

Koszty Dostawy
|
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł |
|
15.99 zł |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Makaron Krakowski Świderki Niskobiałkowy PKU bezglutenowy 250g - Bezgluten
Opis
Makaron Krakowski Świderki Niskobiałkowy PKU bezglutenowy 250g - Bezgluten
Opis produktu
Makaron Krakowski Świderki Niskobiałkowy PKU bezglutenowy marki Bezgluten jest doskonałym zamiennikiem klasycznego makaronu i podobnie jak on, może mieć bardzo szerokie zastosowanie. Makaron świderki, nazywany po włosku Fusilli najlepiej smakuje podany z sosami na bazie oliwy, czosnku, suszonych pomidorów lub tych klasycznych, soczystych i słodkich, a także czarnych oliwek i włoskich ziół. Taka mieszanka smaków i zapachów wprowadzi przyjemny, śródziemnomorski nastrój w domu.
Niskobiałkowy makaron to zdrowa alternatywa klasycznego makaronu Fusilli. Zawiera on naturalne składniki bez polepszaczy smaku i utrwalaczy, dzięki czemu jego naturalny smak podkreśli charakter kuchni włoskiej. Przygotowując danie z makaronem świderki, warto przyrządzić do niego sos ziołowo-pomidorowy, czyli najbardziej klasyczny sos kuchni włoskiej lub sos na bazie świeżych, sezonowych warzyw z kurczakiem, a nawet klasyczne bazyliowe pesto. Makaron świderki jest dobrą bazą do zdrowych, pożywnych i szybkich potraw bogatych w witaminy i zdrowe tłuszcze. Świetnie komponuje się z oliwą, dodając całej potrawie włoskiego smaku i zapachu.
Makaron świderki dzięki temu, że jest bezjajeczny, niskokaloryczny oraz nie zawiera glutenu ani soi jest odpowiedni dla osób na różnych dietach, na przykład bezglutenowej czy wegańskiej. Dobrze komponuje się z lekkimi sosami na bazie warzyw oraz zdrowych tłuszczy, dzięki czemu może być spożywany przez osoby dbające o zdrowie i starające się utrzymać szczupłą sylwetkę.
Masa netto: 250g
Składniki
Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, barwniki: karoteny.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1574 kJ / 371 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 91 g |
w tym cukry | 0,3 g |
Błonnik | 0,7 g |
Białko | 0,4 g |
Sól | 0,03 g |
Fenyloalanina | 11 mg |
Tyrozyna | 8 mg |
Leucyna | 18 mg |
Sposób użycia
Jako składnik potraw kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej.
Sposób użycia
- Zagotować zalecaną ilość wody. Można dodać łyżkę oleju.
- Wsypać łyżeczkę soli i makaron, następnie zmniejszyć moc palnika, gotować stale mieszając.
- Czas gotowania to 4-5 minut.
- Po upływie wskazanego czasu gotowania, makaron odcedzić.
- Kilkakrotnie przepłukać zimną wodą, przemieszać.
Należy zachować proporcje 1L wody na 100g makaronu
Informacja alergenna
Produkt bezglutenowy, niskobiałkowy PKU.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.