
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(4876)
- Polecane(384)
- Produkty przecenione (krótki termin)(15)
- Outlet(42)
- Diety(2846)
- Produkty Świeże (tylko odbiór osobisty)(18)
- Makaron, Ryż, Kasza(273)
- Mąki(106)
- Pieczywo(157)
- Do Wypieków(106)
- Płatki, Musli i Otręby(210)
- Bakalie(233)
- Słodycze i Przekąski(706)
- Cukier i środki słodzące(132)
- Miody(46)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(49)
- Soki, Syropy i Napoje(359)
- Herbata, Kawa, Kakao(349)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(220)
- Produkty z Kokosa(120)
- Przyprawy i zioła(341)
- Ziarna i nasiona(173)
- Dania Gotowe i Konserwy(70)
- Przetwory owocowe i warzywne(323)
- Pasty i pasztety(210)
- Kuchnie Świata(465)
- Ryby i Owoce Morza(36)
- Superfoods i Suplementy(361)
- Produkty dla dzieci(52)
- Kosmetyki(457)
- Środki czystości(144)
- Książki(4)
- Opakowania zbiorcze(7)
- Zero Waste(52)
- Inne(47)
- Dietetyk Online(6)





























































Koszty Dostawy
|
9.99 zł |
|
13.99 zł |
|
14.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii 0,5g - Vivo
Opis
Opis produktu
Opis
Zakwaska do Jogurtu 0,5g (1 fiolka) marki Vivo to doskonały starter do przygotowania domowego, bezglutenowego ukwaszonego jogurtu bez GMO. Jogurt zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który niekorzystnie wpływa na bakterie i grzyby patogenne.
Domowy jogurt warto wprowadzić do diety codziennej: dobrze gasi pragnienie i głód, przywraca siłę i energię. Ze względu na zawartość żywych kultur bakterii mogą go spożywać osoby w każdym wieku (może być elementem diety dzieci od 1 roku życia). Dzięki aktywności kultur bakterii domowy jogurt zawiera również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.). Nie do przecenienia jest wysokie stężenie kwasu mlekowego i kultur ze szczepów lactobacillus acidophilus.
Ze względu na swoje właściwości szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia przyjmowania leków.
Jogurt Vivo polecany jest:
- osobom w każdym wieku, w codziennej diecie;
- osobom uprawiających sport oraz mającym zwiększony wysiłek fizyczny;
- osobom chcącym wzbogacić dietę o bakterie kwasu mlekowego;
- dzieciom i młodzieży w wieku 1-18 lat;
- seniorom;
- osobom po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji.
Jogurt domowy świetnie sprawdza się jako pożywne śniadanie, a zarazem lekka kolacja. Doskonale smakuje bez dodatków, oferując delikatny smak lekko ukwaszonego mleka, ale można również podawać go z owocami, otrębami, pestkami dyni, słonecznika czy orzechami.
W przypadku gdy zależy nam na dostarczeniu flory bakteryjnej w niezmienionej postaci, warto spożyć go bez dodatków.
Składniki
LAKTOZA (Z MLEKA), sacharoza, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 242 kJ / 58 kcal |
Tłuszcz | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 5,9 g |
w tym cukry | 5,6 g |
Białko | 4 g |
Sól | 0,13 g |
Informacja alergenna
Produkt zawiera laktozę.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Wegetariański | Tak |
Szczegóły produktu
Dystrybutor | Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno k. Warszawy |
Produkty powiązane
Probio Jogurt 1g 1 fiolka - Vivo

Zakwaska Probio posiada największą liczbę kultur bakterii ze wszystkich oferowanych Zakwasek. Starter został opracowany z myślą o wzmocnieniu symbiotycznego działania kultur. Specjalnie dobrane proporcje laktobakterii, bifidobakterii i bakterii kwasu propionowego, podobnie jak zwiększona ilość kultur w starterze, wyróżnia Simbilakt. Uzyskany jogurt zawiera duże stężenie aktywnych kultur bakterii. Zawarta w produkcie flora niekorzystnie wpływa na patogenne bakterie i grzyby, wytwarzając duże stężenie kwasu mlekowego i naturalnych substancji antagonizujących patogeny. Jogurt przygotowany z Zakwaski Simbilakt zgodnie z instrukcją na opakowaniu nie zawiera zagęstników, mleka w proszku, barwników, cukru (przygotowany w domu zawiera tylko naturalnie występujące cukry). Domowy jogurt wolny jest więc od wszelkich zbędnych dodatków, gwarantując naturalność produktów. Dzięki użyciu Zakwaski otrzymujemy smaczny i maksymalnie świeży ukwaszony produkt mleczny.
Opinie o produkcie (0)






























