

Koszty Dostawy
|
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł |
|
15.99 zł |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Mieszanka na Pączki i Faworki bezglutenowe 400g - Bezgluten
Opis
Mieszanka na Pączki i Faworki bezglutenowe 400g - Bezgluten
Opis produktu
Mieszanka na Pączki i Faworki bezglutenowe marki Bezgluten to idealna mieszanka nie tylko na tłusty czwartek! Mieszanka Bezgluten to specjalnie skomponowana mieszanka składnikow, która jest świetną bazą do przygotowania tłustych i słodkich przysmaków. Bezglutenowa mieszanka Pączki & Faworki Bezgluten to sposób na chrupki chrust, apetyczne pączki i słodkie donuty w wersji bez glutenu.
Masa netto: 400g
Składniki
Skrobie (pszenna bezglutenowa, kukurydziana), mąka kukurydziana, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1127 kJ / 269 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 35 g |
w tym cukry | 12 g |
Błonnik | 1 g |
Białko | 5,2 g |
Sól | 0,77 g |
Sposób przygotowania
PĄCZKI
Rozczyn
- 30 g drożdży świeżych
- 1 łyżka cukru
- 1/3 szklanki letniego mleka
- 2 łyżki (ok. 30 g) mieszanki Pączki & Faworki- mieszanka bezglutenowa
Ciasto
- 4 żółtka
- 4 łyżki cukru wanilinowego
- 370 g mieszanki Pączki & Faworki- mieszanka bezglutenowa
- 1/2 szklanki letniego mleka
- 1 łyżka spirytusu (opcjonalnie)
- 4 łyżki roztopionego masła
Wykonanie
Składniki na rozczyn połączyć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 15 min. Żółtka z cukrem wanilinowym utrzeć na jasną, puszystą masę. Do miski wsypać pozostałą mieszankę Pączki&faworki, dodać wyrośnięty rozczyn i wyrobić ciasto. Dodać mleko (spirytus - opcjonalnie), pianę z żółtek, a pod koniec wyrabiania roztopione masło. Powstałe ciasto będzie miało dosyć luźną, kleistą konsystencję. Przykryć je ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 50 min, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na części (ok. 60 g każda), uformować kulki i ponownie odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Pączki smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu do zarumienienia skórki ok. 3 minut z każdej strony. Po usmażeniu wyłożyć na papierowy ręcznik. Wystudzone nadziewać ulubioną konfiturą, posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową.
(Z podanego przepisu możemy przygotować około 13 pączków)
FAWORKI
- 250 g mieszanki Pączki & Faworki- mieszanka bezglutenowa
- 130 g śmietany 18%
- 3 żółtka
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka spirytusu (opcjonalnie)
Wykonanie
Żółtka i cukier umieścić w misce i utrzeć na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następnie napowietrzyć je poprzez uderzanie wałkiem lub wielokrotne składanie na pół i rozwałkowywanie. Gotowe ciasto cienko rozwałkować i pociąć na paski. Na środku każdego paska zrobić nacięcie, przez które należy przewinąć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju po ok. 1 minucie z każdej strony. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Informacja alergenna
Produkt bezglutenowy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.