
Promocje
Nowości
- Wszystkie produkty(5156)
- Polecane(383)
- Produkty przecenione (krótki termin)(11)
- Outlet(41)
- Diety(3063)
- Produkty Świeże (tylko odbiór osobisty)(31)
- Makaron, Ryż, Kasza(278)
- Mąki(116)
- Gryczane, Jaglane i Ryżowe(18)
- Kasztanowe, Kukurydziane i Migdałowe(15)
- Kokosowe(10)
- Orkiszowe(11)
- Pszenne(12)
- Żytnie(4)
- Skrobie(17)
- Pozostałe mąki(30)
- Pieczywo(138)
- Do Wypieków(104)
- Płatki, Musli i Otręby(222)
- Bakalie(255)
- Słodycze i Przekąski(786)
- Cukier i środki słodzące(132)
- Miody(32)
- Budynie, Galaretki, Kisiele(65)
- Soki, Syropy i Napoje(376)
- Herbata, Kawa, Kakao(380)
- Oliwy, Oleje, Tłuszcze(239)
- Produkty z Kokosa(112)
- Przyprawy i zioła(359)
- Ziarna i nasiona(200)
- Dania Gotowe i Konserwy(78)
- Przetwory owocowe i warzywne(361)
- Pasty i pasztety(197)
- Kuchnie Świata(505)
- Ryby i Owoce Morza(46)
- Superfoods i Suplementy(380)
- Produkty dla dzieci(60)
- Kosmetyki(457)
- Środki czystości(157)
- Książki(4)
- Opakowania zbiorcze(3)
- Akcesoria Kuchenne(21)
- Zero Waste(57)
- Inne(68)
- Dietetyk Online(5)

























































Koszty Dostawy
|
11.99 zł |
|
14.99 zł |
|
14.99 zł* |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Tapioka Skrobia z Manioku bezglutenowa BIO 400g - Bio Planet
Opis
Opis produktu
Składniki
tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis
Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 1507 kJ / 355 kcal
Tłuszcz - 0,02 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88 g,
w tym cukry - 3,4 g
Białko - 0,2 g
Sól - 0 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Certyfikat BIO | Tak |
Kraj Producenta | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Wietnam |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Certyfikat BIO | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno k. Warszawy |
Produkty powiązane
Skrobia Kukurydziana bezglutenowa 500g - Bezgluten

Skrobię (maizenę) pozyskuje się z pręcików kukurydzy i ma ona postać białego proszku. Jest to substancja organiczna dopuszczona do stosowania w kosmetykach ze względu na jej słabą przyczepność (m.in. może być stosowana jako puder) i odporność na promieniowanie UV. Pełni ona również rolę zagęszczacza różnych potraw. W domowej kuchni używamy jej do nadawania gęstości zupom i sosom, natomiast w przemyśle spożywczym używa się jej do budyniów, galaretek, deserów i past kremowych.
Jest to produkt naturalnie bezglutenowy, niskobiałkowy, bez dodatku skrobi pszennej, mleka, jaj i soi.
Kuzu Białe Skrobia z Korzenia BIO 125g - Terrasana

Ekologiczna skrobia z korzenia kuzu białego to zdrowy substytut mąki ziemniaczanej, czyli naturalny zagęstnik. Japoński korzeń kuzu znany jest na Wschodzie już od ponad 2 tysięcy lat.
Tapioka Kulki 150g - Intenson

Tapioka Kulki marki Intenson jest produktem będącym bardzo smacznym ekstraktem pozyskiwanym z manioku – egzotycznej rośliny stanowiącej podstawę diety w Ameryce Południowej. Dostarcza organizmowi energię w postaci węglowodanów, nie zawiera tłuszczu i soli. Jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecana dla osób z nietolerancją na ten alergen. Tapiokę można stosować, jako dodatek do zup, sosów oraz ze względu na swój unikalny kształt, w postaci drobnych perełek do ozdoby deserów. Stanowi również charakterystyczny dodatek do tzw. „Bubble Tea”.
Tapioka Perełki 150g - NaturAvena

Tapioka perełki marki Naturavena to kasza wyrabiana z egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Właściwości odżywcze tapioki od dawna doceniają mieszkańcy Ameryki Południowej, skąd pochodzi. Produkt jest lekkostrawny i pożywny oraz nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczny.
Tapioka Perełki drobne 400g - Real Thai

Tapioka Perełki drobne marki Real Thai jest produktem skrobiowym otrzymywanym z korzenia Manibot esculenta, rośliny powszechnie nazywanej maniokiem. Ma ona postać małych ziarenek, które pęcznieją w wodzie. Najbardziej popularnym zastosowaniem tapioki w świecie zachodnim jest pudding z mlekiem i cukrem.Świetnie sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej.
Najbardziej popularnym zastosowaniem tapioki w świecie zachodnim jest pudding z mlekiem i cukrem oraz pochodząca z Tajwanu tzw. Bubble Tea. Granulat tapioki jest najczęstszą formą produktów z tapioki na całym świecie, choć dostępne są również w postaci proszku, płatków lub pałeczek. Tapioca PEARL nosi również nazwę „boba” i jest popularnym składnikiem azjatyckich deserów.
Tapioka Granulki 500g - Targroch

Tapioka Granulki marki Targroch jest produktem skrobiowym otrzymywanym z manioku. Ma ona postać małych ziarenek, które pęcznieją w wodzie. Świetnie sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu. Polecana w szczególności dla osób chorujących na miażdżycę lub będących na specjalistycznych lub odchudzających dietach. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej.
Ziarna tapioki wykorzystywane są często do przygotowywania popularnej herbaty Bubble Tea. Aby ją przygotować należy zalać wrzącą wodą i intensywnie mieszać. Gdy będzie gęstnieć dodawać kolejne porcje wody. Tapioka jest gotowa do spożycia wtedy gdy jest półprzeźroczysta i wystarczająco miękka.
Neutralny smak tapioki sprawia, że znakomicie pasuje do dań na słodko – a jednocześnie jest zbyt delikatna do potraw wytrawnych. Granulki należy gotować tak długo, aż staną się niemal całkowicie przezroczyste. Dla lepszego efektu najlepiej nie robić tego w wodzie, lecz w mleku – krowim, kokosowym lub innym ulubionym. Jest to znakomita baza puddingu, najpopularniejszego deseru z pereł tapioki. Można podawać go z całymi lub przetartymi owocami, czekoladą lub kakao, wanilią, albo kokosową nutą.
Tapioka Kulki 1kg - Intenson

Tapioka Kulki marki Intenson jest produktem będącym bardzo smacznym ekstraktem pozyskiwanym z manioku – egzotycznej rośliny stanowiącej podstawę diety w Ameryce Południowej. Dostarcza organizmowi energię w postaci węglowodanów, nie zawiera tłuszczu i soli. Jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecana dla osób z nietolerancją na ten alergen. Tapiokę można stosować, jako dodatek do zup, sosów oraz ze względu na swój unikalny kształt, w postaci drobnych perełek do ozdoby deserów. Stanowi również charakterystyczny dodatek do tzw. „Bubble Tea”.
Tapioka Skrobia z Manioku bezglutenowa BIO 800g - Bio Planet

Tapioka Skrobia z Manioku bezglutenowa BIO marki Bio Planet pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.
Mąka z Tapioki 500g - Targroch

Mąka z tapioki firmy Targroch to naturalny produkt powstały na bazie kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku. Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.
Mąka z Tapioki 1kg - Targroch

Mąka z tapioki marki Targroch to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku. Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.
Tapioka Granulat BIO 250g - Bio Planet

Tapioka Granulat BIO marki Bio Planet to granulki otrzymane ze skrobi z manioku polecamy do zagęszczania zup i sosów oraz jako składnik deserów.
Skrobia Kukurydziana bezglutenowa 500g - Balviten

Skrobia Kukurydziana bezglutenowa marki Balviten to w 100% naturalny, bezglutenowy produkt, w którego składzie znajdziemy wyłącznie skrobię kukurydzianą. W odróżnieniu od mąki kukurydzianej, pozyskiwanej z ziaren kukurydzy, skrobia otrzymywana jest z białych pręcików tej rośliny. Produkt ma postać proszku w kolorze białym i neutralny zapach.
Skrobia kukurydziana świetnie sprawdzi się jako zagęszczacz do potraw. Może posłużyć również jako dodatek do wypieków, nadając im charakterystyczną, drobną teksturę. Po produkt chętnie sięgną osoby ceniące sobie zdrowe surowce, a także ci wszyscy, którzy w swojej diecie unikają glutenu.
Skrobia Pszenna bezglutenowa 500g - Balviten

Skrobia Pszenna bezglutenowa marki Balviten to w 100% naturalny, bezglutenowy produkt, w którego składzie znajdziemy wyłącznie skrobię pszenną. To podstawowy składnik bezglutenowego pieczywa, makaronów, ciastek oraz przekąsek. Skrobia pszenna bez glutenu powinna się znaleźć w każdej bezglutenowej kuchni. Z jej pomocą o wiele łatwiej przygotować potrawy, które smakiem i konsystencją przypominają te glutenowe. Może posłużyć również jako dodatek do wypieków, nadając im charakterystyczną, drobną teksturę. Po produkt chętnie sięgną osoby ceniące sobie zdrowe surowce, a także ci wszyscy, którzy w swojej diecie unikają glutenu.
Maranta Skrobia z Korzenia bezglutenowa BIO 150g - Terrasana

Maranta Skrobia z Korzenia bezglutenowa BIO marki Terrasana jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. Działa w minusowych temperaturach i zapobiega tworzeniu się kryształków lodu w zamrażanych produktach.
Mąka Amarantusowa BIO 400g - Bio Planet

Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba.
Mąka Kukurydziana BIO 400g - Bio Planet

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
Mąka Kokosowa BIO 400g - Bio Planet

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem.
Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów.
Mąka z Ciecierzycy BIO 400g - Bio Planet

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem.
Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
Mąka Kasztanowa BIO 400g - Bio Planet

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
Mąka Owsiana Wysokobłonnikowa BIO 400g - Bio Planet

Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią w celu wzbogacenia smaku i poprawienia tekstury. Można ją wykorzystać również do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, wyrobu blinów, placków.
Mąka Migdałowa Migdały Mielone BIO 400g - Bio Planet

Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
Opinie o produkcie (0)




















