Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Makaron Kukurydziano Ryżowy Fusilli bezglutenowy BIO 250g - Alce Nero
Opis
Makaron Kukurydziano Ryżowy Fusilli bezglutenowy BIO 250g - Alce Nero
Opis produktu
Makaron Kukurydziano Ryżowy Fusilli bezglutenowy BIO marki Alce Nero to wyśmienity makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum.. Charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i najwyższą jakością. To zdrowy dodatek do wielu zup i sosów, który dostarcza wiele składników odżywczych i pozytywnie wpływa na zdrowie organizmu. Nie zawiera polepszaczy smaków i barwników zachowując dzięki temu wyborny smak. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Produkt wegański, bezglutenowy.
Masa netto: 250g
Składniki
Mąka kukurydziana* 80%, mąka ryżowa* 20%.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1499 kJ / 353 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 77 g |
w tym cukry | 2 g |
Błonnik | 1 g |
Białko | 7 g |
Sól | 0,05 g |
Sposób przygotowania
Zagotować 1,5l wrzącej wody na 100g makaronu, dodać 10g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
Informacja alergenna
Produkt bezglutenowy. Może zawierać łubin oraz soję.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Włochy |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Bezglutenowy (w składnikach) | |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Certyfikat BIO | Tak |
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt dla diabetyków | Bez dodatku cukru |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno k. Warszawy |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.