Gorzka z Kawałkami Kakao bezglutenowa Fair Trade BIO 100g - Alce Nero

Kakao, które zostało użyte w produkcji tej czekolady, pochodzi z małych gospodarstw w Południowej Ameryce.
Czekolada Karmel z Solą bezglutenowa BIO 50g - Super Fudgio

Czekolada Karmel z solą bezglutenowa BIO marki Super Fudgio to produkt bezglutenowy, w którego składzie znajduje się co najmniej 50% masy kakaowej, do osłodzenia użyto, zdrowszego od tradycyjnego, cukru trzcinowego. Wszystkie składniki pochodzą przy tym z upraw ekologicznych. Ta czekolada to nie tylko rozkosz dla podniebienia, ale też doskonałe źródło błonnika pokarmowego, potasu i magnezu. To jednocześnie produkt bezmleczny i wolny od laktozy. Idealnie sprawdzi się nie tylko w przypadku wegetarian, ale i wegan oraz wszystkich osób, które pragną wykluczyć ze swojej diety gluten i/lub są uczulone na produkty mleczne. Czekoladę docenią ponadto wszyscy ci, którzy uwielbiają słodkości, jednak chcieliby mieć pewność, że spożywają produkt wysokiej jakości.
Czekolada z Orzechami Laskowymi bezglutenowa BIO 50g - Super Fudgio

Czekolada z orzechami laskowymi bezglutenowa BIO marki Super Fudgio to produkt bezglutenowy, w którego składzie znajduje się co najmniej 50% masy kakaowej, do osłodzenia użyto, zdrowszego od tradycyjnego, cukru trzcinowego, a aż 10% stanowią orzechy laskowe. Wszystkie składniki pochodzą przy tym z upraw ekologicznych. Ta czekolada to nie tylko rozkosz dla podniebienia, ale też doskonałe źródło błonnika pokarmowego, potasu i magnezu. To jednocześnie produkt bezmleczny i wolny od laktozy. Idealnie sprawdzi się nie tylko w przypadku wegetarian, ale i wegan oraz wszystkich osób, które pragną wykluczyć ze swojej diety gluten i/lub są uczulone na produkty mleczne. Czekoladę docenią ponadto wszyscy ci, którzy uwielbiają słodkości, jednak chcieliby mieć pewność, że spożywają produkt wysokiej jakości.
Opinie o produkcie (0)






























