Lubimy makaron. Często stosujemy go jako dodatek zup i dań lub stanowi on podstawę pysznych i prostych posiłków. Ostatnimi czasy coraz śmielej sięgamy po różne rodzaje makaronów, odchodząc od tradycyjnych, składających się z jaj i mąki. Jednym z najczęściej wybieranych jest makaron ryżowy. Poznaj jego właściwości, tajniki przygotowania i wykorzystaj w swojej kuchni nasze przepisy!
nie | pon | wto | śro | czw | pią | sob | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 |
Jedni za nimi przepadają, inni unikają. Fakt jest taki, że owoce morza coraz częściej wędrują na nasze stoły. Ich walory smakowe, a także zdrowotne powodują, że cieszą się wciąż rosnącą popularnością. Zapraszamy do artykułu, z którego dowiecie się wszystkiego o "frutti di mare".
Tapioka to rodzaj kaszy, która ma szerokie zastosowanie w kuchni. Pozyskiwany z bulw manioku produkt, zyskuje coraz większe grono sympatyków. Co sprawia, że tapioka jest tak popularna i jak możesz wykorzystać ją w kuchni, dowiesz się z naszego artykułu.
Każdy lubi świeży, pachnący chleb. Dawniej (szczególnie na wsi) wypiek chleba był domową ceremonią, a sam wyrób traktowano z ogromnym szacunkiem. Dziś możesz upiec chleb we własnym domu, w dodatku taki, jaki lubisz! Sprawdź nasze przepisy na wypieki, które posmakują całej rodzinie. To nie może się nie udać!
Tofu (ch. 豆腐 dòufǔ, jap. 豆腐 tōfu) to wysokobiałkowy serek sojowy produkowany z mleka sojowego. Otrzymywany jest w procesie koagulacji mleka sojowego. Oryginalnie pochodzi z Chin. Tłumacząc etymologię nazwy z języka chińskiego oznacza ona „fasolę” (豆dòu) ‘fermentowaną (腐 fu) jako iż jest ona produkowana ze sfermentowanych ziaren soi.