Opinie o Nas
Blog kategorie
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Promocja_Diet_Food

Goździki - właściwości 0
Goździki - właściwości

Suszone pąki kwiatowe wykazują działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Są także skuteczną bronią przeciwko wirusom. Goździki swoje zastosowanie znajdują w kuchni. Doskonale nadają się jako dodatek do wielu potraw i napojów. Jakie jeszcze właściwości mają goździki? W jaki sposób korzystać z ich mocy? Na te i wiele innych pytań odpowiedź znajdziesz w poniższym poradniku!

czytaj całość »
Mleko do kawy 0
Mleko do kawy

Kawa z dodatkiem mleka to obecnie jeden z najchętniej pijanych napojów przez Polaków. Mleko łagodzi smak kawy i dodaje jej lekkiej słodyczy, co jest ogromną zaletą dla osób uwielbiających delikatne i słodkawe aromaty. Jakie są rodzaje mleka do kawy, jakie wyróżniamy zamienniki mleka krowiego i jak spienić mleko do kawy w warunkach domowych?

czytaj całość »
Zdrowe potrawy wigilijne 0
Zdrowe potrawy wigilijne

Istnieje kilka sposobów, by nieco "odchudzić" potrawy wigilijne i tym samym uniknąć nieprzyjemnych dolegliwości. Zamiast tuczących składników warto postawić na ich zdrowsze zamienniki. W efekcie każdy z członków rodziny będzie mógł zjeść coś pysznego - nawet osoby na diecie redukcyjnej. Jak zatem przyrządzić zdrowe potrawy wigilijne? Przeczytaj poradnik i dowiedz się więcej!

czytaj całość »
Cukier różany - czym jest? Właściwości i zastosowanie 0
Cukier różany - czym jest? Właściwości i zastosowanie

Ostatnimi czasy ogromnym zainteresowaniem cieszy się cukier różany. Białe kryształki aromatyzowane naturalnymi składnikami doskonale nadają się do ciast, wypieków i domowych deserów. Cukier różany możemy przygotować samodzielnie - łącząc dwa składniki, bądź zakupić w sklepie ze zdrową żywnością. Czym jest cukier różany? Jakie są właściwości i zastosowanie cukru różanego? Przeczytaj poradnik i dowiedz się więcej!

czytaj całość »
Idea slow food — co to jest? Na czym polega? 0
Idea slow food — co to jest? Na czym polega?

Idea "Slow Food" mówi stanowcze „nie” produktom zmodyfikowanym i zachęca do celebrowania smaków i czerpania przyjemności z kosztowania potraw regionalnych wykonanych z użyciem tradycyjnych przepisów kulinarnych. Czy w dzisiejszych czasach warto podążać za tą filozofią? Jakie są jej główne zasady? Które produkty są na liście unikatowej żywności, charakterystycznej dla danych regionów? Sprawdź koniecznie!

czytaj całość »
Sos tatarski - co to? Jak zrobić? 0
Sos tatarski - co to? Jak zrobić?

Dip tatarski ma wszechstronne zastosowanie. Doskonale nadaje się do mięs, ryb, jajek, wędlin, serów, dań z grilla, czy po prostu do kanapek. Wyróżnia się dość intensywnym smakiem, choć wszystko zależy od użytych dodatków. Czym dokładnie jest sos tatarski? Jak go przygotować? Do jakich dań możemy go wykorzystać? Przeczytaj poradnik i dowiedz się więcej!

czytaj całość »
Dieta sezonowa - jedzenie sezonowe 0
Dieta sezonowa - jedzenie sezonowe

Nie od dziś wiadomo, że najlepiej wybierać warzywa i owoce sezonowe, gdyż takie są najbardziej wartościowe. Warto śledzić kalendarz sezonowy, dzięki któremu dowiemy się, jakie produkty wybierać, by cieszyć się dobrą kondycją zdrowotną. Jak i co jeść sezonowo? Dlaczego dieta sezonowa jest wskazana? Na te pytania odpowiemy w poniższym poradniku!

 

czytaj całość »
Serwatka — czym jest? Na co pomaga? Właściwości 0
Serwatka — czym jest? Na co pomaga? Właściwości

Wykorzystywana w kuchni reguluje trawienie, przyczynia się do podnoszenia odporności organizmu i działa m.in. przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo. W przemyśle kosmetycznym natomiast sprawdza się świetnie jako krem lub żel nawilżający, wygładzający i odmładzający... a jest tylko produktem ubocznym powstającym podczas produkcji serów. Czym dokładnie jest serwatka i dlaczego nie warto traktować jej jako odpad? Sprawdź!

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium