

Koszty Dostawy
|
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł |
|
15.99 zł |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Probio bezglutenowe 2 Fiolki 2g - Vivo
Opis
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Probio bezglutenowe 2 Fiolki 2g - Vivo
Opis produktu
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Probio bezglutenowe marki Vivo to zakwaska, która posiada największą liczbę kultur bakterii ze wszystkich oferowanych Zakwasek. Starter został opracowany z myślą o wzmocnieniu symbiotycznego działania kultur. Specjalnie dobrane proporcje laktobakterii i bifidobakterii, podobnie jak zwiększona ilość kultur w starterze, wyróżnia PROBIO JOGURT. Uzyskany jogurt zawiera duże stężenie aktywnych kultur bakterii. Zawarta w produkcie flora niekorzystnie wpływa na patogenne bakterie i grzyby, wytwarzając duże stężenie kwasu mlekowego i naturalnych substancji antagonizujących patogeny.
Gwarancja naturalności
Jogurt przygotowany z Zakwaski PROBIO JOGURT zgodnie z instrukcją na opakowaniu nie zawiera zagęstników, mleka w proszku, barwników, cukru (przygotowany w domu zawiera tylko naturalnie występujące cukry). Domowy jogurt wolny jest więc od wszelkich zbędnych dodatków, gwarantując naturalność produktów. Dzięki użyciu Zakwaski otrzymujemy smaczny i maksymalnie świeży ukwaszony produkt mleczny.
Dla kogo
PROBIO JOGURT można wprowadzić do diety codziennej osób w każdym wieku (w tym dla dzieci od +1 roku życia), jak i również w celu dostarczenia żywej flory bakteryjnej np. w związku z leczeniem czy przebytą antybiotykoterapią.
PROBIO JOGURT polecany jest:
- dla chcących wprowadzić do diety produkty bogate w laktobakterie i bifidobakterie
- dla osób w każdym wieku w diecie codziennej,
- dla dzieci od 1 roku życia
- dla kobiet
- po leczeniu, antybiotykoterapii
Zawartość opakowania: 2 Fiolki po 1g
Masa netto: 2g
Składniki
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 242 kJ / 58 kcal |
Tłuszcz | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 5,9 g |
w tym cukry | 5,6 g |
Białko | 4 g |
Sól | 0,13 g |
Sposób użycia
Do przygotowywania domowych jogurtów. Propozycja podania: jogurt z truskawkami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni.
Sposób przygotowania
- 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C.
- Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj.
- Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin.
- Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje.
- Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.
Informacja alergenna
Brak
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 do +8 stopni C.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Ukraina |
Wegetariański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Dystrybutor | Gama-Tech, al. Jerozolimskie 31 m. 14, 00-508 Warszawa |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.