Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Jogurt Domowy bezglutenowe 2 Fiolki 1g - Vivo
Opis
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Jogurt Domowy bezglutenowy 2 Fiolki 1g - Vivo
Opis produktu
Zakwaska do Jogurtu Żywe Kultury Bakterii Jogurt Domowy bezglutenowy marki Vivo to doskonały starter do przygotowania domowego, bezglutenowego ukwaszonego jogurtu bez GMO. Jogurt zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który niekorzystnie wpływa na bakterie i grzyby patogenne.
Domowy jogurt warto wprowadzić do diety codziennej: dobrze gasi pragnienie i głód, przywraca siłę i energię. Ze względu na zawartość żywych kultur bakterii mogą go spożywać osoby w każdym wieku (może być elementem diety dzieci od 1 roku życia). Dzięki aktywności kultur bakterii domowy jogurt zawiera również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.). Nie do przecenienia jest wysokie stężenie kwasu mlekowego i kultur ze szczepów lactobacillus acidophilus.
Jogurt Vivo zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który niekorzystnie wpływa na bakterie i grzyby patogenne. Domowy jogurt warto wprowadzić do diety codziennej.
Ze względu na swoje właściwości szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia przyjmowania leków.
Jogurt Vivo polecany jest:
- osobom w każdym wieku, w codziennej diecie;
- osobom uprawiających sport oraz mającym zwiększony wysiłek fizyczny;
- osobom chcącym wzbogacić dietę o bakterie kwasu mlekowego;
- dzieciom i młodzieży w wieku 1-18 lat;
- seniorom;
- osobom po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji.
Jogurt domowy świetnie sprawdza się jako pożywne śniadanie, a zarazem lekka kolacja. Doskonale smakuje bez dodatków, oferując delikatny smak lekko ukwaszonego mleka, ale można również podawać go z owocami, otrębami, pestkami dyni, słonecznika czy orzechami.
Zalety spożywania jogurtu
Jogurt dobrze gasi pragnienie i głód, przywraca siłę i energię. Ze względu na zawartość żywych kultur bakterii warto wprowadzić go do diety w każdym wieku (może być elementem diety dzieci od 1 roku życia). Dzięki aktywności kultur bakterii domowy jogurt zawiera również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.). Nie do przecenienia jest wysokie stężenie kwasu mlekowego i kultur ze szczepów lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia przyjmowania leków.
Jogurt domowy świetnie sprawdza się jako pożywne śniadanie, ale i jako lekka kolacja. Doskonale smakuje bez dodatków, oferując delikatny smak lekko ukwaszonego mleka, ale warto też podawać go z owocami, otrębami, pestkami dyni, słonecznika czy orzechami. W przypadku gdy zależy nam na dostarczeniu flory bakteryjnej w niezmienionej postaci, warto spożyć go bez dodatków.
Zawartość opakowania: 2 Fiolki po 0,5g
Masa netto: 1g
Składniki
Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 242 kJ / 58 kcal |
Tłuszcz | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 5,9 g |
w tym cukry | 5,6 g |
Białko | 4 g |
Sól | 0,13 g |
Sposób użycia
Do przygotowywania domowych jogurtów. Propozycja podania: jogurt z truskawkami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni.
Sposób przygotowania
- 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C.
- Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj.
- Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin.
- Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje.
- Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.
Informacja alergenna
Brak
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2 do +8 stopni C.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Ukraina |
Wegetariański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt wegetariański | Tak |
Dystrybutor | Gama-Tech, al. Jerozolimskie 31 m. 14, 00-508 Warszawa |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.