Blog kategorie
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Makaron Ryżowy - Właściwości, Przepisy, Przygotowanie 0
Makaron Ryżowy - Właściwości, Przepisy, Przygotowanie

Lubimy makaron. Często stosujemy go jako dodatek zup i dań lub stanowi on podstawę pysznych i prostych posiłków. Ostatnimi czasy coraz śmielej sięgamy po różne rodzaje makaronów, odchodząc od tradycyjnych, składających się z jaj i mąki. Jednym z najczęściej wybieranych jest makaron ryżowy. Poznaj jego właściwości, tajniki przygotowania i wykorzystaj w swojej kuchni nasze przepisy!

czytaj całość »
Owoce Morza - przepisy 0
Owoce Morza - przepisy

Jedni za nimi przepadają, inni unikają. Fakt jest taki, że owoce morza coraz częściej wędrują na nasze stoły. Ich walory smakowe, a także zdrowotne powodują, że cieszą się wciąż rosnącą popularnością. Zapraszamy do artykułu, z którego dowiecie się wszystkiego o "frutti di mare".

czytaj całość »
Jak upiec domowy chleb? 0
Jak upiec domowy chleb?

Każdy lubi świeży, pachnący chleb. Dawniej (szczególnie na wsi) wypiek chleba był domową ceremonią, a sam wyrób traktowano z ogromnym szacunkiem. Dziś możesz upiec chleb we własnym domu, w dodatku taki, jaki lubisz! Sprawdź nasze przepisy na wypieki, które posmakują całej rodzinie. To nie może się nie udać!

czytaj całość »
Tofu - Co to jest? Jak jeść? Jakie posiada właściwości, skład i zastosowanie? 0
Tofu - Co to jest? Jak jeść? Jakie posiada właściwości, skład i zastosowanie?

Tofu (ch. 豆腐 dòufǔ, jap. 豆腐 tōfu) to wysokobiałkowy serek sojowy produkowany z mleka sojowego. Otrzymywany jest w procesie koagulacji mleka sojowego. Oryginalnie pochodzi z Chin. Tłumacząc etymologię nazwy z języka chińskiego oznacza ona „fasolę” (豆dòu) ‘fermentowaną (腐 fu) jako iż jest ona produkowana ze sfermentowanych ziaren soi.

czytaj całość »
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium