Koszty Dostawy
10.99 zł |
|
12.99 zł |
|
14.99 zł | |
15.99 zł | |
*Dotyczy zamówień opłaconych z góry |
Mąka Kukurydziana bezglutenowa 500g - Bezgluten
Opis
Mąka Kukurydziana bezglutenowa 500g - Bezgluten
Opis produktu
Mąka Kukurydziana bezglutenowa marki Bezgluten to mąka, która powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. To produkt, który można wykorzystać do różnorodnych potraw i wypieków.
Mąka kukurydziana bez glutenu sprawia, że ciasta, do których została dodana, stają się puszyste, a dodatkowo mają piękny, żółty kolor. Mąka kukurydziana jest też bardzo popularna w kuchni południowoamerykańskiej. Tam bowiem wykorzystuje się ją do produkcji tortilli, nachos oraz tacos. Takie placki doskonale komponują się z czerwoną fasolą, świeżą kolendrą i mięsem mielonym, przygotowanym w stylu chili con carne. Ale to oczywiście nie koniec możliwości mąki kukurydzianej. Sprawdzi się również we wszystkich ciastach, naleśnikach, deserach, sosach, panierkach, biszkoptach, bułkach, chlebie i tak dalej.
Mąka kukurydziana posiada dodatkową zaletę – jest w pełni bezglutenowa. Mogą po nią sięgnąć zatem osoby, cierpiące na celiakię, a także pozostające na specjalnej diecie bezglutenowej. Mąka kukurydziana bez glutenu posiada szereg unikalnych właściwości. W szczególności zawiera karotenoidy, a więc naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających. Poza tym można w niej znaleźć dużą dawkę białka, błonnika, witamin z grupy B, folianów, żelaza, magnezu oraz cynku. Taka mąka kukurydziana bezglutenowa obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga układ odpornościowy, zapobiega chorobom oczu, a nawet zwiększa produkcję czerwonych krwinek. To doskonałe rozwiązanie dla osób, dbających o swoje zdrowie, a także dobrą kondycję.
Właściwości Mąki Kukurydzianej
Mąka kukurydziana zawiera dużo białka, błonnika pokarmowego, witamin z grupy A, B, E, jest także doskonałym źródłem żelaza, potasu, fosforu i magnezu.
Zastosowanie Mąki Kukurydzianej
Mąka kukurydziana jest dość uniwersalna, bo możemy ją wykorzystać do zagęszczania sosów i zup, ale możemy z niej również zrobić chleb, naleśniki, ciasto, biszkopty czy placki. Mąka ta nadaje wypiekom słomkowy kolor i słodkawy smak. Ciasto z niej wypiekane ma wyraźne pory, jest lekkie i aromatyczne.
Masa netto: 500g
Składniki
Mąka Kukurydziana bezglutenowa 100%
Wartość odżywcza
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1403 kJ /331 kcal |
Tłuszcz | 3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 6 g |
Sól | 0,8 g |
Sposób użycia
Doskonała do różnego rodzaju wypieków lub jako dodatek do potraw. Doskonale sprawdza się do wyrobu naleśników.
Informacja alergenna
Produkt bezglutenowy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu
Parametr | Informacja |
---|---|
Kraj Producenta | Polska |
Bezglutenowy (deklaracja) | Tak |
Bezglutenowy (w składnikach) | Tak |
Wegetariański | Tak |
Wegański | Tak |
Szczegóły produktu
Produkt bez laktozy | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Dystrybutor | Bezgluten Sp. z o.o. ul. Posądza 128 32-104 Koniusza |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.