Któż z nas nie lubi czekolady? Smakuje dzieciom i dorosłym, ładuje energią i poprawia samopoczucie. Skąd pochodzi czekolada? Jaki ma wpływ na nasze zdrowie? Czy można folgować sobie przy spożywaniu tego produktu, czy wręcz przeciwnie? Zapraszamy do naszego artykułu!
nie | pon | wto | śro | czw | pią | sob | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 |
Kit pszczeli, nazywany również propolis to niezwykły dar, jakim natura obdarzyła człowieka. Ten wyjątkowy produkt znalazł szerokie zastosowanie w leczeniu wielu dolegliwości. Dowiedz się z naszego artykułu, jakie ma właściwości i jak go stosować. Zapraszamy!
Kurkuma to popularna przyprawa rodem z Indii. Wykazuje ona wiele prozdrowotnych właściwości, a nawet z powodzeniem stosowana jest w kosmetyce. Dowiedz się więcej o kurkumie z naszego artykułu. Zapraszamy!
Co to jest guarana i jakie znajduje zastosowanie? Jakie ma właściwości? Jak stosować guaranę? Tego wszystkiego i jeszcze więcej dowiesz się z naszego artykułu. Zapraszamy!
Na czym polega dieta OXY? Fazy diety OXY. Co można jeść, przestrzegając tej diety? Tego i wielu innych rzeczy o diecie OXY dowiesz się z naszego artykułu. Zapraszamy!
Lubimy makaron. Często stosujemy go jako dodatek zup i dań lub stanowi on podstawę pysznych i prostych posiłków. Ostatnimi czasy coraz śmielej sięgamy po różne rodzaje makaronów, odchodząc od tradycyjnych, składających się z jaj i mąki. Jednym z najczęściej wybieranych jest makaron ryżowy. Poznaj jego właściwości, tajniki przygotowania i wykorzystaj w swojej kuchni nasze przepisy!
Ashwagandha jest coraz popularniejsza. Ten niepozorny proszek, ma wiele prozdrowotnych właściwości! Przekonaj się na co wpływa ashwagandha i czy możesz ją stosować. Zapraszamy!
Wszyscy znamy ocet. Wiemy, że idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw, czy środek do użycia w kuchni. Jednym z rodzaju octu jest ocet jabłkowy, który oprócz standardowych właściwości, może pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Dowiedz się więcej occie jabłkowym z naszego artykułu. Zapraszamy!
Staliśmy się bardziej świadomi tego co jemy. Stale poszukujemy zdrowych i wartościowych dla naszego zdrowia produktów i włączamy je do codziennej diety. Jeśli jeszcze nie znasz kaszy bulgur, przeczytaj koniecznie nasz artykuł i sięgnij po nią już teraz!
Buraczki często są dodatkiem do dań, znamy i lubimy barszcz czerwony, którego są podstawowym składnikiem. Ale czy znasz już sok z buraka? Sprawdź, jakie właściwości posiada i jakie ma zastosowanie. Zapraszamy!
Siemię lniane - ta nazwa często pojawia się w kontekście mowy o naturalnych składnikach diety, mających niebagatelny wpływ na nasze zdrowie. Czy naprawę warto po nie sięgać? Jakie ma właściwości? Czytaj nasz artykuł i dowiedz się więcej!
Mówisz "melisa", myślisz - herbatka na uspokojenie. Ale czy wiesz, że to zioło ma także inne zastosowanie? Poznaj właściwości zdrowotne melisy, jej zastosowanie oraz metody przyrządzania. Zapraszamy do lektury!
Kwas hialuronowy uznawany jest za skuteczny w walce z symptomami starzejącej się skóry. Powszechnie wykorzystywany w medycynie estetycznej, jest składnikiem wielu kosmetyków. Czym jest kwas hialuronowy, jak działa i jak go stosować, dowiesz się z naszego artykułu. Zapraszamy!
Liofilizacja jest procesem, pozbawiającym produkty spożywcze wody. Dzięki temu zachowują one swoje walory smakowe oraz pełnię wartości odżywczych, przy jednoczesnym zmniejszeniu wagi i przedłużeniu okresu do spożycia. Dowiedz się z naszego artykułu jakie jeszcze zalety posiadają liofilizowane produkty, kto może je jeść i gdzie je kupić. Zapraszamy!
Jedni za nimi przepadają, inni unikają. Fakt jest taki, że owoce morza coraz częściej wędrują na nasze stoły. Ich walory smakowe, a także zdrowotne powodują, że cieszą się wciąż rosnącą popularnością. Zapraszamy do artykułu, z którego dowiecie się wszystkiego o "frutti di mare".
Posiada wiele właściwości prozdrowotnych, nic zatem dziwnego, że sięgamy po nią coraz częściej. Spirulina - bo o niej mowa - to suplement diety, który jednocześnie uzupełnia niedobory pokarmowe. Zapraszamy do artykułu, z którego dowiesz się co to jest spirulina i jak może ona wpłynąć na Twoje zdrowie.
Kuchnia indyjska zdobywa popularność, jednak ciągle zostaje w cieniu innych kuchni orientalnych. Niemniej jednak wyjątkowe, różnorodne smaki łączące w sobie wyraźne nuty przypraw z tradycyjnymi składnikami jak ryż, mięso i warzywa. Zapraszamy w niezwykły świat kuchni indyjskiej!
W czasach starożytnych jego cena przekraczała cenę złota. Cynamon - bo o nim mowa - i dziś jest cenionym dodatkiem do różnego rodzaju potraw. Dowiedz się z naszego artykułu, jakie zastosowanie i właściwości ma cynamon oraz jaki jego rodzaj jest najlepszy.
Temat odporności organizmu pojawia się zazwyczaj w okresie jesienno-zimowym, kiedy szaleje grypa i przeziębienie. Ale o swoją odporność należy dbać przez cały rok. Dziś przygotowaliśmy dla Was kompendium wiedzy na temat podnoszenia odporności przy pomocy naturalnych środków. Zapraszamy!
Jest obecna w niemal każdej kuchni. Często nie zdajemy sobie sprawy z jej właściwości leczniczych i zastosowania. Skrobia ziemniaczana - bo o niej mowa - to wyjątkowy produkt, który sprawdzi się w różnych rolach, pomagając Ci w kuchni i przy codziennej pielęgnacji skóry i włosów. Dowiedz się z naszego artykułu, jak i do czego możesz zastosować ten specyfik!