Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Makaron Vermicelli Nitka Gruba bezglutenowy 250g - Bezgluten
Opis
Makaron Vermicelli Nitka Gruba bezglutenowy 250g - Bezgluten
Opis produktu
Makaron Vermicelli Nitka Gruba bezglutenowy marki Bezgluten to doskonałe rozwiązanie dla fanów dań kuchni azjatyckiej, którzy jednocześnie cierpią na nietolerancję glutenu. Produkt powstał z połączenia dwóch rodzajów mąk naturalnie bezglutenowych: mąki kukurydzianej i ryżowej. Makaron ma kształt sznureczków o grubości 1,9 mm², więc doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup. Może być stosowany zarówno przez osoby, chorujące na celiakię, jak i te, pozostające na diecie bezglutenowej.
Makaron Vermicelli Nitka Gruba bezglutenowy od firmy Bezgluten to makaron powstały z mąki kukurydzianej oraz mąki ryżowej. Nie zawiera skrobi pszennej, jajek oraz soi, dlatego mogą go włączyć do swojej diecie także osoby, borykające się z innymi alergiami, a także wegetarianie i weganie. Makaron nitki bezglutenowy doskonale pasuje do dań Kuchni z Azji Południowo-Wschodniej, na przykład popularnego Pad Thai. Można go również użyć do innych zup orientalnych.
Oferowany makaron bezglutenowy może również stanowić bazę lekkiej przekąski, jak i konkretnego obiadu. Wiele osób używa go też do różnorodnych zapiekanek. Świetnie bowiem łączy się z serami, mięsem i warzywami, tworząc jednolitą, zbitą całość, którą łatwo przenieść na talerz. Oczywiście makaron nitki bezglutenowy można też używać do innych dań. Niektóre osoby preferują taki właśnie, delikatny i cienki makaron do różnorodnych dań jednogarnkowych. Makaron można podać do dań mięsnych, rybnych, a także wegetariańskich. Pasuje do sosów na bazie pomidorów, a także śmietany.
Makaron nitki bezglutenowy jest niezwykle łatwy w przygotowaniu. Wystarczy zagotować wodę w garnku, biorąc pod uwagę proporcje, opisane na opakowaniu. Następnie wrzącą wodę lekko osolić i dodać trochę oleju. W kolejnym kroku dodać makaron i gotować przez pięć minut, raz po raz mieszając. Potem wystarczy już tylko odcedzić makaron, przepłukać go zimną wodą i przełożyć na talerz. Makaron nitki bezglutenowy smakuje niemal tak samo, jak jego pszenny odpowiednik... a może nawet lepiej! Zapraszamy do zakupu tego produktu w naszym sklepie. Rekomendujemy też inne artykuły bezglutenowe, dostępne w naszej ofercie.
Masa netto: 250g
Składniki
Mąka kukurydziana, mąka ryżowa.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1554 kJ / 366 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 80 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 0,008 g |
Sposób użycia
- Zagotować wodę.
- Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
- Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 14-18 minut.
- Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Informacja alergenna
Produkt odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym i wentylowanym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.