Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Mieszanka Chleba Bezglutenowego Klasyczna 420g - Pięć Przemian
Opis
Mieszanka Chleba Bezglutenowego Klasyczna 420g - Pięć Przemian
Opis produktu
Mieszanka Chleba Bezglutenowego Klasyczna marki Pięć Przemian to bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna.
Masa netto: 420g
Składniki
Płatki owsiane bezglutenowe, mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona Chia, sól himalajska.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1349 kJ / 322 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 51 g |
w tym cukry | 0,9 g |
Błonnik | 19 g |
Białko | 12 g |
Sól | 2,1 g |
Sposób użycia
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Sposób przygotowania
Informacja alergenna
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt dla diabetyków | Bez dodatku cukru |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Simpatico s.c. Stanisław Mędrzecki Magdalena Gajewska ul. Rydygiera 8 budynek 18 III p. 01-793 Warszawa |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.