Opinie o Nas
Blog kategorie
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Tempura - tajemnicze danie z Japonii, które gości na naszych stołach 0
Tempura - tajemnicze danie z Japonii, które gości na naszych stołach

Czy kiedykolwiek próbowałeś japońskiego przysmaku, znanego jako tempura? To smaczne danie składające się z chrupiących kawałków mięsa, warzyw lub owoców, pokrytych delikatnym ciastem i smażonych na złocisty kolor. W tym artykule dowiesz się, skąd pochodzi tempura, jakie są jego różne warianty i jak można je przygotować w domu. Przygotuj się na ekscytującą podróż kulinarną do Japonii!

czytaj całość »
Masło klarowane - czym się różni od zwykłego? 0
Masło klarowane - czym się różni od zwykłego?

Masło klarowane, znane również jako ghee, jest jednym z najstarszych i najbardziej wszechstronnych tłuszczów na świecie. Choć może być stosowane w kuchni od wieków, ostatnio zyskało na popularności ze względu na swoje zdrowotne właściwości i wyjątkowy smak. W tym artykule dowiesz się, czym jest masło klarowane, jak je przygotować i dlaczego warto dodać je do swojej diety.

czytaj całość »
Czym jest less waste? 0
Czym jest less waste?

Jesteśmy coraz bardziej świadomi wpływu naszych działań na środowisko naturalne. Jednym z coraz popularniejszych trendów jest less waste, czyli zmniejszenie ilości odpadów. Czym tak naprawdę jest less waste i jakie kroki możemy podjąć, aby zminimalizować nasz wpływ na środowisko? Przekonaj się, jak łatwo możesz wprowadzić zmiany w swoim stylu życia na rzecz ochrony planety!

czytaj całość »
Aloes - właściwości i zastosowanie 0
Aloes - właściwości i zastosowanie

Aloes to roślina pochodząca z Afryki, która jest znana z wielu leczniczych właściwości. Od tysięcy lat jest używana przez różne kultury do leczenia schorzeń, od trudno gojących się ran po problemy skórne. W ostatnich latach aloes coraz częściej jest badany przez naukowców, a jego właściwości lecznicze potwierdzane są przez coraz więcej badań. W tym artykule przyjrzymy się bliżej temu, jak aloes może pomóc w leczeniu różnych schorzeń oraz jak stosować go w codziennej pielęgnacji.

czytaj całość »
Kasztany jadalne - zastosowanie, właściwości, przepisy 0
Kasztany jadalne - zastosowanie, właściwości, przepisy

Kasztany kojarzą się w naszym kraju z maturą (kiedy kwitną), czy zabawnymi ludzikami tworzonymi przez dzieci w jesienną porę. Coraz śmielej jednak jadalne kasztany wkraczają do naszych kuchni. Dziś najlepsze kasztany nie znajdziemy tylko na placu Pigalle ;) ale każdy może przyrządzić je we własnym domu! Sprawdź, jakie właściwości mają jadalne kasztany i jak możesz je przygotować.

czytaj całość »
Pączki bezglutenowe i wegańskie - idealne na Tłusty Czwartek! 0
Pączki bezglutenowe i wegańskie - idealne na Tłusty Czwartek!

Z okazji zbliżającego się Tłustego Czwartku chcielibyśmy Państwu przedstawić dwa przepisy na sporządzenie pysznych, puszystych i lekkich pączków w wersjach bezglutenowej oraz bezglutenowej wegańskiej. Zastanawiacie się jak przygotować klasyczny pączek w bezglutenowym wydaniu, wypełniony owocową marmoladą, udekorowany lukrem oraz skórką pomarańczową bez skrobi pszennej, laktozy, mleka, oleju palmowego? A może jak wykonać bezglutenowe pączki bez pszenicy, bez jajek i bez mleka? Czy bezglutenowe pączki wegańskie mogą być puszyste i lekkie jak tradycyjne? Czym możemy zastąpić podstawowe składniki? Przeczytaj nasze przepisy i przygotuj się do dnia Tłustego Czwartku z Delikatesy z Natury! :)

czytaj całość »
Goździki - właściwości 0
Goździki - właściwości

Suszone pąki kwiatowe wykazują działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Są także skuteczną bronią przeciwko wirusom. Goździki swoje zastosowanie znajdują w kuchni. Doskonale nadają się jako dodatek do wielu potraw i napojów. Jakie jeszcze właściwości mają goździki? W jaki sposób korzystać z ich mocy? Na te i wiele innych pytań odpowiedź znajdziesz w poniższym poradniku!

czytaj całość »
Mleko do kawy 0
Mleko do kawy

Kawa z dodatkiem mleka to obecnie jeden z najchętniej pijanych napojów przez Polaków. Mleko łagodzi smak kawy i dodaje jej lekkiej słodyczy, co jest ogromną zaletą dla osób uwielbiających delikatne i słodkawe aromaty. Jakie są rodzaje mleka do kawy, jakie wyróżniamy zamienniki mleka krowiego i jak spienić mleko do kawy w warunkach domowych?

czytaj całość »
Zdrowe potrawy wigilijne 0
Zdrowe potrawy wigilijne

Istnieje kilka sposobów, by nieco "odchudzić" potrawy wigilijne i tym samym uniknąć nieprzyjemnych dolegliwości. Zamiast tuczących składników warto postawić na ich zdrowsze zamienniki. W efekcie każdy z członków rodziny będzie mógł zjeść coś pysznego - nawet osoby na diecie redukcyjnej. Jak zatem przyrządzić zdrowe potrawy wigilijne? Przeczytaj poradnik i dowiedz się więcej!

czytaj całość »

keto

hashimoto

lekkostrawna

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium