
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(4845)
- Polecane(379)
- Produkty przecenione (krótki termin)(15)
- Outlet(41)
- Diety(2829)
- Produkty Świeże (tylko odbiór osobisty)(17)
- Makaron, Ryż, Kasza(275)
- Mąki(106)
- Pieczywo(148)
- Do Wypieków(105)
- Płatki, Musli i Otręby(211)
- Bakalie(227)
- Słodycze i Przekąski(696)
- Cukier i środki słodzące(130)
- Miody(45)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(47)
- Soki, Syropy i Napoje(365)
- Herbata, Kawa, Kakao(346)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(217)
- Produkty z Kokosa(119)
- Przyprawy i zioła(335)
- Ziarna i nasiona(171)
- Produkty Sojowe(8)
- Nasiona na kiełki(14)
- Ziarna(143)
- Dania Gotowe i Konserwy(69)
- Przetwory owocowe i warzywne(326)
- Pasty i pasztety(208)
- Kuchnie Świata(457)
- Ryby i Owoce Morza(35)
- Superfoods i Suplementy(360)
- Produkty dla dzieci(55)
- Kosmetyki(450)
- Środki czystości(143)
- Książki(4)
- Opakowania zbiorcze(7)
- Zero Waste(52)
- Inne(49)
- Dietetyk Online(6)































Koszty Dostawy
|
9.99 zł |
|
13.99 zł |
|
14.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Słonecznik Łuskany BIO 350g - Bio Planet
Opis
Opis produktu
Składniki
słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 2458 kJ / 594 kcal
Tłuszcz - 49 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g
Węglowodany - 12 g,
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Mołdawia |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Dystrybutor | Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno k. Warszawy |
Produkty powiązane
Słonecznik Łuszczony 1kg - Targroch

Słonecznik Łuszczony marki Targroch to najwyższej jakości nasiona słonecznika o uniwersalnym zastosowaniu. Ziarna słonecznika stanowią doskonałe uzupełnienie sałatek, zup oraz musli. Łuskane nasiona sprawiają, że nie trzeba usuwać łupin, co znacznie ułatwia przygotowanie posiłków.
Słonecznik to roślina o szerokim zastosowaniu. Jego ziarna wykorzystuje się przy pieczeniu chleba i ciast czy przygotowywaniu sałatek, surówek, potraw z ziemniakami oraz makaronem. Łuskane pestki mają wiele wartości odżywczych, z czego najbardziej wyróżnia się duża zawartość witaminy E. Zawierają również dużą ilość fitosteroli. Nasiona słonecznika są więc zalecane przede wszystkim dla osób o podwyższonym poziomie cholesterolu.
Słonecznik stanowi naturalne źródło:
Słonecznik łuskany 300g - Sante

Ziarno słonecznika jest źródłem witamin: z grupy B (B1, B2, B6), witaminy E oraz niacyny (witamina PP), a także składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi.
Słonecznik łuskany to pożywna przekąska, można go dodawać do produktów śniadaniowych: jogurtu, kefiru, musli, owsianki, a także do sałatek, surówek, zup, kasz i makaronów. To świetny dodatek do wypieków – ciasteczek i ciast oraz domowego chleba. Jest ważnym składnikiem diety wegetariańskiej.
Słonecznik Łuskany BIO 1kg - Bio Planet

Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Słonecznik Łuskany BIO 250g - Bio Planet

Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Słonecznik Łuskany BIO 500g - Młyn Kopytowa

Słonecznik Łuskany BIO marki Młyn Kopytowa to pestki słonecznika, czyli rośliny uprawianej bardzo często w Polsce. Słonecznik jest powszechnie uważany za smaczny i uznany dodatek do sałatek.
Pestki słonecznika są bardzo niedoceniane, ze względu na ich powszechność. Jednak wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak pożywne mogą być te małe, niepozorne pestki. Dzięki zawartości witamin, aminokwasów i kwasów nienasyconych, powinny być stałym bywalcem w diecie człowieka. Osoba regularnie spożywająca pestki słonecznika z reguły ma piękną, gładką cerę oraz lepszy wzrok. Słonecznik wzmacnia ponadto kości i zęby.
Słonecznik doskonale sprawdzi się "solo". Można go zjadać na surowo. Podczas wypieku chleba warto dodać kilkanaście pestek słonecznika. Ponadto pestki słonecznika są najpopularniejszym dodatkiem do sałatek.
Słonecznik Łuskany BIO 1kg - Batom

Słonecznik Łuskany marki Batom to zdrowa przekąska i dodatek do wielu smakowitych dań. Pestki słonecznika obfitują w zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają cholesterol i pozytywnie wpływają na serce. Zawierają też wiele witamin i minerałów takich jak: E, B1, B2, B6, fosfor, żelazo, niacyna oraz błonnik. Warto regularnie sięgać po słonecznik łuskany, aby zadbać o zdrowie.
Doskonale smakuje jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Słonecznik Łuszczony 100g - Targroch

Słonecznik Łuszczony marki Targroch to najwyższej jakości nasiona słonecznika o uniwersalnym zastosowaniu. Ziarna słonecznika stanowią doskonałe uzupełnienie sałatek, zup oraz musli. Łuskane nasiona sprawiają, że nie trzeba usuwać łupin, co znacznie ułatwia przygotowanie posiłków.
Słonecznik to roślina o szerokim zastosowaniu. Jego ziarna wykorzystuje się przy pieczeniu chleba i ciast czy przygotowywaniu sałatek, surówek, potraw z ziemniakami oraz makaronem. Łuskane pestki mają wiele wartości odżywczych, z czego najbardziej wyróżnia się duża zawartość witaminy E. Zawierają również dużą ilość fitosteroli. Nasiona słonecznika są więc zalecane przede wszystkim dla osób o podwyższonym poziomie cholesterolu.
Słonecznik Łuszczony 500g - Targroch

Słonecznik Łuszczony marki Targroch to najwyższej jakości nasiona słonecznika o uniwersalnym zastosowaniu. Ziarna słonecznika stanowią doskonałe uzupełnienie sałatek, zup oraz musli. Łuskane nasiona sprawiają, że nie trzeba usuwać łupin, co znacznie ułatwia przygotowanie posiłków.
Słonecznik to roślina o szerokim zastosowaniu. Jego ziarna wykorzystuje się przy pieczeniu chleba i ciast czy przygotowywaniu sałatek, surówek, potraw z ziemniakami oraz makaronem. Łuskane pestki mają wiele wartości odżywczych, z czego najbardziej wyróżnia się duża zawartość witaminy E. Zawierają również dużą ilość fitosteroli. Nasiona słonecznika są więc zalecane przede wszystkim dla osób o podwyższonym poziomie cholesterolu.
Słonecznik bezglutenowy BIO 500g - Pięć Przemian

Słonecznik bezglutenowy BIO marki Pięć Przemian to produkt powstały z surowca z upraw ekologicznych. Idealny do sałatek, a także jako dodatek do wypieku domowego chleba. Smakuje doskonale podprażony na patelni.
Słonecznik Łuskany BIO 250g - Batom

Słonecznik Łuskany marki Batom to zdrowa przekąska i dodatek do wielu smakowitych dań. Pestki słonecznika obfitują w zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają cholesterol i pozytywnie wpływają na serce. Zawierają też wiele witamin i minerałów takich jak: E, B1, B2, B6, fosfor, żelazo, niacyna oraz błonnik. Warto regularnie sięgać po słonecznik łuskany, aby zadbać o zdrowie.
Doskonale smakuje jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Słonecznik Łuskany Premium 1kg - Młyn Kopytowa

Słonecznik Łuskany Premium marki Młyn Kopytowa to pestki słonecznika, czyli rośliny uprawianej bardzo często w Polsce. Słonecznik jest powszechnie uważany za smaczny i uznany dodatek do sałatek.
Pestki słonecznika są bardzo niedoceniane, ze względu na ich powszechność. Jednak wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak pożywne mogą być te małe, niepozorne pestki. Dzięki zawartości witamin, aminokwasów i kwasów nienasyconych, powinny być stałym bywalcem w diecie człowieka. Osoba regularnie spożywająca pestki słonecznika z reguły ma piękną, gładką cerę oraz lepszy wzrok. Słonecznik wzmacnia ponadto kości i zęby.
Słonecznik doskonale sprawdzi się "solo". Można go zjadać na surowo. Podczas wypieku chleba warto dodać kilkanaście pestek słonecznika. Ponadto pestki słonecznika są najpopularniejszym dodatkiem do sałatek.
Opinie o produkcie (0)












