
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(4803)
- Polecane(370)
- Produkty przecenione (krótki termin)(12)
- Outlet(41)
- Diety(2799)
- Produkty Świeże (tylko odbiór osobisty)(17)
- Makaron, Ryż, Kasza(271)
- Mąki(95)
- Gryczane, Jaglane i Ryżowe(13)
- Kasztanowe, Kukurydziane i Migdałowe(15)
- Kokosowe(7)
- Orkiszowe(9)
- Pszenne(10)
- Żytnie(6)
- Skrobie(13)
- Pozostałe mąki(23)
- Pieczywo(155)
- Do Wypieków(98)
- Płatki, Musli i Otręby(198)
- Bakalie(222)
- Słodycze i Przekąski(667)
- Cukier i środki słodzące(124)
- Miody(39)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(49)
- Soki, Syropy i Napoje(365)
- Herbata, Kawa, Kakao(346)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(213)
- Produkty z Kokosa(118)
- Przyprawy i zioła(346)
- Ziarna i nasiona(165)
- Dania Gotowe i Konserwy(73)
- Przetwory owocowe i warzywne(328)
- Pasty i pasztety(208)
- Kuchnie Świata(478)
- Ryby i Owoce Morza(38)
- Superfoods i Suplementy(369)
- Produkty dla dzieci(54)
- Kosmetyki(454)
- Środki czystości(146)
- Książki(4)
- Opakowania zbiorcze(7)
- Zero Waste(52)
- Inne(50)
- Dietetyk Online(6)





















































Koszty Dostawy
|
9.99 zł |
|
13.99 zł |
|
14.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Mąka Gryczana bezglutenowa 500g - Bezgluten
Opis
Opis produktu
Opis
Gryka, z której powstaje mąka, jest cennym źródłem wielu substancji odżywczych. Zawiera m.in. białka o dobrze zbilansowanym składzie aminokwasowym, polisacharydy, polifenole oraz składniki mineralne, przede wszystkim magnez, potas i fosfor, a także cynk i żelazo, posiada również sporo wapnia, w mniejszej ilości sód, miedź i mangan. Mąka gryczana zawiera niezbędne dla organizmu aminokwasy: lizynę, tyrozynę, leucynę, izoleucynę oraz tryptofan.
Produkt nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Składniki
100% mąka z gryki.
Sposób użycia
Produkt można stosować do różnego rodzaju wypieków lub jako dodatek do potraw. Doskonale sprawdza się do wyrobu naleśników.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna w 100g produktu | 348 kcal / 1 456 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,7 g |
- kwasy nasycone | 0,15 g |
Węglowodany, w tym: | 79 g |
- cukry | 0,2 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 7,2 g |
Sól | 0,003 g |
Szczegóły produktu
Kraj produkcji: Polska
Szczegóły produktu
Dystrybutor | Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza |
Produkty powiązane
Mąka Ryżowa bezglutenowa 500g - Bezgluten

Powstaje ona ze zmielenia ziaren ryżu. Mąka ryżowa sprawdza się w diecie lekkostrawnej, nie wywołuje uczuleń. Jest to jedna z najpopularniejszych mąk bezglutenowych. Stanowi ona bogate źródło soli mineralnych, fosforu, błonnika, witamin z grupy B, witaminy PP, cynku, wapnia, żelaza, sodu, manganu i magnezu.
Mąka ryżowa może być stosowana jako zamiennik mąki pszennej. Doskonale nadaje się do ciast, naleśników, wypieku pieczywa, placków, jak również do zagęszczania zup i sosów. Ponieważ nie zawiera glutenu, który jest swoistym spoiwem, do wypieków przygotowywanych na bazie tego produktu należy dodać większą liczbę jajek lub ich zamiennika.
Produkt nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Mąka Kukurydziana bezglutenowa 500g - Bezgluten

Mąka kukurydziana bezglutenowa marki Bezgluten powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Zawiera dużo białka, błonnika pokarmowego, witamin z grupy A, B, E, jest także doskonałym źródłem żelaza, potasu, fosforu i magnezu.
Mąka kukurydziana jest dość uniwersalna, bo możemy ją wykorzystać do zagęszczania sosów i zup, ale możemy z niej również zrobić chleb, naleśniki, ciasto, biszkopty czy placki. Mąka ta nadaje wypiekom słomkowy kolor i słodkawy smak. Ciasto z niej wypiekane ma wyraźne pory, jest lekkie i aromatyczne.
Produkt nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Mąka Teff bezglutenowa 500g - Pięć Przemian

Mąka Teff bezglutenowa marki Pięć Przemian to produkt powstały z mąki nazywanej inaczej miłką abisyńską będącą bezglutenowym, bardzo odżywczym zbożem.
Teff jest zbożem pochodzenia afrykańskiego. Zarówno ziarno, jak i przetwory (mąka, płatki) bogate są w metioninę, żelazo, wapń, kwas foliowy oraz błonnik a także antyoksydanty. Teff uchodzi za szczególnie zdrowe zboże, które jest wartościowym uzupełnieniem diety bezglutenowej. Mąka Teff sprawdzi się w gotowaniu będzie nie tylko dla osób chorych na celiakię, ale również dla alergików i osób dbających o swoje zdrowie.
Mąka Kokosowa Wysokobłonnikowa bezglutenowa BIO 500g - Coco Farm

Mąka Kokosowa Wysokobłonnikowa bezglutenowa BIO marki Coco Farm to mąka kokosowa bezglutenowa pochodząca z certyfikowanych upraw. Uzyskiwana z miąższu kokosa jako produkt uboczny wytwarzania oleju i mleka kokosowego.
Ekologiczna bezglutenowa mąka kokosowa stanowi doskonałe źródło białka, wyróżnia ją wysoka zawartość błonnika, intensywny zapach i smak kokosa. Mąka kokosowa typu RAW ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego – 35g w 100g produktu (to 13 razy więcej niż w mące pszennej i 4 razy więcej niż w otrębach owsianych). Błonnik nie tylko pomaga usprawnić pracę jelit ale również zmniejsza wchłanianie cholesterolu oraz obniża stężenie glukozy we krwi. Dodatkowo mąka kokosowa Coco Farm jest źródłem białka 17g w 100g produktu. Białko nie tylko buduje i wzmacnia mięśnie ale również dostarcza niezbędną energię oraz wspiera układ odpornościowy. To niezwykle ważny składnik odżywczy dla osób uprawiających sport na świeżym powietrzu czy ćwiczących na siłowni. Mąka kokosowa zawiera również 4 razy mniej węglowodanów niż w mące pszennej – 20g na 100g produktu.
Mąka Uniwersalna Mix It bezglutenowa 500g - Schär

Mąka uniwersalna bezglutenowa marki Schär to bezglutenowa, uniwersalna mąka do pieczenia. Idealna do wypieku ciast, drożdżówek, bułek i pizzy.
Produkt zalecany przy dietach wykluczających gluten, przygotowany ze składników nie zawierających glutenu i pszenicy.
Mąka z Topinamburu bezglutenowa BIO 500g - Dary Natury

Mąka z Topinamburu bezglutenowa BIO marki Dary Natury. Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.
Mąka Gryczana Pełnoziarnista BIO 1kg - Bio Planet

Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Mąka Gryczana BIO 500g - Batom

Mąka Gryczana BIO marki Batom uzyskiwana ze zmielonych nasion gryki. Może być używana do wypieku ciast, naleśników, makaronów. Zazwyczaj miesza się ją z mąką pszenną gdyż sama posiada charakterystyczny, goryczkowy posmak.
Opinie o produkcie (0)






























