
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(5264)
- Polecane(390)
- Produkty przecenione (krótki termin)(10)
- Outlet(46)
- Diety(3082)
- Produkty Świeże (tylko odbiór osobisty)(23)
- Makaron, Ryż, Kasza(284)
- Mąki(114)
- Gryczane, Jaglane i Ryżowe(18)
- Kasztanowe, Kukurydziane i Migdałowe(14)
- Kokosowe(10)
- Orkiszowe(10)
- Pszenne(11)
- Żytnie(6)
- Skrobie(14)
- Pozostałe mąki(32)
- Pieczywo(167)
- Do Wypieków(115)
- Płatki, Musli i Otręby(211)
- Bakalie(239)
- Słodycze i Przekąski(785)
- Cukier i środki słodzące(139)
- Miody(46)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(60)
- Soki, Syropy i Napoje(389)
- Herbata, Kawa, Kakao(376)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(237)
- Produkty z Kokosa(123)
- Przyprawy i zioła(347)
- Ziarna i nasiona(202)
- Dania Gotowe i Konserwy(77)
- Przetwory owocowe i warzywne(359)
- Pasty i pasztety(215)
- Kuchnie Świata(492)
- Ryby i Owoce Morza(38)
- Superfoods i Suplementy(398)
- Produkty dla dzieci(60)
- Kosmetyki(475)
- Środki czystości(165)
- Książki(4)
- Opakowania zbiorcze(5)
- Akcesoria Kuchenne(17)
- Zero Waste(52)
- Inne(73)
- Dietetyk Online(6)



























































Koszty Dostawy
|
9.99 zł |
|
13.99 zł |
|
14.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1kg - Młyn Kopytowa
Opis
Opis produktu
Opis
Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO marki Młyn Kopytowa to najwyższej jakości produkt ekologiczny wytwarzany tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskiwanego z bieszczadzkich ekologicznych gospodarstw rolnych. Wyśmienicie sprawdzi się w każdej kuchni. Mąka to podstawa wielu dań, zjadamy ją w przeróżnych produktach, wręcz w hurtowych ilościach, warto więc zadbać o to, aby była ona korzystna dla naszego zdrowia.
Mąka żytnia razowa ma zdecydowanie więcej zalet od swojej znanej pszennej kuzynki. Po pierwsze, wypieki z mąki żytniej dłużej się trawią, dzięki czemu sycą na wiele godzin – to też często są polecane osobom dbającym o linię. Dodatkowo mąka pszenna w porównaniu do żytniej zawiera zdecydowanie mniej cennych składników odżywczych, gdyż jest bardziej oczyszczona. To w mące żytniej znajdziemy więcej witamin z grupy B i błonnika.
Mąkę żytnią razową wykorzystują piekarze w całej Polsce, tworząc z niej produkty naturalne, które doceniane są przez sportowców oraz osoby odchudzające się. Z mąki typu 2000 stworzyć można dobre, ciekawe wypieki z różnymi dodatkami takie jak np. naleśniki.
Mąka Żytnia Razowa od Młyn Kopytowa to:
- Produkt o masie 1 kg
- Mąka Typu 2000
- Produkt BIO
Masa netto: 1kg
Składniki
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1456 kJ / 348 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 75 g |
w tym cukry | 1,1 g |
Błonnik | 12 g |
Białko | 11 g |
Sód | 2 mg |
Potas | 374 mg |
Cholesterol | 0 mg |
Zastosowanie
Mąka ciemna idealna do wypieku chleba pełnoziarnistego, mieszanego i żytniego. Często także ludzie wykorzystują tę mąkę do tworzenia zakwasu na żur.
Informacja alergenna
Produkt zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Polska |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Certyfikat BIO | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | PW Uniw-Młyn Wojciech Kurcoń Kopytowa 47 38-459 Kopytowa |
Produkty powiązane
Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1kg - Symbio

Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO marki Symbio to ekologiczna mąka żytnia razowa o wysokim stopniu przemiału zapewniającym zachowanie wszystkich cennych właściwości tego zboża. Cechuje ją wysoka zawartość błonnika i obecność węglowodanów złożonych, co wpływa korzystnie na pracę przewodu pokarmowego, regulację poziomu glukozy we krwi i przedłużenie uczucia sytości po spożyciu produktów z jej zawartością. Jest również źródłem istotnych dla zdrowia składników mineralnych i witamin.
Mąka Żytnia Razowa Symbio wykorzystywana jest do produkcji pieczywa i jako dodatek do wypieków. Ponadto nadaje się do słodkich potraw i przekąsek. Warto jej używać także razem z innymi mąkami.
Mąka Żytnia Typ 960 BIO 1kg - Bio Planet

Ekologiczna mąka żytnia typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur.
Mąka Żytnia Typ 720 BIO 1kg - Młyn Kopytowa

Mąka Żytnia Razowa Typ 720 BIO marki Młyn Kopytowa to najwyższej jakości produkt ekologiczny wytwarzany tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskiwanego z bieszczadzkich ekologicznych gospodarstw rolnych. Wyśmienicie sprawdzi się w każdej kuchni. Mąka to podstawa wielu dań, zjadamy ją w przeróżnych produktach, wręcz w hurtowych ilościach, warto więc zadbać o to, aby była ona korzystna dla naszego zdrowia.
Mąka żytnia razowa ma zdecydowanie więcej zalet od swojej znanej pszennej kuzynki. Po pierwsze, wypieki z mąki żytniej dłużej się trawią, dzięki czemu sycą na wiele godzin – to też często są polecane osobom dbającym o linię. Dodatkowo mąka pszenna w porównaniu do żytniej zawiera zdecydowanie mniej cennych składników odżywczych, gdyż jest bardziej oczyszczona. To w mące żytniej znajdziemy więcej witamin z grupy B i błonnika.
Mąkę żytnią razową wykorzystują piekarze w całej Polsce, tworząc z niej produkty naturalne, które doceniane są przez sportowców oraz osoby odchudzające się. Mąka typu 720 idealnie posłuży do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur.
Mąka Pszenna Graham Typ 1850 BIO 1kg - Młyn Kopytowa

Mąka Pszenna Graham Typ 1850 BIO marki Młyn Kopytowa jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Zarówno mąka jak i ziarno posiadają certyfikaty ekologiczne. Dzięki temu masz pewność, że pszenica powstała naturalnie, bez opryskiwania.
Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Dzięki mniejszej obróbce, mąka orkiszowa typu 1850 zawiera więcej skarbów orkiszu. Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z mąki orkiszowej znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości.
Mąka Pszenna Graham idealna jest do wypieków bułek typu graham, chleba, własnego makaronu, pierogów. Mąka ciemna doskonale sprawdzi się także do wyrobu dietetycznych ciast oraz batonów.
Mąka Orkiszowa Graham Typ 1850 BIO 1kg - Młyn Kopytowa

Mąka Orkiszowa Graham Typ 1850 BIO marki Młyn Kopytowa wytwarzana jest tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z ekologicznych gospodarstw rolnych z orkiszu o odmianie Schwabenkorn. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Dzięki mniejszej obróbce, mąka orkiszowa typu 1850 zawiera więcej skarbów orkiszu.
Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z mąki orkiszowej znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości. Orkisz posiada ściśle przylegającą do ziarna łuska, co nie tylko chroni ziarno przed zanieczyszczeniami z zewnątrz, ale również pomaga mu zachować składniki odżywcze i świeżość.
Mąka Orkiszowa Graham Młyn Kopytowa idealna jest do wypieków bułek typu graham, chleba, własnego makaronu, pierogów. Nadaje się wspaniale jako baza do wypieków, panierka do mięs lub zagęszczacz zup lub sosów. Może być ona również wykorzystywana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku ciast, ciastek, naleśników, klusek, placuszków.
Opinie o produkcie (0)




















