Blog kategorie
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Tapenada. Jak Zrobić Pyszną, Aromatyczną Tapenadę? 0
Tapenada. Jak Zrobić Pyszną, Aromatyczną Tapenadę?

Jeśli szukasz kuchennych inspiracji, tapenada jest dla Ciebie. Ta prosta w wykonianiu pasta z oliwek zachwyci Twoją rodzine i gości. Łatwość jej przyrządzenia sprawia, że w kilka chwil stworzysz oryginalny i pyszny dodatek do dań, przekąsek i zagryzek. Poznaj przepisy na tapenadę i dowiedz się więcej o tym hiszpańskim "cudzie". Zapraszamy!

czytaj całość »
Co to jest tempeh? 0
Co to jest tempeh?

O ile wielu z nas jadło lub słyszało o tofu, tak tempeh nadal stanowi w naszym kraju nowość. Ten rodem z kuchni indonezyjskiej produkt doskonale komponuje się z różnymi daniami nie tylko orientalnymi, a w dodatku jest bardzo zdrowy! Dowiedz się czym tak właściwie jest tempeh i jakie ma właściwości!

czytaj całość »
Owoce Morza - przepisy 0
Owoce Morza - przepisy

Jedni za nimi przepadają, inni unikają. Fakt jest taki, że owoce morza coraz częściej wędrują na nasze stoły. Ich walory smakowe, a także zdrowotne powodują, że cieszą się wciąż rosnącą popularnością. Zapraszamy do artykułu, z którego dowiecie się wszystkiego o "frutti di mare".

czytaj całość »
Kuchnia Meksykańska 0
Kuchnia Meksykańska

Lubisz nowe smaki? Nie masz oporów przed eksperymentami w kuchni? Kuchnia meksykańska to idealny wybór dla Ciebie! Poznaj jej historię, wyjątkowe składniki i niesamowite dania! Zaprsza

czytaj całość »
Kuchnia grecka jaka jest? 0
Kuchnia grecka jaka jest?

Kuchnia grecka jest pyszna i zdrowa przez wzgląd na stosowanie w niej naturalnych składników. Nie przez przypadek podbija serca Polaków. Jaka jest kuchnia grecka i jej podstawowe potrawy, które możesz przyrządzić samodzielnie w artykule. Zapraszamy!

czytaj całość »
Kuchnia azjatycka — jaka jest? 0
Kuchnia azjatycka — jaka jest?

Kuchnia azjatycka zdobywa coraz większą popularność w Polsce. Powstają lokale serwujące egzotyczne potrawy z Chin, Japonii, Wietnamu... Dlaczego tak chętnie sięgamy po dania tak odległe od naszych tradycyjnych? Dowiedz się więcej o smakach kuchni azjatyckiej z naszego artykułu. Zapraszamy!

czytaj całość »
Sushi - Co to jest? Podstawowe rodzaje, składniki, pojęcia związane ze specjałem z Kraju Kwitnącej Wiśni. Z czego się składa i jak należy je spożywać? 0
Sushi- Co to jest? Podstawowe rodzaje, składniki, pojęcia związane ze specjałem z Kraju Kwitnącej Wiśni? Z czego się składa i jak należy je spożywać?

Sushi (jap. 寿司, 鮨 lub 鮓) to wywodząca się z Kraju Kwitnącej Wiśni potrawa złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz rozmaitych dodatków w postaci, przeważnie surowych: owoców morza, marynowanych kawałków ryb, wodorostów nori, grzybów, warzyw, gotowanych skorupiaków, a także omletu japońskiego (tamago-yaki), tofu oraz ziarna sezamowego.

czytaj całość »
Tofu - Co to jest? Jak jeść? Jakie posiada właściwości, skład i zastosowanie? 0
Tofu - Co to jest? Jak jeść? Jakie posiada właściwości, skład i zastosowanie?

Tofu (ch. 豆腐 dòufǔ, jap. 豆腐 tōfu) to wysokobiałkowy serek sojowy produkowany z mleka sojowego. Otrzymywany jest w procesie koagulacji mleka sojowego. Oryginalnie pochodzi z Chin. Tłumacząc etymologię nazwy z języka chińskiego oznacza ona „fasolę” (豆dòu) ‘fermentowaną (腐 fu) jako iż jest ona produkowana ze sfermentowanych ziaren soi.

czytaj całość »
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium