Blog kategorie
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Czarna woda - czym jest i jak działa 0
Czarna woda - czym jest i jak działa

Jak ważne jest dobre nawodnienie organizmu, nie trzeba chyba nikogo przekonywać. W ostatnim czasie doskonałą alternatywą dla wody stała się... czarna woda. To nie żaden tajemny eliksir, ale rodzaj wody, której picie niesie wiele korzyści dla naszego organizmu. Przyjrzyjmy się bliżej czarnej wodzie i poznajmy jej dobroczynne działanie. Zapraszamy!

czytaj całość »
Soda oczyszczona 0
Soda oczyszczona

Soda oczyszczona znajduje się na "wyposażeniu" każdej pani domu. Ma właściwości lecznicze, sprawdza się w kuchni, w domowej kosmetyce, jest nawet składnikiem popularnych akcesoriów do zabawy dla dzieci jak farby, czy modelina. Czym tak właściwie jest soda oczyszczona? Dlaczego warto mieć ją w domu? Jak jej używać? Zapraszamy do lektury!

czytaj całość »
Płatki owsiane - dlaczego warto jeść 0
Płatki owsiane - dlaczego warto jeść

Owsiankę kojarzymy wszyscy. Zajadaliśmy się nią w dzieciństwie, stanowi pożywne śniadanie również w dorosłym życiu. Co sprawia, że płatki owsa są tak popularne? Czy na pewno są tak zdrowe jak wmawiały nam nasze mamy i babcie? Jakie potrawy oprócz owsianki można przyrządzić z płatków owsianych? Zapraszamy do artykułu!

czytaj całość »
Kwas Hialuronowy 0
Kwas Hialuronowy

Kwas hialuronowy uznawany jest za skuteczny w walce z symptomami starzejącej się skóry. Powszechnie wykorzystywany w medycynie estetycznej, jest składnikiem wielu kosmetyków. Czym jest kwas hialuronowy, jak działa i jak go stosować, dowiesz się z naszego artykułu. Zapraszamy!

czytaj całość »
Owoce liofilizowane 0
Owoce liofilizowane

Liofilizacja jest procesem, pozbawiającym produkty spożywcze wody. Dzięki temu zachowują one swoje walory smakowe oraz pełnię wartości odżywczych, przy jednoczesnym zmniejszeniu wagi i przedłużeniu okresu do spożycia. Dowiedz się z naszego artykułu jakie jeszcze zalety posiadają liofilizowane produkty, kto może je jeść i gdzie je kupić. Zapraszamy!

czytaj całość »
Skrobia ziemniaczana - właściwości i zastosowanie 0
Skrobia ziemniaczana - właściwości i zastosowanie

Jest obecna w niemal każdej kuchni. Często nie zdajemy sobie sprawy z jej właściwości leczniczych i zastosowania. Skrobia ziemniaczana - bo o niej mowa - to wyjątkowy produkt, który sprawdzi się w różnych rolach, pomagając Ci w kuchni i przy codziennej pielęgnacji skóry i włosów. Dowiedz się z naszego artykułu, jak i do czego możesz zastosować ten specyfik!

czytaj całość »
Jak upiec domowy chleb? 0
Jak upiec domowy chleb?

Każdy lubi świeży, pachnący chleb. Dawniej (szczególnie na wsi) wypiek chleba był domową ceremonią, a sam wyrób traktowano z ogromnym szacunkiem. Dziś możesz upiec chleb we własnym domu, w dodatku taki, jaki lubisz! Sprawdź nasze przepisy na wypieki, które posmakują całej rodzinie. To nie może się nie udać!

czytaj całość »
Tofu - Co to jest? Jak jeść? Jakie posiada właściwości, skład i zastosowanie? 0
Tofu - Co to jest? Jak jeść? Jakie posiada właściwości, skład i zastosowanie?

Tofu (ch. 豆腐 dòufǔ, jap. 豆腐 tōfu) to wysokobiałkowy serek sojowy produkowany z mleka sojowego. Otrzymywany jest w procesie koagulacji mleka sojowego. Oryginalnie pochodzi z Chin. Tłumacząc etymologię nazwy z języka chińskiego oznacza ona „fasolę” (豆dòu) ‘fermentowaną (腐 fu) jako iż jest ona produkowana ze sfermentowanych ziaren soi.

czytaj całość »
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 885 903 904
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium