Producenci
Inni Kupili Również
Wafle Gryczane bezglutenowe 135g - Lestello
Wafle Gryczane bezglutenowe 135g - Lestello

3,99 zł

Cena regularna:

4,99 zł

Najniższa cena: 3,99 zł
szt

Koszty Dostawy

Orlen Paczka Delikatesy z Natury

10.99 zł

InPost Paczkomaty Delikatesy z Natury

12.99 zł

InPost Kurier Delikatesy z Natury

14.99 zł

DHL Kurier Delikatesy z Natury

15.99 zł

Darmowa dostawa od 279 zł*

*Dotyczy zamówień opłaconych z góry

Oceń nas w Google

Oceń Delikatesy z Natury w Google

Olejek Eteryczny Lawendowy 10ml - Etja

Dostępność: 8
Wysyłka w: do 72 godzin
Dostawa: Więcej szczegółów na stronie „Dostawa” sprawdź koszty dostawy
Cena: 14,99 zł 14.99
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.27537
Producent: Etja
Kod EAN: 5908310446219

Opis

Olejek Eteryczny Lawendowy 10ml - Etja

Opis produktu

Olejek Eteryczny Lawendowy marki Etja to bardzo łagodny olejek eteryczny, który regeneruje i wygładza skórę orazposiada działanie antyseptyczne i antybakteryjne. Idealny do aromaterapii, łagodzi stres, relaksuje i poprawia nastrój. Lawenda to roślina pochodząca z rodziny jasnowatych, rosnąca w rejonach Morza Śródziemnego. Z tej rośliny pozyskiwany jest napar i najbardziej popularny olejek lawendowy. Olejek jest nektarem pozyskiwanym z lawendy. Olejek eteryczny ma kolor słomkowy, jasnożółty, a nie fioletowy jak by się mogło wydawać.

Olejek lawendowy może być wykorzystywany zewnętrznie jako kosmetyk lub do inhalacji. Jest to jeden z najbardziej łagodnych olejków eterycznych a za razem bardzo wartościowy. Jest najczęściej wykorzystywanym olejkiem zapachowym przy produkcji perfum. Można go stosować bezpośrednio na skórę oraz jako dodatek do kąpieli, kremów, balsamów i wcierek.

Olejek z lawendy działa na skórę regenerująco i wygładzająco. Posiada dużą zawartość antyoksydantów, które działają ochronnie i opóźniają procesy starzenia się. Dodatkowo jest antybakteryjny i sprawdzi się dla cery problematycznej. Z tego powodu jest wykorzystywany jako dodatek do kosmetyków pielęgnacyjnych do skóry i włosów. Ma również działanie antyseptyczne, które jest wykorzystywane w produktach takich jak toniki i pasty do zębów. Może on wpłynąć również na zmniejszenie potliwości, dlatego jest składnikiem dezodorantów oraz preparatów do stóp. Wykorzystywany jako balsam lub olejek do masażu poprawia krążenie a co za tym idzie jest pomocny w zwalczaniu cellulitu.

Stosowany bezpośrednio na skórę sprawdzi się w przypadku ukąszenia owadów łagodząc nieprzyjemne objawy. W takiej formie lub z niewielkim dodatkiem wody można go wykorzystać w przypadku poparzeń skóry, również tych słonecznych. Olejki eteryczne stosuje się w niewielkich ilościach, trzeba z nimi uważać nawet w przypadku lawendowego, który jest dość łagodny. Przed wykorzystaniem olejku na większej partii warto zrobić próbę i sprawdzić reakcję skóry.

Produkt ten wpływa pozytywnie na kondycję włosów. Stymuluje on porost włosów oraz jest przydatny w problemach ze skórą głowy takich jak nadmierne przetłuszczanie się oraz problemy ze skórą głowy. Wtedy na bazie olejku lawendowego warto wykonać wcierkę, która będzie wcierana w skórę głowy.

Podczas aromaterapii i inhalacji wykorzystywany jest jako olejek relaksujący, łagodzący stres i poprawiający nastrój. Dodatkowo wpływa nasennie wspomagając regulację snu. Olejek ten możemy dodawać do relaksujących kąpieli, może być podgrzewany w specjalnie wyznaczonych do tego kominkach.

W domu może być korzystany jako środek odstraszający mole odzieżowe. Wystarczy wykonać woreczek nasączony olejkiem lawendowym i trzymać go w szafie w ubraniami.

Objętość netto: 10ml

Składniki

Naturalny olejek uzyskiwany z świeżych główek kwiatów lawendy (Lavandula Angustifolina Oil)

 

Sposób użycia

  • masaż w własnym zakresie 
  • kąpiel aromaterapeutyczna - jego delikatny kwiatowy zapach odświeża i ożywia. Kąpiel z udziałem olejku lawendowego działa odprężająco.
  • delikatny masaż głowy w okolicach skroń
  • zimny kompres (czoło lub kark)
  • inhalacja
  • moczenie stóp
  • naturalne aromatyzowanie powietrza
  • dodatek do olejów bazowych
  • włosy - zwalcza walkę z łupieżem
  • często wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym
  • bezpośrednie w walce z stanem zapalnym skóry, egzemami

Nuta

Średnia

Zapach

Słodki, lekki, kwiatowy zapach

Kolor

Lekko żółtawy lub bezbarwny

Dobra kompozycja z olejkami

Cytrynowym, cedrowym, cyprysowym, eukaliptusowym, grejpfrutowym, z drzew herbacianego, kminkowym, rozmarynowym, kminkowym, miętowym.

Przeciwwskazania

Właściwie olejek nie ma żadnych przeciwwskazań, nawet nie rozcieńczony nie powoduje większych podrażnień.

Przechowywanie

Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Kraj pochodzenia

Francja, Bułgaria.

Każdy produkt Etja jest zarejestrowany w bazie CPNP oraz przebadany dermatologicznie.

Szczegóły produktu

Dystrybutor Etja ul. Łęczycka 29 82-300 Elbląg

Koszty dostawy Więcej szczegółów na stronie „Dostawa”

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium