
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(4846)
- Polecane(379)
- Produkty przecenione (krótki termin)(14)
- Outlet(42)
- Diety(2828)
- Produkty Świeże (tylko odbiór osobisty)(17)
- Makaron, Ryż, Kasza(275)
- Mąki(108)
- Pieczywo(156)
- Do Wypieków(102)
- Płatki, Musli i Otręby(201)
- Bakalie(233)
- Słodycze i Przekąski(691)
- Cukier i środki słodzące(131)
- Miody(46)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(48)
- Soki, Syropy i Napoje(363)
- Herbata, Kawa, Kakao(344)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(213)
- Produkty z Kokosa(119)
- Przyprawy i zioła(343)
- Ziarna i nasiona(175)
- Dania Gotowe i Konserwy(72)
- Przetwory owocowe i warzywne(327)
- Pasty i pasztety(208)
- Kuchnie Świata(470)
- Ryby i Owoce Morza(37)
- Superfoods i Suplementy(364)
- Produkty dla dzieci(52)
- Kosmetyki(450)
- Środki czystości(144)
- Książki(4)
- Opakowania zbiorcze(7)
- Zero Waste(52)
- Inne(49)
- Dietetyk Online(6)






















































Koszty Dostawy
|
9.99 zł |
|
13.99 zł |
|
14.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Miód Nektarowy Manuka MGO 550+ 500g - Manuka Health
Opis
Opis produktu
Opis
Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™).
MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie.
Składniki
Miód z krzewu Manuka 100%.
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334,4 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >55 mg | >8,25 mg |
*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna.
Spożywanie
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Szczegóły produktu
Certyfikat BIO | Nie |
Kraj Producenta | Nowa Zelandia |
Kraj pochodzenia składników | Nowa Zelandia |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Nie |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Dystrybutor | Propharma Sp. z o.o. Łopuszańska 36 02-220 Warszawa |
Produkty powiązane
Miód Nektarowy Manuka MGO 250+ 500g - Manuka Health

Miód Nektarowy Manuka MGO 400+ 500g - Manuka Health

Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™).
Miód Nektarowy Manuka MGO 30+ 500g - Manuka Health

Miód Manuka MGO 30+ na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™).
Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ 500g - Manuka Health

Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™).
MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie.
MGO 100+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 100mg methylglyoxalu.
Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ 250g - Manuka Health

Miód Nektarowy Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™).
MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie.
Miód Nektarowy Manuka MGO 550+ 250g - Manuka Health

Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinnych charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™).
Miód Nektarowy Manuka MGO 250+ 250g - Manuka Health

Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™).
Miód Nektarowy Manuka MGO 400+ 250g - Manuka Health

Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™).
Opinie o produkcie (0)






























