
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(3643)
- OFERTA ŚWIĄTECZNA(1)
- Produkty przecenione (krótki termin)(12)
- Outlet(65)
- Diety(1499)
- Makaron, Ryż, Kasza(242)
- Mąki(66)
- Pieczywo(68)
- Płatki, Musli i Otręby(140)
- Bakalie(147)
- Słodycze i Przekąski(509)
- Cukier i środki słodzące(77)
- Miody(27)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(24)
- Soki, Syropy i Napoje(249)
- Herbata, Kawa, Kakao(272)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(156)
- Przyprawy i zioła(270)
- Ziarna i nasiona(167)
- Przetwory owocowe i warzywne(150)
- Pasty i pasztety(107)
- Kuchnie Świata(67)
- Ryby i Owoce Morza(23)
- Superfoods i Suplementy(243)
- Produkty dla dzieci(120)
- Kosmetyki(372)
- Środki czystości(109)
- Książki(27)
- Opakowania zbiorcze(22)
- Inne(80)





















































Koszty Dostawy
|
9.99 zł |
|
12.99 zł |
|
13.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Mąka gryczana 1kg - Targroch
Opis
Opis produktu
Opis
Mąka gryczana (mąka tatarczana) ciemna mąka uzyskana przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalany smak.Mąka gryczana używana jest do produkcji makaronów, naleśników, ciast oraz blinów. Często mieszana jest z mąką pszenną ponieważ sama mąka gryczana jest stosunkowo ciężka, a brak glutenu powoduje, że wypieki zawierające tylko ją są bardzo kruche i się rozpadają. Dodanie mąki gryczanej do chleba czy ciast spowoduje wzmocnienie smaku.
Składniki
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1383 kJ / 332 kcal |
692 kJ / 166 kcal |
8 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,1 g 0,6 g |
1,6 g 0,3 g |
2 % 2 % |
Węglowodany - w tym cukry |
64,4 g 13,4 g |
32,2 g 6,7 g |
12 % 7 % |
Błonnik |
3,26 g |
1,63 g |
- |
Białko |
12,6 g |
6,3 g |
13 % |
Sól** |
< 0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Informacja alergenna
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Warunki przechowywania
Przechowywać w miejscu suchym, szczelnie zamkniętym opakowaniu
Szczegóły produktu
Kraj Pochodzenia
Polska
Szczegóły produktu
Dystrybutor | Tar-Groch-Fil Sp.J. T. Krakowski M.Kijowski E.Drożdż J.Drożdż Filipowice 161 32-840 Zakliczyn |
Produkty powiązane
Mąka gryczana pełnoziarnista BIO 1kg - Bio Planet

Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Mąka kokosowa 1kg - Targroch

Produkt posiada szerokie zastosowanie w kuchennych warunkach. Można używać jej tak, jak standardowych mąk, jednak trzeba pamiętać, że bezglutenowy skład ma specyficzny wpływ na wypieki. Dodatkowo produkt jest bardziej chłonny. Mąka kokosowa nadaje się również do jedzenia na surowo. Z powodzeniem można dodać ją do płatków śniadaniowych czy owocowych koktajli.
Mąka orkisz biała typ TGL 70 1kg - Targroch

Mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz.
Mąka ta posiada dużo lepsze właściwości odżywcze w porównaniu z mąką z pszenicy zwyczajnej. Mąka orkiszowa może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Mąka jaglana 1kg - Targroch

Mąka jaglana marki Targroch uzyskiwana z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak . Mąkę jaglaną można stosować do różnych potraw , gdyż doskonale zagęszcza zupy , sosy, stosowana również do chleba, naleśników, ciast , itp.
Mąka owsiana 1kg - Targroch

Mąka owsiana marki Targroch to produkt, który odznacza się jasnym kremowym kolorem. Wyróżnia się ponadto oryginalnym, orzechowych smakiem, dlatego doskonale nadaje się do wytwarzania ciastek i naleśników.
Mąka ryżowa 1kg - Targroch

Mąka ryżowa marki Targroch powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotną częścią diety bezglutenowej. Mąka posiada delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów. Poza przeznaczeniem kulinarnym doskonale nadaje się do przygotowywania domowych kosmetyków, takich jak maseczki, peelingi, odżywki i pudry.
Opinie o produkcie (0)

Polecane Produkty


















